Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tegyek,hogy a felnőtt...

Mit tegyek,hogy a felnőtt testvérem ne legyen a "gyerekem"?

Figyelt kérdés

3-an vagyunk testvérek,én vagyok a legidősebb.

Édesanyánk sajnos meghalt,volt egy hosszan tartó betegsége.

A legkisebb testvéremet sajnos nagy elkényeztette, emiatt nem képes a saját lábára állni.Anyu is panaszkodott rá sokat nekünk, de tenni, nem tett semmit.

Mikor ment haza anyuhoz, felpakolva ment vissza, még a WC papírt meg a mosóport is anyu vette neki.Közben hangsúlyozta,hogy ö különálló, önálló.Amikor meg megmondtam neki,hogy "ja önálló, anyád vette a wc papírt is a múltkor", akkor megsértődött.

Egyszer én vittem el vásárolni (neki még kocsija sincs) és megakart venni egy jellegtelen díszt 4000 forintért, akkor is odavágtam neki,hogy ilyet megvenne, de mosóport meg anyával fizetteti.Erre is bedurcáskodott.

Amikor anyu meghalt, én megmondtam neki,hogy nem fogom őt finanszírozni.Tessék normális állást keresni, ugyanúgy van 2 diplomája, mint nekem, igaz másfajta,

Állami szférában dolgozik, gyengén keres.

Valamennyire támogatni akarom,mégiscsak a testvérem, de nevelő célzattal.

A javaslataimat nem fogadja meg.

Javasoltam neki,hogy ne lakást béreljen a fővárosban, hanem szobát,vagy költözzön külső kerületbe, agglomerációba, akkor több pénz maradna.

Aztán felajánlottam neki,hogy lakhat nálam is,hogy kicsit tudjon spórolni, de az én feltételeim szerint, ha keres normális állást.Még segítenék is neki.Beszél angolul is, simán kapnak állást egy SSC-ben vagy valamelyik multinál, ahol azért vannak fejlődési lehetőségek.

Nem, ez sem volt jó neki.

Javasoltam neki posztgraduális képzést (másoddiploma-1 év alatt megvan,kamatmentes diákhitellel finanszírozható), nyilván a logisztikai, pénzügyi, bizonyos műszaki képzések, amikkel lehet is valamit kezdeni.

Tipikusan az a fajta,aki inkább zacskós levest eszik egy hétig,hogy megtudjon rendelni egy új nadrágot vagy pulóvert az internetről.

Viszont, éppen ezért is, én nem fogok neki sem WC papírt, sem mosóport, sem sampont venni.

Mentőövet nem dobok neki, inkább megtanítanám úszni, ha hagyná.

2023. dec. 27. 22:09
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 A kérdező kommentje:

50#

Nevetséges vagy.

Ő kér tőlem pénzt és én álljak le?

Te sem voltál még ilyen szituációban, fogalmad sincs róla.

Más rég rácsapná a telefont.

Nekem azaz érzésem,hogy a válaszolók többsége tini vagy tizenéves.Alig 1-2 válasz mögött lehet felnőtt ember.

2023. dec. 28. 19:22
 52/61 anonim ***** válasza:
100%

27,5 eves varandos feleseg vagyok, szerintem felnott.

Na de.

Szerintem nem a te dolgod a testvered. Nagykoru, van munkaja, van hol laknia. A tobbit oldja meg. Ne furikazd. Ne adj neki kolcson. Ha 20-an elfogy a penze, igy jart. Nem foglalkoznek vele a helyedben.

2023. dec. 28. 20:09
 53/61 anonim ***** válasza:
91%
Igen, álljál le. Minek adsz neki pénzt?
2023. dec. 28. 20:15
 54/61 anonim ***** válasza:
100%
Így igaz, más rég rácsapná a telefont. És nem a tizenévesek, ahogy te gondolod, hanem a felnőttek.
2023. dec. 28. 20:18
 55/61 anonim ***** válasza:
100%

Ha elfogy a pénze, én nem pénzzel tömném, hanem kapna egy szatyor hideg kaját pár napra és megmondanám, hogy van még két ilyen húzása, utána ennyit sem kap. Igen, szar lehet, de amíg hozzád azaladva te azonnal megoldod, nem fog rákényszerülni, hogy másképp ossza be a pénzét.

Nekem is van családom, tudom, hogy sokszor nehéz és nem megy egy-kettőre a változás, de most szüksége sincs rá.

2023. dec. 28. 20:47
 56/61 anonim ***** válasza:
90%
De hiába írjátok le neki még 10-en, hogy ne pénzelje a testvérét meg ne hurcolássza, hát nem látjátok, hogy fogyatékos a kérdező?
2023. dec. 28. 22:00
 57/61 anonim ***** válasza:
79%
Ha pénz kell neki, menjen a bankhoz! Ja, csak azt vissza is kell fizetni, ezért nem megy!
2023. dec. 29. 01:08
 58/61 anonim ***** válasza:
88%

kérdező a válaszadok normmålis tanácsára neked sértegetés a vålaszod meg le gyerekezės.

akkor meg old meg magad ahogy tudod.

2023. dec. 29. 06:26
 59/61 anonim ***** válasza:
82%
Lehet hogy ha kizárná életéből a testvérét és egy ideig nem foglalkozna vele, üres lenne Kérdező élete, mert nem lenne min háborognia, felháborodnia, megsértődni mert "a másik nem csinálja amit ő megmondott".
2023. dec. 29. 08:47
 60/61 anonim ***** válasza:
78%

Most csöppentem ide, nem olvastam kommentet csak a kérdés alapján válaszolok!

Te megtettél mindent hogy jó útra téritsd, segìtetted,tanáccsal elláttad ha ez nem jó akkor kiadnám útját.Testvéred igen, de nem vagy köteles neki a csillagokat is lehozni neki az égről. Ennél többet nem tehetsz. Buta és tehetetlen a húgod sajnos.Oldja meg.Mindenki a saját kárán tanul.Ha nem kell a segítséged neki meg a nevelésed akkor isten vele.

2023. dec. 29. 19:50
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!