Mit tegyek,hogy a felnőtt testvérem ne legyen a "gyerekem"?
3-an vagyunk testvérek,én vagyok a legidősebb.
Édesanyánk sajnos meghalt,volt egy hosszan tartó betegsége.
A legkisebb testvéremet sajnos nagy elkényeztette, emiatt nem képes a saját lábára állni.Anyu is panaszkodott rá sokat nekünk, de tenni, nem tett semmit.
Mikor ment haza anyuhoz, felpakolva ment vissza, még a WC papírt meg a mosóport is anyu vette neki.Közben hangsúlyozta,hogy ö különálló, önálló.Amikor meg megmondtam neki,hogy "ja önálló, anyád vette a wc papírt is a múltkor", akkor megsértődött.
Egyszer én vittem el vásárolni (neki még kocsija sincs) és megakart venni egy jellegtelen díszt 4000 forintért, akkor is odavágtam neki,hogy ilyet megvenne, de mosóport meg anyával fizetteti.Erre is bedurcáskodott.
Amikor anyu meghalt, én megmondtam neki,hogy nem fogom őt finanszírozni.Tessék normális állást keresni, ugyanúgy van 2 diplomája, mint nekem, igaz másfajta,
Állami szférában dolgozik, gyengén keres.
Valamennyire támogatni akarom,mégiscsak a testvérem, de nevelő célzattal.
A javaslataimat nem fogadja meg.
Javasoltam neki,hogy ne lakást béreljen a fővárosban, hanem szobát,vagy költözzön külső kerületbe, agglomerációba, akkor több pénz maradna.
Aztán felajánlottam neki,hogy lakhat nálam is,hogy kicsit tudjon spórolni, de az én feltételeim szerint, ha keres normális állást.Még segítenék is neki.Beszél angolul is, simán kapnak állást egy SSC-ben vagy valamelyik multinál, ahol azért vannak fejlődési lehetőségek.
Nem, ez sem volt jó neki.
Javasoltam neki posztgraduális képzést (másoddiploma-1 év alatt megvan,kamatmentes diákhitellel finanszírozható), nyilván a logisztikai, pénzügyi, bizonyos műszaki képzések, amikkel lehet is valamit kezdeni.
Tipikusan az a fajta,aki inkább zacskós levest eszik egy hétig,hogy megtudjon rendelni egy új nadrágot vagy pulóvert az internetről.
Viszont, éppen ezért is, én nem fogok neki sem WC papírt, sem mosóport, sem sampont venni.
Mentőövet nem dobok neki, inkább megtanítanám úszni, ha hagyná.
Én 40 éves nő vagyok, családanya. Sógornőm ilyen, mint a tesód. (férjem húga ) Idősebb tőlem, borzalmas, ahogy él. Pénzügyekben szerintem okosabb egy 6 éves, mint ő. Hitelkártyák sokasága, gyerekei tartják el, tőlünk is kért már kölcsön, egyszer adtunk. Nem adta meg. Így már nem kapott többet. Bármikor jöhet vendégségbe, nálunk aludhat, ehet-ihat, ennyi.
De eszemben sincs okoskodni, megmondani neki, hogy csinálja, mire koltson, pedig ő is tud olyan hajmeresztő dolgokra rengeteget költeni, hébe-hóba dolgozik, mert ő nem lesz alkalmazott.
Szinte biztosra veszem, hogy 10 éven belül le fog robbani egészségileg, és óriási az esélye, hogy hozzánk fog költözni. Ennek ellenére sem fogok beleszolni az életébe, mert ez az Ő élete, nem az enyém!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!