Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Jogosoan nem szeretem ha a...

Jogosoan nem szeretem ha a tesóm beállít hozzánk a barátnőjével?

Figyelt kérdés

Még 5 éve kaptam én és a lánytesóm BP-n lakást a nagyszüleimtől. azóta már elvégeztük az egyetemet dolgozunk, apárom is velünk él, ő is dolgozik. A fiú tesónk is kapott lakást csak egy vidéki városban mert odament továbbtanulni.

Ő már nincsen ott, mert 90%ban home officban dolgozik, ezért ő bárhol lehet kb, munkaidő alatt.

Most az csinálja hogy a megkérdezésünk nélkül közli pénteken, hogy ő másnap feljön a barátnőjével és itt lesz 1-2-3 napokat.

Ez nekem nagyon nem tetszik, hogy csak így beállít hozzánk, mikor mi lakunk itt. Én szeretném a hétévégét otthon nyugiba tölteni, és nem hozzájuk alkalmazkodni, hogy ők mikor jönnek, meg aztán ott mit csinálnak.

Jaa, és nekem és a lánytesómnak nincs is kulcsa a fiú tesónk lakásához, és sose mentünk oda hozzá, "szállodába". nem járkáltunk a nyakára.

Az nem tetszik hogy a fiú tesóm úgy viselkedik mintha neki is köze lenne ehhez a lakáshoz ahol mi élünk, és teljes joggal beteszi magát oda a barátnőjével. Úgy hogy meg se kérdezi, hogy jöhet e csak közli hogy ő jön.

(a lakások a nagyszüleink tulajdona)

2023. júl. 21. 10:06
 51/104 A kérdező kommentje:
Nagyon nem sajnalom a testveremet, mert jó esze van/volt középiskolában, csak lusta volt tanulni. Ha olyan szorgalmas lett volna mint mi, ő is kiköthetett volna BP-n. Mindenki maga sorsának kovácsa.
2023. júl. 21. 15:48
 52/104 A kérdező kommentje:

Tanulnia kelett volna. Sokszor mi irtuk meg neki a házi feladatot is, hogy ne kapjon egyest és ne bukjon meg.

Így jàrt.

2023. júl. 21. 15:50
 53/104 anonim ***** válasza:
91%

Mindhárman választottatok érettségi után, és a nagyszüleitek ott tettek alátok lakást, ahol tanulni akartatok. Eddig egyenlők vagytok. Később a fiú úgy érezte, hogy vidéken már nincs keresnivalója és megirigyelte a fővárosi nyüzsgést. Pech, anno mehetett volna ő is oda, de másképp döntött. Ettől még nem lesz az övé testvéri jogon a két lány lakása, bármekkora és bárhol van is.

Innen megoldás lenne, ha intelligensen megbeszélnétek, és felhívna, hogy Figyi, hugi! Vasárnap elmennék a csajommal moziba, héderelhetek nálad egy éjszakát? Erre te tudsz válaszolni és ő nem vitatkozik, hanem elfogadja a döntésed.

Na most a tesód dönt, beront és teljesen jogosnak tekinti a tetteit. Amíg nem igazítjátok el, addig ez nem fog változni. Aki erőszakos, pofátlan, annak néha többször el kell mondani, mire meg akarja érteni, de ha le akarjátok zárni a kéretlen vendégeskedést, annak ez a módja.

2023. júl. 21. 15:51
 54/104 anonim ***** válasza:
86%

"Mindenki maga sorsának kovácsa."

Igen. És neked is már jó ideje eszerint kellett volna ezt a dolgot megoldani. Nem akkor, amikor már oda szoktattad.

2023. júl. 21. 15:52
 55/104 A kérdező kommentje:
Jaja,lépni is fogok mostmár. Köszi a válaszokat, szép hétvégét!
2023. júl. 21. 15:57
 56/104 anonim ***** válasza:
92%
Viszont kívánom!De legközelebb ne várj ennyit, mert nehezebb lesz. Az elején kell még lépni mindig.
2023. júl. 21. 16:00
 57/104 anonim ***** válasza:
1%
52-es, én megértem, hogy jogosnak gondolod azt, mivel ti jobban tanultatok, ő meg nem, hogy alanyi jogon ti többet értek. De ez egyáltalán nem ilyen egyszerű. Az iskolai rendszer Magyarországon nem úgy működik, hogy az mindenki számára optimális legyen. Régen nem igaz már az a sztereotípia, hogy "aki szorgalmas, az jól tanul, aki lusta, az rosszul!" Rengetegféle agy létezik, ADHD-stól kezdve autista agyon keresztül a bipolárison át, és még ezeknek is van 1000 féle válfaja. Ha valaki nem képes tanulni, vagy lusta, lehet, hogy pszichésen nem kompatibilis a winchester-szerűen adatfelíró iskolai rendszerrel. Mint ahogy én sem voltam alkalmas. Ha kompetencia alapú oktatás lenne, nem pedig magolós, akkor jobban érvényesülhetnének azok a bizonyos "lusta" emberek is, mint a testvéred, vagy mint én. Hogy egy példával éljek, én irodalomból többször is megbuktam, mert nem tudtam mikor és hol született Juhász Gyula, meg nem ismertem az alliteráció pontos definícióját. Felnőttként viszont már csomó könyvem, novellám jelent meg, mert a saját utamon képes voltam egy stílust létrehozni. Egyébként rengeteg költő annó bukott irodalomból. Mert egy ember értékét nem az iskolai eredmények adják. Einstein is megbukott matekból. Ettől még nem lesz a fiú testvérednek igaza abban, hogy kérdezés nélkül átmegy hozzátok gang-elni, csak annyit kérek, hogy a karakterét, és az emberi értékét ne a tanulmányaiban keresd. Az én példámból kiindulva, a sikertelen iskolai évek lehet hogy traumatizálták őt, és azért is lett olyan, amilyen. Engem is traumatizált annó az iskola. Belém magyarázták, hogy csöves leszek, meg utcaseprő, ha nem tanulok jól, és nekem ebben a tudatban kellett felnőnöm. És igen, nem tanultam jól. Mert az én agyam nem egy winchester, amire fel lehet írni az adatot, hanem nekem például alkotó agyam van. Na mindegy, csak le akartam írni. Béke.
2023. júl. 21. 16:19
 58/104 A kérdező kommentje:
😄😄😄😄
2023. júl. 21. 19:00
 59/104 anonim ***** válasza:
90%
Legalább megoldódik a dolog aztán kövi nyarad nyugis elsz.
2023. júl. 21. 23:01
 60/104 anonim ***** válasza:
100%

Most az csinálja hogy a megkérdezésünk nélkül közli pénteken, hogy ő másnap feljön a barátnőjével és itt lesz 1-2-3 napokat.- nem Balázs, NEM jössz.

Ilyen egyszerű, és természetesen zárat cserélnék.

2023. júl. 22. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!