Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Elmennél a testvéred temetésre...

Elmennél a testvéred temetésre ezek után?

Figyelt kérdés
Évek óta nem tartom vele a kapcsolatot. A válásom után egy időre hazaköltöztem az édesanyánkhoz a két gyerekemmel. Ő akkor azt mondta, hogy menjek anyaotthonba a beltenyészetes kölykeimmel, és anyánk adja el a házat, menjen idősek otthonába és fizesse őt ki. Apánk már nem él. Anyák az ingatlan tulajdonosa. Gyerekkorom óta utált. Én és anyánk sokat segítettünk neki anyagilag, mivel neki három gyereke van. És mégis így bánt velünk. Megszakítottam vele a kapcsolatot. Voltak velünk szemben még csúnya húzásai, ezt nem szeretném részletezni. Pár napja hívott a másik tesóm, hogy meghalt. Tudtam, hogy súlyos betegsége van, mellette masszív alkoholista és láncdoháyos. Ennek fényében ti elmennétek a temetésre?
nov. 12. 08:32
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/76 anonim ***** válasza:
66%
Nem
nov. 12. 08:36
 2/76 anonim ***** válasza:
47%
Igen, elmennék. Biztosan jól esne a másik testvérednek, ha te is ott lennél.
nov. 12. 08:37
 3/76 anonim ***** válasza:
68%
Nem.
nov. 12. 08:42
 4/76 anonim ***** válasza:
40%
Igen,mert csak a testvéredről van szó.A megbocsájtás nagy emberi erény a legnagyobb.A Te lelkednek is jót tenne.
nov. 12. 08:46
 5/76 anonim ***** válasza:
76%

4es, attól, hogy elmegy a testvére temetésére, nem "bocsát" meg. Ezt a csakatestvére dumám meg hagyjuk már. Egy idegen normalisabban bánik az emberrel.

Nem mennék el kerdező. En anyámat nem láttam évek óta, olyan már lassan, mint egy idegen, csak az emlékeikben él negatív dolgokkal kapcsolatban, én nem mennek el a temetésere. Mert szimplán nem erdekel.

nov. 12. 08:49
 6/76 anonim ***** válasza:
76%

Édesanyád hogyan viszonyul ehhez? Ott lesz? Ha igen, akkor támogasd, menj el vele, ne arra gondolj, hogy a volt testvéredért teszed, hanem Édesanyádért.

Nálunk ugyanez van a családban, a párom egyik bátyja iszonyú rondán viselkedik mindenkivel, mellette kőkemény alkoholista, napi két doboz cigit szív ... stb. Fel sem tudnám sorolni, hányszor próbálták kihúzni a szarból, de mindig csalódást okozott, lopott, hazudott. Mára már eljutott oda, hogy egyik testvére sem kíváncsi rá, de az Édesanyjuk kedvéért biztosan ott lesznek majd a temetésen, ugyanis neki sincs már sok hátra.

nov. 12. 08:51
 7/76 A kérdező kommentje:
Édesanyánk természetesen ott lesz. Neki, akármilyen is volt, mégiscsak a gyereke, és szereti.
nov. 12. 08:56
 8/76 anonim ***** válasza:
21%
5! Ugyan már,Jézus is megbocsájtott azért amit elkövettek vele szemben.Egy embernek ez miért nem megy?Tudom,hogy nehéz,de azzal,hogy elmegy a testvére temetésére azzal ő erősebb lesz,mert különb a testvérénél,és ez a lényeg.Lelke megnyugszik.Egy halott iránt már nem kell gyűlöletet érezni.
nov. 12. 08:56
 9/76 anonim ***** válasza:
80%

#8 Honnét tudod, hogy megnyugszik? És ha pont az kavarja majd fel, hogy odamegy és utána hetekig megint a hatása alatt lesz, mert feltépi a régi sebeket? Miért vállaljon magára egy ilyen lelki terhet, ha ő nem akarja?

Nagyon divatos ez a felfogás, hogy mindig meg kell bocsátani. Ugyan már! A haraggal valóban saját magunkat mérgezzük, de azt belül másként is lehet oldani, mint sem azzal, hogy olyat tegyen meg, amit nem akar.

nov. 12. 09:06
 10/76 anonim ***** válasza:
78%
Biztos nem pazarolnám a szabadidőmet erre.
nov. 12. 09:07
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!