Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tegyek,hogy a felnőtt...

Mit tegyek,hogy a felnőtt testvérem ne legyen a "gyerekem"?

Figyelt kérdés

3-an vagyunk testvérek,én vagyok a legidősebb.

Édesanyánk sajnos meghalt,volt egy hosszan tartó betegsége.

A legkisebb testvéremet sajnos nagy elkényeztette, emiatt nem képes a saját lábára állni.Anyu is panaszkodott rá sokat nekünk, de tenni, nem tett semmit.

Mikor ment haza anyuhoz, felpakolva ment vissza, még a WC papírt meg a mosóport is anyu vette neki.Közben hangsúlyozta,hogy ö különálló, önálló.Amikor meg megmondtam neki,hogy "ja önálló, anyád vette a wc papírt is a múltkor", akkor megsértődött.

Egyszer én vittem el vásárolni (neki még kocsija sincs) és megakart venni egy jellegtelen díszt 4000 forintért, akkor is odavágtam neki,hogy ilyet megvenne, de mosóport meg anyával fizetteti.Erre is bedurcáskodott.

Amikor anyu meghalt, én megmondtam neki,hogy nem fogom őt finanszírozni.Tessék normális állást keresni, ugyanúgy van 2 diplomája, mint nekem, igaz másfajta,

Állami szférában dolgozik, gyengén keres.

Valamennyire támogatni akarom,mégiscsak a testvérem, de nevelő célzattal.

A javaslataimat nem fogadja meg.

Javasoltam neki,hogy ne lakást béreljen a fővárosban, hanem szobát,vagy költözzön külső kerületbe, agglomerációba, akkor több pénz maradna.

Aztán felajánlottam neki,hogy lakhat nálam is,hogy kicsit tudjon spórolni, de az én feltételeim szerint, ha keres normális állást.Még segítenék is neki.Beszél angolul is, simán kapnak állást egy SSC-ben vagy valamelyik multinál, ahol azért vannak fejlődési lehetőségek.

Nem, ez sem volt jó neki.

Javasoltam neki posztgraduális képzést (másoddiploma-1 év alatt megvan,kamatmentes diákhitellel finanszírozható), nyilván a logisztikai, pénzügyi, bizonyos műszaki képzések, amikkel lehet is valamit kezdeni.

Tipikusan az a fajta,aki inkább zacskós levest eszik egy hétig,hogy megtudjon rendelni egy új nadrágot vagy pulóvert az internetről.

Viszont, éppen ezért is, én nem fogok neki sem WC papírt, sem mosóport, sem sampont venni.

Mentőövet nem dobok neki, inkább megtanítanám úszni, ha hagyná.

2023. dec. 27. 22:09
1 2 3 4 5 6 7
 1/61 anonim ***** válasza:
71%
Te is elég gáz, vagy, és a testvéred is, mit ne mondjak. Először is részvétem édesanyátok miatt, másodszor valóban nem tette jól, hogy ennyire, de ennyire elkényeztette, de te sem teszed jól amit most teszel, neveni akarsz egy felnőtt embert, uralkodni rajta, mint egy katonatiszt. Vagy akkor fogadd be, szeresd, és viselkedj vele normálisan, vagy ne foglalkozz vele. Ez így rosszabb mindennél.
2023. dec. 27. 22:22
 2/61 anonim ***** válasza:
58%
Csodálkozol? Levegőt sem kap a negatív véleményetektől és bántásotoktól. Nem tök mindegy, hogy ki veszi meg havonta a wc papírt vagy a mosóport? Pár ezer forintos dolgok. Inkább te vagy tik vagytok iszonyatosan mohók, mert érettségivel és 2 diplomával pár ezer forintos dolgokon vitatkoztok. Komolyan mondom, ez ovoda. Egy felnőtt ember nem vitatkozik és bátsa a másikat ilyen mihaszna piti dolgokkal.
2023. dec. 27. 22:29
 3/61 A kérdező kommentje:

1.

Èpp az a baj, hogy a szüleink nem voltak vele szigorùak.Azèrt ilyen.

Èn megpròbàlom bepòtolni, de eddig ellenàllàsba ütköztem.

Èletkora szerint felnőtt,de agyban, gondolkodàsban nem felnőtt.

2023. dec. 27. 22:31
 4/61 anonim ***** válasza:
65%
Ja mint egy ezredesúr😂Hatalmas arc vagy testvér,aki rohadt büszke magára.Szegény öcsi/hugi meg vc papírt sem tud venni.Szerintem hagyd a testvéred,jobb az úgy neki.Inkább mint egy faxarc.
2023. dec. 27. 22:32
 5/61 A kérdező kommentje:

2.

Ezek csak a legenyhèbb pèldàk voltak.

Az ő "èrtèkrendjèt" tükrözi, hogy ilyenen spòrol (màssal fizetteti), hogy vehessen ùj nadràgot.

2023. dec. 27. 22:33
 6/61 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell őt anyagilag támogatni. Aki eddig nem tanulta meg, az nem most fogja elkezdeni és főleg nem nyomásra. Azzal nem veszed rá, ha befenyíted, és az sem segít, ha vesztesként kezelve okítani akarod a szerinted legjobb mintára.

Ha teheted, engedd el a kezét, és spóroljon a kaján, vegye meg azt a nadrágot és folytassa. Vagy változtatni akar majd vagy így marad, de semmiképp sem a te felelősséged.

2023. dec. 27. 22:46
 7/61 anonim ***** válasza:
95%

"Valamennyire támogatni akarom,mégiscsak a testvérem, de nevelő célzattal."

. Ja, pont ezt csinálja az ember valakivel, akit nem akarja, hogy a gyereke legyen...

Elsőként ne viselkedj úgy, mintha a szülője lennél.

2023. dec. 27. 22:56
 8/61 anonim ***** válasza:
62%
Én inkább tengődnék az utcán, minthogy a "kedves" testvérem nevelgessen. Totálisan tenyérbemászó a stílusod, én már régen tarkón vágtalak volna.
2023. dec. 27. 22:58
 9/61 anonim ***** válasza:
75%

"Tipikusan az a fajta,aki inkább zacskós levest eszik egy hétig,hogy megtudjon rendelni egy új nadrágot vagy pulóvert az internetről."

Ezt sokan csinálják már régóta, spórolás a neve. Sőt, nagyon sokan azért is csinálják, hogy a gyerekeiknek tudjanak ruhát - vagy éppen normálisabb kaját - venni.

"hogy kicsit tudjon spórolni, de az én feltételeim szerint"

Koronáztasd meg magad, vagy vegyél rabszolgát, ha uralkodni akarsz valakin, ne a húgodat próbáld leuralni. Szörnyen ellenszenves vagy.

2023. dec. 27. 23:03
 10/61 anonim ***** válasza:
74%
"Èn megpròbàlom bepòtolni, de eddig ellenàllàsba ütköztem." Még jó, én sem hagynám ezt egy percig sem, pláne egy olyan embertől, akin már írásban is látszik, hogy nem klappol valami..
2023. dec. 27. 23:13
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!