Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tegyek,hogy a felnőtt...

Mit tegyek,hogy a felnőtt testvérem ne legyen a "gyerekem"?

Figyelt kérdés

3-an vagyunk testvérek,én vagyok a legidősebb.

Édesanyánk sajnos meghalt,volt egy hosszan tartó betegsége.

A legkisebb testvéremet sajnos nagy elkényeztette, emiatt nem képes a saját lábára állni.Anyu is panaszkodott rá sokat nekünk, de tenni, nem tett semmit.

Mikor ment haza anyuhoz, felpakolva ment vissza, még a WC papírt meg a mosóport is anyu vette neki.Közben hangsúlyozta,hogy ö különálló, önálló.Amikor meg megmondtam neki,hogy "ja önálló, anyád vette a wc papírt is a múltkor", akkor megsértődött.

Egyszer én vittem el vásárolni (neki még kocsija sincs) és megakart venni egy jellegtelen díszt 4000 forintért, akkor is odavágtam neki,hogy ilyet megvenne, de mosóport meg anyával fizetteti.Erre is bedurcáskodott.

Amikor anyu meghalt, én megmondtam neki,hogy nem fogom őt finanszírozni.Tessék normális állást keresni, ugyanúgy van 2 diplomája, mint nekem, igaz másfajta,

Állami szférában dolgozik, gyengén keres.

Valamennyire támogatni akarom,mégiscsak a testvérem, de nevelő célzattal.

A javaslataimat nem fogadja meg.

Javasoltam neki,hogy ne lakást béreljen a fővárosban, hanem szobát,vagy költözzön külső kerületbe, agglomerációba, akkor több pénz maradna.

Aztán felajánlottam neki,hogy lakhat nálam is,hogy kicsit tudjon spórolni, de az én feltételeim szerint, ha keres normális állást.Még segítenék is neki.Beszél angolul is, simán kapnak állást egy SSC-ben vagy valamelyik multinál, ahol azért vannak fejlődési lehetőségek.

Nem, ez sem volt jó neki.

Javasoltam neki posztgraduális képzést (másoddiploma-1 év alatt megvan,kamatmentes diákhitellel finanszírozható), nyilván a logisztikai, pénzügyi, bizonyos műszaki képzések, amikkel lehet is valamit kezdeni.

Tipikusan az a fajta,aki inkább zacskós levest eszik egy hétig,hogy megtudjon rendelni egy új nadrágot vagy pulóvert az internetről.

Viszont, éppen ezért is, én nem fogok neki sem WC papírt, sem mosóport, sem sampont venni.

Mentőövet nem dobok neki, inkább megtanítanám úszni, ha hagyná.

2023. dec. 27. 22:09
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
31%

A testvéred helyében biztosan rád b...nám az ajtót, amint megjelensz nálam (vagy a telefont). Nevetséges vagy. Azt hiszed, körülötted forog a világ, basáskodsz, nagyarcot játszol, életképtelennek tekinted.

Van hol laknia, van munkája, szállj ki az életéből.

2023. dec. 28. 12:45
 42/61 anonim ***** válasza:
75%

Neked itt az a legnagyobb bajod, hogy másképp él, mint TE akarnád, hogy éljen, és nem a te értékerended szerint.

Én 1200 km-re menekültem az ilyen fszkodó szülőktől ;), javaslom ugyanezt a tesódnak, akkor talán végre nyugta lesz tőled.

Bár, ha az én családomból indulok ki, ők még akkor is belep...tak mindenbe :D - aztán többé nem válaszoltam a hívásaikra. Ez van, ha nekik ez jó.

2023. dec. 28. 12:48
 43/61 anonim ***** válasza:
79%
A gyereket akkor hagyjuk felnőni, ha engedjük hibázni. Amíg igazgatjuk, korrigáljuk, addig a felelősséget is levesszük a válláról. Ezt ne tedd! Hagyd rá, ha azt akarod, hogy fejlődjön. Szenvedje ki magának, ha máshogy nem megy.
2023. dec. 28. 13:51
 44/61 anonim ***** válasza:
67%
#42: nyilván elkerülte a figyelmedet, hogy a kérdező testvére a kérdezőtől kért kölcsön pénzt, mert többet költött, int a bevétele, és a kérdezőt kéri, hogy vigye őt ide oda kocsival, mert nem szereti a buszt. Hiába javasolod, hogy költözzön messze, nincs rá pénze, plusz a jövőben sem tud kérni.
2023. dec. 28. 13:51
 45/61 A kérdező kommentje:

41#

Nem olvastad el a kérdést, te sem.

Életképtelennek tekintem, mert az is.

Van hol laknia és van munkahelye.Igen, csak nem tud bánni a pénzzel.Ha én nem segítenék neki néha, kidobnák az albérletből vagy újságpapírral kellene törölnie a fenekét.

2023. dec. 28. 14:11
 46/61 anonim ***** válasza:
100%
Akkor majd törli újságpapírral, nem a te dolgod.
2023. dec. 28. 14:24
 47/61 anonim ***** válasza:
100%

#23 Persze, itt mindenki frusztrált, magyarsavankás, amit minden ilyen kérdés alá leírsz, majd egy sorral lejjebb szintén te: "Nem akar egy elcseszett felnőttet élete végéig pesztrálni és anyagilag támogatni csak azért, mert a tesóka egy tátottszájú baflasz."

Nagyon hiteles vagy :D. Ja, nem..

Amúgy az is elég érdekes ha megnézitek, hogy a kérdezőnek csak az az egyetlen válasz tetszik, mert egyetértenek vele. Tuti ez is valami kontrollmániás kérdező, ez 100%

2023. dec. 28. 14:34
 48/61 anonim ***** válasza:
100%
Volt itt már pár hónappal ezelőtt egy nagyon hasonló kérdés amúgy, a szitu ugyanez volt, két testvér, ketten maradtak valamiért szülők nélkül, az egyik sikeres vállalkozó volt, a másik úgy ahogy éldegélt, de az a "vállalkozó" is ugyanolyan nagy fax volt, mint ez a kérdező, pedig csak "jót akart". Nem tudom, hogy tényleg ennyire agyhalott a kommunikáció sok ember között, vagy ezek viccek.
2023. dec. 28. 14:38
 49/61 anonim ***** válasza:
83%
#48, pedig ilyen létezik, bár utólag visszagondolva, nálunk is inkább vicces volt már a szituáció. Egy "majd én megmondom a tutit" családtag egy olyan rokonon akart mindenáron segíteni, aki amúgy egyáltalán nem szorult rá, de a néni semmiképpen nem akarta ezt megérteni. Folyton azt terjesztette a családban, hogy "Peti" ha végre leteszi az érettségit, akkor beszervezi magukhoz az üzembe raktárosnak, és mi milyen szörnyűek vagyunk, hogy egyedül ő hajlandó neki segíteni. "Peti" amúgy orvos volt, a szakvizsgájára készült, de a néninek ezt hiába mondta el mindenki többször is, úgy vette, hogy ez csak hazugság, kifogás, és igenis a srác rá van szorulva az ő segítségére. "Peti" azóta sebészként dolgozik, de a nagynéni még mindig haragszik rá, amiért elutasította a felajánlott raktárosi melót...
2023. dec. 28. 15:00
 50/61 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem addig állj le, amíg még szóba áll veled a testvéred!
2023. dec. 28. 19:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!