Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Elmennél a testvéred temetésre...

Elmennél a testvéred temetésre ezek után?

Figyelt kérdés
Évek óta nem tartom vele a kapcsolatot. A válásom után egy időre hazaköltöztem az édesanyánkhoz a két gyerekemmel. Ő akkor azt mondta, hogy menjek anyaotthonba a beltenyészetes kölykeimmel, és anyánk adja el a házat, menjen idősek otthonába és fizesse őt ki. Apánk már nem él. Anyák az ingatlan tulajdonosa. Gyerekkorom óta utált. Én és anyánk sokat segítettünk neki anyagilag, mivel neki három gyereke van. És mégis így bánt velünk. Megszakítottam vele a kapcsolatot. Voltak velünk szemben még csúnya húzásai, ezt nem szeretném részletezni. Pár napja hívott a másik tesóm, hogy meghalt. Tudtam, hogy súlyos betegsége van, mellette masszív alkoholista és láncdoháyos. Ennek fényében ti elmennétek a temetésre?
nov. 12. 08:32
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/76 anonim ***** válasza:
95%
Ha már felmerül a kérdés benned, akkor csak azért, mert sokan azt mondják, úgy illik, nem mennék. Éltében nem tudtátok rendezni az egymás közti viszonyt, akkor most már felesleges bármit is tenni, mert nem változik semmi. Ha csak téged sértett volna meg, talán fel sem merül a kérdés benned, de a gyerekeidre azt mondani hogy belterjes kölykök....ha akkor nem lett a szeme kikaparva, akkor annyi elégtétel legyen neked, hogy legalább már nem bánt, és ott van jó helyen, ahova kaparják.
nov. 12. 11:00
 32/76 anonim ***** válasza:
91%

Csak is az anyám és a családtagok támogatása miatt mennék el. A halottnak úgyis mindegy.

De anyudnak csak a fia volt. Biztos kell neki a támogatás.

nov. 12. 11:04
 33/76 anonim ***** válasza:
87%
#31 Pedig igaza van a #12-esnek, a hit magánügy, egy nem vallással kapcsolatos témába beleavászkodni istenes meg jézusos szövegeléssel szerintem is baromi gáz. A keresztény papolást hagyja csak a templom falai között, meg boldogítsa vele a vallási közösségét.
nov. 12. 11:08
 34/76 anonim ***** válasza:
94%
A temetés az élőkről szól, nekik egy lehetőség búcsúzni, összegyűlni. Ha lesz ott valaki, akit szeretsz és akinek jól esne, ha elmennél, akkor menj. Ha mindenkit utálsz, akkor ne menj. De ne a halott tesódnak akarj megfelelni, mert annak nincs értelme.
nov. 12. 11:11
 35/76 anonim válasza:
90%
Én nem mennék olyan ember temetésére aki egész életembe csesztetett és lehúzott. Sokan mondják hogy a vér kötelez de már nem középkorban élünk szóval szerintem mégse kötelez. Én helyedben nem mennék
nov. 12. 11:21
 36/76 anonim ***** válasza:
10%
El kell menni, meg kell bocsátani. Kész. Ezen nincs mit vitázni meg magyarázni. Ez a kötelességed.
nov. 12. 11:25
 37/76 anonim ***** válasza:
83%
Meg ezt a nagy lóf@szt utolsó! Egy olyan ember nem érdemel megbocsájtást se az időmet, aki életében megkeserítette az enyémet!!
nov. 12. 11:27
 38/76 anonim ***** válasza:
18%
Én vallásos szemszögből nézem a döglött. Ha utáltad vagy utálod és még megmaradt ez az érzés iránta, akkor ne menyj. Színészkedni ne menyj. Ha belül megbocsájtottál neki, akkor menyj
nov. 12. 11:33
 39/76 anonim ***** válasza:
88%
#37 Elég beteg felfogás a tiéd. Egyáltalán nem kötelező se résztvenni a temetésen, megbocsátani meg aztán főleg nem. Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy kit részesít megbocsátásban és kit nem.
nov. 12. 11:34
 40/76 anonim ***** válasza:
55%

Az, hogy a kérdező testvére hogy viselkedett, az őhozzá tartozik, őt minősíti.

Az, hogy a kérdező elmegy-e egy közeli hozzátartozó temetésére, az pedig a kérdezőről ír le bizonyítványt.

Egyszerűsítve: igen, elmennék, mert a saját emberi nagyságom ezt diktálja, függetlenül attól, hogy ő milyen volt.

nov. 12. 11:44
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!