Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Elmennél a testvéred temetésre...

Elmennél a testvéred temetésre ezek után?

Figyelt kérdés
Évek óta nem tartom vele a kapcsolatot. A válásom után egy időre hazaköltöztem az édesanyánkhoz a két gyerekemmel. Ő akkor azt mondta, hogy menjek anyaotthonba a beltenyészetes kölykeimmel, és anyánk adja el a házat, menjen idősek otthonába és fizesse őt ki. Apánk már nem él. Anyák az ingatlan tulajdonosa. Gyerekkorom óta utált. Én és anyánk sokat segítettünk neki anyagilag, mivel neki három gyereke van. És mégis így bánt velünk. Megszakítottam vele a kapcsolatot. Voltak velünk szemben még csúnya húzásai, ezt nem szeretném részletezni. Pár napja hívott a másik tesóm, hogy meghalt. Tudtam, hogy súlyos betegsége van, mellette masszív alkoholista és láncdoháyos. Ennek fényében ti elmennétek a temetésre?
nov. 12. 08:32
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/76 anonim válasza:
63%
Igen, elmennék, hogy lezárjam magamban a múltat.
nov. 12. 10:14
 22/76 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem nem halsz bele te se egy napba. Legbelül biztos te is gyászolhatod, vegülis testvéred volt, csak volt vele valami érzelmi kapocs, főleg ha ennyire fájtak a szavai neked. Nekem személy szerint, ha egy olyan ember szól be, akivel nincs semmilyen kapcsolatom, nem fájnak a szavai. Magadban is le kell tudd ezt zárni, és a temetés segít. Könnyen beszélnek itt az emberek, ugyanis szerintem ők hasonlót nem éltek át. Add meg a végső tiszteletet neki, elvégre is testvéred volt. Szerintem ez egy érett felnőtt felfogás, ha ilyen helyzetben félreteszed a haragosan és mindent, és segítesz anyukádnak meg a testvéred családjának valamit, és kimutatod, hogy velük vagy a gyászban. Ők nem hibásak. Tesód meg már gondolom nem fog tudni megsérteni.

Ilyenkor el kell felejteni ezeket a dolgokat, ugyanis család az első.

nov. 12. 10:24
 23/76 anonim ***** válasza:
53%
20, de honnan tudod, hogy a kérdezőnek szüksége van kapcsolatlezarásra?
nov. 12. 10:24
 24/76 anonim ***** válasza:
80%

Ha azt érezném, hogy a családomnak szüksége van a lelki támogatásra a jelenlétem formájában, akkor elmennnék.

Egyébként nem

nov. 12. 10:31
 25/76 anonim ***** válasza:
42%

Elmennék. Egyrészt mégiscsak testvér volt, másrészt én úgy gondolom, ilyen esetben nekem is jobb lenne ezt ilyen módon lezárni, nem utólag esetleg megbánni, hogy nem mentem el. A többi rokon felé is egy gesztus ez, édesanyádnak is biztos jól esne, ha ott lennél mellette, a másik testvéred is jó néven venné, és a meghalt testvér gyerekei felé is ez egyfajta békejobb.

Van olyan rokonom akivel évtizedekig nem álltam szóba. Megöregedett, betegségekkel küzdött, végül egy karácsony előtti időszakban elmentem meglátogatni. Jót tett a lelkemnek, ő is örült neki, egyfajta megbékélést adott, én ebből a tapasztalatomból indulok ki.

nov. 12. 10:39
 26/76 anonim ***** válasza:
81%

23.

A család az első, meg támogassuk anyukát, meg blablablabla.

Akkor az anyja miért tűrte el a saját maga és a másik gyereke, azaz a kérdező irányába az aljasságot?

nov. 12. 10:40
 27/76 anonim ***** válasza:
82%

Eszem ágában nem lenne, az meg, hogy "a testvérem" - oké, és?

Mondjuk hogyha nekem azt mondaná a gyerekemre, hogy "beltenyészetes kölyök" úgy visszakézből szájon verném, pedig végtelen türelmes és nyugodt ember vagyok.

nov. 12. 10:40
 28/76 A kérdező kommentje:
Kapcsolat megszakításon kívül mégis mit kellett volna csinálni? Nem mindenkivel lehet értelmesen beszélni. Anyám sem tartotta vele a kapcsolatot, és a sógornőm családja sem. Őket is állandóan szidalmazta, pedig ők is rengeteget segítettek nekik.
nov. 12. 10:46
 29/76 anonim ***** válasza:
40%
Elmennék, hogy ráköpjek a sírjára.
nov. 12. 10:47
 30/76 anonim ***** válasza:
19%
#12 Vidd innen a vallásgyűlöletedet szerintem, mert a lőtéri kutyát nem érdekli a családi kapcsolatok kategóriában az ateista szöveged. Ne manipuláld a kérdezőt a vallásellenességeddel, ha már te (sajnos) ilyen lettél! A 8-as pedig nagyon jókat írt, respect neki!
nov. 12. 10:51
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!