Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szemétség , hogy nem tudunk...

Szemétség , hogy nem tudunk több pénzt adni?

Figyelt kérdés

A férjem tesójának esküvője lesz, május végén. Amit most jelentettek be pár napja. Ők szervezik már egy ideje, de nem szóltak senkinek.

Na most mi meg nemrég fejeztük be a lakásunk felújítását, az összes félretett pénzünk erre ment el.

A férjem meg pont beszélt az anyjával és nem tudom miért de mondta neki, hogy reméli, hogy a tesója nem várja el, hogy nagy összeget adjunk mert jelenleg 50e ft-nal többet nem fogunk tudni adni. Egy hónappal az esküvő előtt nem tudunk többet kisajtolni.

Az anyja teljesen kiakadt, hogy hát ez nagyon gáz, hogy négyen megyünk (2 kisgyerekkel) és ilyen kevés pénzt adunk csak. Nem szóltam bele,de jól össze is vesztek.

De ez tényleg ennyire gáz meg szemétség?

ápr. 8. 16:30
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/76 anonim ***** válasza:
100%

Minket is hívtak meg esküvőre unokatesó, de valszeg nem megyünk, mert anyagilag nem fér bele. Annak meg semmi értelme hogy elmenjünk utána meg az legyen a téma hogy szinte nem is adtunk. 🤷🏼‍♀️

Szerintem alapvetően nem tartom jónak hogy a VENDÉGEk fizessék ki más esküvőjét. Ha én esküvőt akarok akkor azt EN akarom.

ápr. 9. 12:48
 62/76 anonim ***** válasza:
100%
Mi kaptunk egy csomo penzt de oszinten szolva, kellemetlen volt. Nem is volt lagzink, csak a helyi etteremben ettunk, este 11 orara mar mindenki otthon volt.
ápr. 9. 15:05
 63/76 anonim ***** válasza:
82%

43.

Te jó ég! Jól mondja a 44. másnak ennyi a fizuja!

Anyósod valami magas nyugdíjas volt elvtársnő, hogy ennyire fogalmatlan az életről?

ápr. 9. 15:06
 64/76 anonim ***** válasza:
66%

53.

"Akkor mégis mi a tököm kerül 30 ezer/főbe egy lakodalomban????"

Az, hogy a sok vergődő liba rálicitál julcsára, meg borcsára, hogy kinek puccosabb a lagzija, ergó ki tudott pénzesebb kanit megfogni.:D

Nem szól többről az egész.

A szolgáltatók meg rárepültek a témára, a sok együgyű liba miatt meg srófólják fel az árakat.

ápr. 9. 15:11
 65/76 anonim ***** válasza:
85%
Pontosan. Nekem ezért nem kell majd hacacáré, sosem vágytam erre, habos-babos ruhára meg főleg nem, főleg ha 30+-os az ember lánya mint én, vérciki... nem vagyok már szűzlány.
ápr. 9. 15:23
 66/76 anonim ***** válasza:
91%
Mi voltunk meghív a olyan lakodalomban,ahová konkrétan megmondták,hogy mennyi a kaja/fő,és,hogy azt nekünk kell fizetniert nekik az nem fér bele.Mosolyogtunk,és sajnos más programunk volt akkor.Nem azi,mert ne tudtam volna 2x 20e ft-ot kifizetni magunknak,hanem mert ez nettó parasztság a részükről.Ne azért hívjanak már meg,hogy növeljük a létszámot,meg ájuldozhassak,hogy jajj de szépek vagytok,stb,hanem mert szeretnének osztozni az örömükben,szeretnék,ha részesei lennénk valami fontosnak az életükben.Ezt lehet úgy is,hogy nincs lakodalom tartva,csak az esküvő,vagy b verzió,a családdal,barátokkal bográcsozunk egyet.Éppen olyan jó az is,ha nem a rongyrázás a lényeg.Ha viszont a lagzi a lényeg, akkor nem illik megmondani(vagy fintorogni az összegre)hogy mennyit akarsz kapni.Akkor benne van a pakliban,hogy nemhogy 0-án nem leszel,de még veszteség is lesz.Más pénztárcájában meg ne turkáljon senki,mert nem ismeri a hárteret.
ápr. 9. 15:25
 67/76 anonim ***** válasza:
50%

"Az, hogy a sok vergődő liba rálicitál julcsára, meg borcsára, hogy kinek puccosabb a lagzija, ergó ki tudott pénzesebb kanit megfogni.:D

Nem szól többről az egész."

De.

Ha a férjemmel ketten elmegyunk egy étterembe, mert épp olyannak van, az x összeg. Az egyszerűség kedvéért legyen 10e/fő. Ha születésnapot ünnepelni megyünk a családdal, akkor lesz mondjuk ugyanott 10 fő, fejenként 10e, plusz mondjuk 5e a torta, 5e pezsgő mellé. Ha nem születésnap, hanem esküvő, akkor a vendégek száma velunk egyutt legyen mondjuk 30 fő. Tegyük fel, az étterem 50 fős. Ki kell bérelnem, mert nem kellenek idegenek az esküvőmre, ugye. Az étterem azt mondja, ha kiberelem, az nekik 20 fizető vendég veszteség, tehát az lesz q bérleti díjam. 30 főre ugye lenne 30×10e, ehelyett fizetek 50×10e-t. Torta. 3 elég lesz, az legyen 3×5e, és legyen elég ugyanúgy annyi pezsgő is, tehát újabb 3×5e. Zene, legyen mondjuk 10e az is. A költségem 540e, 30 főre. Az 18e. Nem 10, mint kettőre.

Még mindig nem kell a meghívottnak ezt kifizetnie, de ne ertetlenkedjunk már, hogy miért nem kerül ugyanannyiba egy lakodalom mint egy sima éttermi vacsora

ápr. 9. 15:30
 68/76 anonim ***** válasza:
80%

67.

Nem azt mondtam, hogy étlap árban kellene, hanem a libák miatt elszállt árakról írtam, azaz mi van valójaban az árak mögött: a kereslet.

Felesleges bizonygatnod bármit nekem.

Sokkal jobban jönne ki egy étterem, a nyomottabb áron is egy lagziból, mint a random vendéggel.

Dolgoztam ilyen területen, plusz ilyen irányú közgazdász vagyok, úgyhogy számolgassál csak tovább, én tudom mi van a színfalak mögött.

És igazuk is van, használják csak ki a sok libát. :D

ápr. 9. 15:43
 69/76 anonim ***** válasza:
67%

Na meg azért egy esküvői menü nem egy átlagos éttermi ebéd. Alapból többféle hús van pl.csirke, sertés esetleg marha, aztán gondolnak a vegetáriánusokra (sajt, zöldségek), köret is többféle van, tortából/desszertből is minimum 2féle,sőt illik gondolni a cukorbetegeknek, tej/glutén stb. érzékenyekre is, legalábbis ha figyelembe vesszük a vendégeinket.

Ha valaki csak úgy random elmegy kajálni, az nem rendel egyszerre ennyifélét, tehát nem kell csodálkozni ha az esküvői kaja drágább! És akkor még ott a rengeteg ital, amíg ebéd mellé megiszol 1-2 üdítőt/vizet bármit, addig ha fél napot ott vagy, sőt hajnalig táncikálsz sokkal többet fogsz fogyasztani.

Nem értem sokan miért fanyalognak, hogy drága az esküvői kaja-pia. Nem kötelező tartani se és elmenni se!

ápr. 9. 17:20
 70/76 A kérdező kommentje:

Világos, hogy megvan ennek az ára.

Viszont azért ha ilyen nagyszabású esküvőre készülök időben be jelentem, legalább a családnak. Nem tudom miért történt az egész titokban.

És igen, plusz ruhát venni, esetleg fodrász stb.

Ezek mind mind plusz költségek.

ápr. 9. 17:34
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!