Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szemétség lenne, ha inkább...

Szemétség lenne, ha inkább eladnám az autóm?

Figyelt kérdés

A nővéremmel és a családjával (2gyerek+a sógorom) élek a családi házunkban és egyedül nekem van autóm. Az utóbbi 3 évben 22ezer kilómétert futott az autóm, amiből én max 15ezret használtam, a többit a nővéremék. Csakhogy egy liter benzint sem tankoltak soha, az autóra 100%-ban csak én költök. Ha látják, hogy üres a tank akkor inkább nem járnak vele, csak hogy ne kelljen rá költeni, inkább megoldják máshogy. Legutóbb fékeket kellett volna cserélni, lett volna rá pénzem, de nem csináltattam meg, csak hogy lássam feljánlják-e hogy belepótolnak, de semmi. Egy egész hónapig állt az autó, inkább nem használták.

Az idősebb unokaöcsém egyben a keresztfiam is, és nincs pofám pénzt kérni tőlik az autó miatt, de így már túl nagy teher számomra. Már azt fontolgatom, hogy inkább eladom és akkor nem lesz harag a pénz miatt.

2022. febr. 10. 20:05
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
97%
Az is megoldás hogy nem adod oda nekik, amikor kérik. Nehogy már te szívd meg ezt
2022. febr. 10. 20:09
 2/31 anonim ***** válasza:
81%

Pénzt, kocsit, nőt nem adunk kölcsön, mert…

A pénzt nem hozzák vissza

A kocsit üresen hozzák vissza

A nőt meg tele hozzák vissza.

2022. febr. 10. 20:16
 3/31 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem magától értetődő, vagy annak kellene lenni hogy az autó nem rokonsággal megy, hanem igen csak drága üzemanyaggal, és akkor az általad említett fenntartásokról nem is beszéltünk, továbbá arról sem hogy az ő használatukból adódóan mennyi az autó éves amortizációja. Bunkóságnak és pofátlanságnak hívják az ilyensfajta gesztust, és szerintem arra is mérget vehetsz ha véletlenül megtörnék a kocsidat azt is neked kellene megcsináltatni. Én nem adnám oda a helyedben. Persze ez is felvet millió kérdést, hogy mennyire haragvósak, mert azt én is tapasztaltam hogy odaadhattam én valakinek 100x valamit ha egyszer nem adtam oda mert elegem lett a pofátlanságból én voltam a szar és a többi alkalom meg el volt felejtve. Sajnos sok az ilyen ember.
2022. febr. 10. 20:32
 4/31 anonim ***** válasza:
95%
Néma gyereknek anyja sem érti szavát. Örülnek, hogy kihasználhatnak, de ha szimplán nem adod oda se a kulcsot, se az autód, vagy megmondanád nekik kerek-perec, hogy szálljanak be a költségekbe, az sokat segítene a helyzeteden.
2022. febr. 10. 20:42
 5/31 anonim ***** válasza:
91%

Vagy csak egyszerűen ne add oda.

Gondolom a többi költségből aranyosan ki veszed a részedet ha már együtt laktok. Az is megoldás ha nem fizetsz vmi számlát ezentúl azzal az indokkal, hogy ők se fizetik a benzint.

2022. febr. 10. 21:14
 6/31 anonim ***** válasza:
93%

A jó kommunikáció csodákra képes :)

Esetleg a slusszkulcsokat magadnál tarthatnád.

2022. febr. 10. 21:17
 7/31 anonim ***** válasza:
37%
"Az utóbbi 3 évben 22ezer kilómétert futott az autóm, amiből én max 15ezret használtam" - Ez alapján magadnak is felesleges fenntartanod a kocsit, pláne mások kedvéért.
2022. febr. 10. 21:45
 8/31 anonim ***** válasza:
37%
Add el!
2022. febr. 10. 21:46
 9/31 A kérdező kommentje:
#5 külön villany, gáz és vízórám van az emeleten, csak a szemét és az internet közös. Ezek közel sem kerülnek annyiba mint az autó használata.
2022. febr. 10. 21:54
 10/31 anonim ***** válasza:
100%
Hogyan kezdődött az, hogy elkezdték használni a kocsidat? Egyszer-kétszer kölcsönkérték? Aztán már természetesnek vették? Vagy mindig elkérik, és te rábólintasz? Esetleg mondtad már, hogy igen, vihetik, de megtankolva kéred vissza?
2022. febr. 10. 21:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!