Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Jogosoan nem szeretem ha a...

Jogosoan nem szeretem ha a tesóm beállít hozzánk a barátnőjével?

Figyelt kérdés

Még 5 éve kaptam én és a lánytesóm BP-n lakást a nagyszüleimtől. azóta már elvégeztük az egyetemet dolgozunk, apárom is velünk él, ő is dolgozik. A fiú tesónk is kapott lakást csak egy vidéki városban mert odament továbbtanulni.

Ő már nincsen ott, mert 90%ban home officban dolgozik, ezért ő bárhol lehet kb, munkaidő alatt.

Most az csinálja hogy a megkérdezésünk nélkül közli pénteken, hogy ő másnap feljön a barátnőjével és itt lesz 1-2-3 napokat.

Ez nekem nagyon nem tetszik, hogy csak így beállít hozzánk, mikor mi lakunk itt. Én szeretném a hétévégét otthon nyugiba tölteni, és nem hozzájuk alkalmazkodni, hogy ők mikor jönnek, meg aztán ott mit csinálnak.

Jaa, és nekem és a lánytesómnak nincs is kulcsa a fiú tesónk lakásához, és sose mentünk oda hozzá, "szállodába". nem járkáltunk a nyakára.

Az nem tetszik hogy a fiú tesóm úgy viselkedik mintha neki is köze lenne ehhez a lakáshoz ahol mi élünk, és teljes joggal beteszi magát oda a barátnőjével. Úgy hogy meg se kérdezi, hogy jöhet e csak közli hogy ő jön.

(a lakások a nagyszüleink tulajdona)

2023. júl. 21. 10:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/104 A kérdező kommentje:

Igazad van. már ennek a hétvégének úgyis annyi.

jövőhéten beszélek vele.

2023. júl. 21. 13:10
 32/104 anonim ***** válasza:
5%
Én egyetlen dologban látom jogosnak a fiú testvér viselkedését: Ti kaptatok lakást Budapesten, ami valószínűleg többszörösét éri, mint egy vidéki lakás. Kapjon ő is egy lakást Budapesten, még ha ehhez munkahelyet is kell váltania, vagy nem tudom, mi köti őt az adott vidéki városához, és akkor nem lesznek efféle konfliktusok. Gondolom mamóék tele vannak, ha csak úgy szórogatják nektek a lakásokat.
2023. júl. 21. 14:24
 33/104 anonim ***** válasza:
97%

Azert előzö abba gondolj bele, hogy itt a 2 lány kapott egy lakást, a fiú meg egyedül egyet.

Ez szerintem kompenzálja a vidék-Budapest árkülönbséget.

2023. júl. 21. 14:29
 34/104 anonim ***** válasza:
97%

32!

"Még 5 éve kaptam én és a lánytesóm BP-n lakást a nagyszüleimtől..."

". A fiú tesónk is kapott lakást csak egy vidéki városban mert odament továbbtanulni."

A lányok egy lakást kaptak ketten, a fiú meg egyedül kapott egyet

2023. júl. 21. 14:30
 35/104 anonim ***** válasza:
100%
"Nézd Pisti, ez a lakás a miénk, mi élünk itt, és bennünket nagyon zavar, hogy kérdés nélkül beállítotok, és nem lehet nyugtunk a saját otthonunkban. A jövőben annyiszor gyertek, ahányszor mi megyünk hozzátok, vagyis egyáltalán ne. Ha ezt nem sikerül megérteni, zárat fogunk cserélni."
2023. júl. 21. 14:32
 36/104 anonim ***** válasza:
89%

Én most megpróbálnám újra hívni. Ha nem veszi fel, akkor SMS-t írnék, hogy ide nem jönnek hétvégén, mert nem engedem be őket.

A szállás az ő magánügyük. Haza is mehetnek késő este, meg szállást is kereshetnek. Felnőtt emberek, oldják meg. Nem ám az, hogy még te ajánlasz nekik szállodát!

Ha mégis odajön, akkor lesz egy veszekedés és kész. Én akkor se engedném be, és végső esetben rendőrrel is megfenyegetném őket (birtokháborítás címén, de csak akkor működik, ha ti be vagytok oda jelentkezve, a fiútesód meg nem). Én pont azt látom rajtad, hogy nagyon nehezen konfrontálódsz másokkal. Nyilván az se jó, aki az élő fába is beleköt, de időnként ki kell állnod a magad igazáért.

Az egész már ott bicskanyitogató, hogy ELŐBB jegyet vesz magának egy bp-i rendezvényre, majd utána, az utolsó pillanatban közli veled, hogy megy hozzátok. Normális ember először tisztázza, hogy akkor nálad alhat-e, és utána dönt, hogy megveszi-e a jegyet vagy sem és ha megveszi, akkor hogyan oldja meg a szállást magának.

A testvéredről emberileg katasztrofális véleményem van. Ha soha nem mondtad neki, hogy terhedre van, akkor is bunkó ez a viselkedés.

És biztosra veheted, hogy pl. szüleitek halála után minden közös elintéznivalónál pont ugyanígy fog hozzáállni mindenhez.

Nekem már az abnormális, hogy valaki dolgozik, van egy lakás, amit használhat, de nem ott lakik, mert a mamahotel kényelmesebb. És persze, hogy van egy olyan barátnő, aki egy ilyen trógerhez vonzódik. Ha nem abban a városban akar élni, akkor dumálja meg a nagyszülőkkel, hogy adják el és vegyenek az árából ott lakást, ahol ő szeretne élni. Ha minden másnap Bp-en akar programot csinálni, vegyenek ott lakást. De hidd el, neki az is kényelmes, hogy nálatok eszik-iszik hétvégén és nem neki kell fáradnia és költenie erre.

2023. júl. 21. 14:32
 37/104 anonim ***** válasza:
100%

"jövőhéten beszélek vele."

. Még csak pénzek van... ennyire félsz a testvéreddel való konfrontációtól? Mégis hogyan nőttetek fel?

2023. júl. 21. 14:43
 38/104 anonim ***** válasza:
7%
32-es voltam, én azt hittem, mindkét lány kapott külön-külön lakást. Viszont jó lenne tudni a nagyszülők véleményét is erről. Hogy örökbe adták-e a lakást, vagy ők is úgy vannak vele, hogy minden lakás mindenkié. Mert végül is az övég a döntő szó.
2023. júl. 21. 14:53
 39/104 anonim ***** válasza:
76%

Jó nagy lakás lehet az amiben laktok a testvéreddel Kérdező, ha van a testvérednek szobája, nektek a pároddal és még egy plusz vendégszoba, ahol meg tud szállni a tesód a nőjével, mert gondolom nem költöznek be valamelyikőtök mellé!

Én biztosan beszélnék a nagyszülőkkel, hogy engedélyezzék ennek a lakásnak az eladását és 2 külön lakás vásárlását, mert az sem túl egészséges hosszabb távon, hogy a lánytestvéreddel éltek társbérletben. Különösen,ha neki is lesz párja,...de anélkül is.

Ha csak 2 garzonra fogja futni az elosztás után, akkor is jobban jártok!

A fiútesóval meg ettől függetlenül beszéld meg, hogy nektek kényelmetlen ez az előzetes bejelentés nélküli megjelenés, különösen mert nem élet-halál kérdése, hogy muszáj jönnie. A hétvégék meg nektek a pihenésről szólnak, amiben a jelenléte barinőstől zavaró!

2023. júl. 21. 14:58
 40/104 A kérdező kommentje:
A nagyszulein most nincsennek olyan jó eü állapotban, ezert nem akarom ezzel terhelni őket, már idősek. Ők nagyon nem tudnak arról hogy a fiú unokájuk mikor hova megy. Vagy ha igen, akkor már csak utolag tudják meg, hogy itt volt nalunk a csajával.
2023. júl. 21. 14:58
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!