Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szemétség lenne, ha inkább...

Szemétség lenne, ha inkább eladnám az autóm?

Figyelt kérdés

A nővéremmel és a családjával (2gyerek+a sógorom) élek a családi házunkban és egyedül nekem van autóm. Az utóbbi 3 évben 22ezer kilómétert futott az autóm, amiből én max 15ezret használtam, a többit a nővéremék. Csakhogy egy liter benzint sem tankoltak soha, az autóra 100%-ban csak én költök. Ha látják, hogy üres a tank akkor inkább nem járnak vele, csak hogy ne kelljen rá költeni, inkább megoldják máshogy. Legutóbb fékeket kellett volna cserélni, lett volna rá pénzem, de nem csináltattam meg, csak hogy lássam feljánlják-e hogy belepótolnak, de semmi. Egy egész hónapig állt az autó, inkább nem használták.

Az idősebb unokaöcsém egyben a keresztfiam is, és nincs pofám pénzt kérni tőlik az autó miatt, de így már túl nagy teher számomra. Már azt fontolgatom, hogy inkább eladom és akkor nem lesz harag a pénz miatt.

2022. febr. 10. 20:05
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Eleite még elkérték alkalmanként, aztán már csak fogják és viszik. Olyan is volt, hogy reggel elaludtam és késésben voltam, bringával már nem értem volna be, így autóval mentem volna dolgozni, csakhogy reggelre már elvitték szó nélkül.
2022. febr. 10. 22:11
 12/31 anonim ***** válasza:
100%
Én se értem, hogyan lehetett ilyen gyakorlatot kialakítani. Az elején lett neked egy autód, amiben csak a te pénzed volt benne. Hogyan lett ebből közös autó?
2022. febr. 10. 22:14
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

#12 vagyok, kerülték egymást a hozzászólásaink, kérdező.

Akkor most #11-re reagálok.

De hát miért nem nálad volt mindkét slusszkulcs, amikor te vagy a tulajdonos?

2022. febr. 10. 22:15
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

13 folyt.:

Na, és a forgalmi engedély? Azt nem a kocsiban kéne tartani, hanem az irataink között a házban. Abból pedig csak egyetlen egy van!

Bocs, de elég mamlasz vagy, hogy hagytad így elfajulni a dolgokat.

2022. febr. 10. 22:17
 15/31 anonim ***** válasza:
88%
Szívességből laksz náluk..? Vagy miért nem mered meghúzni a határaidat?
2022. febr. 10. 22:21
 16/31 A kérdező kommentje:
A forgalmi mindig az autóban van, két kulcs van, az egyik náluk. Nem szivességből lakok náluk, ugyannyi tulajdonrészem van a házban mint a nővéremnek. Sőt, már azzal is én tettem szivességet, hogy nekik hagytam a teljes földszintet, én pedig az emeleten élek.
2022. febr. 10. 22:38
 17/31 anonim ***** válasza:
93%
Szólni kell nekik, hogy nem 150Ft egy liter benzin, ideje, hogy belepótoljanak, mondjuk havi egyszer menjen tele a tank(nem tudom mennyit mentek). Ha megsértődnek és nem fogják használni a kocsit, akkor is nyersz.
2022. febr. 10. 22:47
 18/31 anonim ***** válasza:
100%
Megmondod míg nem adnak bele addig nincs ez így tovább
2022. febr. 10. 22:48
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

Visszakered a kulcsot es kesz.

Nem adnam el, csak nagyon ritka es surgos esetben adnam kolcson, azzal a feltetellel, hogy mindig tankolnak bele.

Attol, hogy az egyik gyereket te keresztelted, meg nem jelenti azt, hogy turni kell a pofatlansagot- mert itt errol van szo!

Az auto kozos, de a velrjaro koltsegek csak teged terhelnek..jo nagy balek vagy. Bocs.

2022. febr. 10. 22:54
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem miért volt eleve náluk a másik kulcs.
2022. febr. 10. 22:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!