Szemétség , hogy nem tudunk több pénzt adni?
A férjem tesójának esküvője lesz, május végén. Amit most jelentettek be pár napja. Ők szervezik már egy ideje, de nem szóltak senkinek.
Na most mi meg nemrég fejeztük be a lakásunk felújítását, az összes félretett pénzünk erre ment el.
A férjem meg pont beszélt az anyjával és nem tudom miért de mondta neki, hogy reméli, hogy a tesója nem várja el, hogy nagy összeget adjunk mert jelenleg 50e ft-nal többet nem fogunk tudni adni. Egy hónappal az esküvő előtt nem tudunk többet kisajtolni.
Az anyja teljesen kiakadt, hogy hát ez nagyon gáz, hogy négyen megyünk (2 kisgyerekkel) és ilyen kevés pénzt adunk csak. Nem szóltam bele,de jól össze is vesztek.
De ez tényleg ennyire gáz meg szemétség?
Kérdező, én sose (most se) mondtam azt, hogy annyit adj, ambe kerülsz, de ha azt számolod, akkor abba ne csak az ételt-italt vedd bele, bődületes bérleti díjat is fizetnek az étteremnek. És nálunk pl egy rohadt káposztás tészta, leves nélkül, menüben 2000 ft felett van, egy több fogásos vacsora italokkal simán van 30 felett :(
nyilván lutri a párnak, vagy visszajön vagy nem. Ha ennyivel az esemény előtt szólnak, akkor nyilván tudják, hogy senki nem fog gyűjteni. De nekem fura, hogy egy családban ennyire nem beszéltek egymással, hogy nem tudjátok, tervben van...
Kövezzetek meg, de én nagyon utálom, mikor egy közeli barát/családtag bejelenti, hogy esküvője lesz. Ez számomra nem jelent mást, csak azt, hogy már megint spórolnom kell egy olyan bulira, amin ott se akarok lenni. Mielőtt valaki azt mondaná, hogy nem kötelező elmenni: de, kötelező, és ezt mindannyian tudjuk.
Amellett ma már 99.5% házasság előtt is együtt él, a mi szempontunkból mi változik? Az égvilágon semmi. A lagzikon lévő "játékoktól" meg olyan szekunder szégyenérzetem szokott lenni, hogy inkább kimegyek, mikor ezekre kerül a sor.
Épp a héten megyek a párommal egy 5 fogásos vacsorára 6 tételes borkóstolóval az egyik legnagyobb (vár?)megyeszékhely egyik legjobb éttermébe. 17.000 Ft/fő. Akkor mégis mi a tököm kerül 30 ezer/főbe egy lakodalomban????
A kérdésedre válaszolva: Nem, nem szemétség. Ha a párnak ennyire kell a pénz, akkor ne tartsanak lagzit. Ha meg a vendégekkel akarták kifizettetni, mert nekik nincs, akkor meg ők a szánalmasak (ők nem tudták megspórolni a saját bulijukra a pénzt, de másoktól elvárják, no comment)
Akkor anyós pótolja ki, vagy adjon kölcsönt.
Amúgy meg hiába esznek keveset a gyerekek, nem fogyasztás szerint számol az étterem. Jó esetben adnak gyerekkedvezményt. Nálunk úgy volt hogy 1 éves korig volt ingyen, 1-12 éves korig pedig 50%. Így a gyerekek 10ezer/fő kerültek.
Férjed milyen viszonyban van tesójával? Én simán megmondanám a helyében, hogy ez a helyzet, igazàn szólhattak volna időben. Ha ezt egy felnőtt nem érti meg és megsértődik akkor az ő baja.
Off
Az átlag éttermi fogyasztást egy lakodalmi fogyasztással összevetni értelmetlen. A lakodalom költsége nem csak az étel: a ruha, virag, dekoráció, az étterem foglalási díja, a meghívott, stb. Tehát attól, hogy egy étteremben egy szemely 17e forintért 5 fogásos menüt kap, egy lakodalomban egy vendég nem 17e.
Off 2.
Sosem értettem miért kellene a vendégnek annyit adnia, amennyibe került. Anno en külföldön hazasodtam, mert ott élek. A családom sosem volt külföldön, féltek a repulestol, így haza utaztam, felvettem őket és együtt utaztunk vissza. Nyilván én fizettem az osszes jegyet, hiszen én akartm, hogy jelen legyenek. Pénzt kaptunk az esküvőkre, de még egy jegy se jött volna ki belőle. Nem is az volt a cél.
On
Kerdezo, annyit adtok, amennyit akartok és tudtok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!