Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szemétség lenne, ha inkább...

Szemétség lenne, ha inkább eladnám az autóm?

Figyelt kérdés

A nővéremmel és a családjával (2gyerek+a sógorom) élek a családi házunkban és egyedül nekem van autóm. Az utóbbi 3 évben 22ezer kilómétert futott az autóm, amiből én max 15ezret használtam, a többit a nővéremék. Csakhogy egy liter benzint sem tankoltak soha, az autóra 100%-ban csak én költök. Ha látják, hogy üres a tank akkor inkább nem járnak vele, csak hogy ne kelljen rá költeni, inkább megoldják máshogy. Legutóbb fékeket kellett volna cserélni, lett volna rá pénzem, de nem csináltattam meg, csak hogy lássam feljánlják-e hogy belepótolnak, de semmi. Egy egész hónapig állt az autó, inkább nem használták.

Az idősebb unokaöcsém egyben a keresztfiam is, és nincs pofám pénzt kérni tőlik az autó miatt, de így már túl nagy teher számomra. Már azt fontolgatom, hogy inkább eladom és akkor nem lesz harag a pénz miatt.

2022. febr. 10. 20:05
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
Vedd vissza a slusszkulcsot tőlük. És amikor kellene nekik a kocsi, mondd hogy te is készülsz valahova éppen. Aztán előbb utóbb leszoknak róla. Amúgy nem csak a benzin drága… a biztosítás, műszaki, olajcserék, téligumi… már csak ezért sem közösködnék. Meg kell húzni a határokat.
2022. febr. 11. 03:06
 22/31 anonim ***** válasza:
100%
Eleve nem kell másnak kulcsot adnod az autódhoz, itt indul.
2022. febr. 11. 06:59
 23/31 anonim ***** válasza:
91%
Ne csicskulj be haver, sose lesz vége.
2022. febr. 11. 07:20
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
A "Figyelj Zsuzsi, ha használjátok a kocsimat, az a minimum hogy táncoltak bele és beszalltok a szervizelésbe is. Ha nem, akkor keressetek más megoldást, így nem engedem, hogy tovább hasznaljatok" miért nem megoldas?
2022. febr. 11. 07:31
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
Ki kéne nyitnod a szádat és megmondanod nekik. A kulcsot meg visszavenni.
2022. febr. 11. 09:11
 26/31 anonim ***** válasza:
19%
Ha neked nem kell, akkor add al a francba.
2022. febr. 11. 13:30
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
Itt nem az autó a probléma, hanem az, hogy nem mered elővenni a t*keidet és kimondani: ennyi volt és nincs tovább.
2022. febr. 11. 14:09
 28/31 anonim ***** válasza:
92%

Már akkor az asztalra kellett volna csapnod, amikor szó nélkül elvitték a kocsidat, és te nem tudtál emiatt elmenni dolgozni... Nem is értem, hogy ők hogyan gondolják, hogy azt a kocsit úgy használják, mintha az az övék lenne. Vagy te is lejársz a földszintre, kizabálod a hűtőből ami neked tetszik egy szó nélkül? Mert a két dolog ugyanabba a kategóriába esik.

Persze, te jól nevelt vagy, így ami nem a tied, ahhoz nem nyúlsz, sajnos a rokonokat ugyanez a nevelés nem hatotta meg. Ezért kell tisztázni a dolgokat. Ha meg megharagudnak, csak tegyék, az ilyen rokonokért egyáltalán nem kár...

De nyugodtan fel lehet azt is hozni, hogy ha elmennek egy autókölcsönzőbe, akkor ott mennyi pénzt kellene hagyniuk, és abba a kocsiba aztán nem a cég fogja ingyen önteni a benzint sem...

2022. febr. 11. 16:14
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
Azonnal visszakérném a kulcsot, és megmondanám, hogy ennyi volt az autóelvétel. Nem is értem, hogyan hagyhattad eddig ilyen szinten hülyének nézni és kihasználni magadat.
2022. febr. 11. 16:20
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Ez az elaludtam és nem volt itt a kocsim sztory már volt pár hete...
2022. febr. 11. 17:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!