Jogosoan nem szeretem ha a tesóm beállít hozzánk a barátnőjével?
Még 5 éve kaptam én és a lánytesóm BP-n lakást a nagyszüleimtől. azóta már elvégeztük az egyetemet dolgozunk, apárom is velünk él, ő is dolgozik. A fiú tesónk is kapott lakást csak egy vidéki városban mert odament továbbtanulni.
Ő már nincsen ott, mert 90%ban home officban dolgozik, ezért ő bárhol lehet kb, munkaidő alatt.
Most az csinálja hogy a megkérdezésünk nélkül közli pénteken, hogy ő másnap feljön a barátnőjével és itt lesz 1-2-3 napokat.
Ez nekem nagyon nem tetszik, hogy csak így beállít hozzánk, mikor mi lakunk itt. Én szeretném a hétévégét otthon nyugiba tölteni, és nem hozzájuk alkalmazkodni, hogy ők mikor jönnek, meg aztán ott mit csinálnak.
Jaa, és nekem és a lánytesómnak nincs is kulcsa a fiú tesónk lakásához, és sose mentünk oda hozzá, "szállodába". nem járkáltunk a nyakára.
Az nem tetszik hogy a fiú tesóm úgy viselkedik mintha neki is köze lenne ehhez a lakáshoz ahol mi élünk, és teljes joggal beteszi magát oda a barátnőjével. Úgy hogy meg se kérdezi, hogy jöhet e csak közli hogy ő jön.
(a lakások a nagyszüleink tulajdona)
#9 vagyok.
Még egy megjegyzést tennék.
Itt a gyakorin ilyen kérdéseknél IMÁDNAK lovagolni azon, hogy kinek a tulajdona a lakás ill. kinek van haszonélvezete.
Elárulom: ennek az égvilágon semmi jelentősége nincs!
Ha valaki megkapta használatra és életvitelszerűen ott él, akkor még a tulajdonosnak sincs joga engedély nélkül beállítani oda, pláne nem ott aludni. Ld. pl. bérleménynél, ahol a tulajdonos nem mehet be a saját lakásába a bérlő engedélye nélkül. Mert neki adta (pénzért) használatba, és az OTTHON fogalma ott kezdődik (és ezt a magyar jog is így látja), hogy azt enged be az ember, akit akar és azt nem, akit nem akar.
Zárcsere.
És legközelebb, ha menne, akkor mondanám, hogy most nem jó, nem érünk rá, pihenni szeretnénk, egyébként sem vagyunk hotel.
Gondolom, a testvéred meg tudna szállni egy hotelban, amikor éppen Budapesten jár.
Sajnos vállalni kell a konfliktust. Nálam autóval volt hasonló, amikor lett autóm, barátok, családtagok szerettek volna taxinak nézni. Persze segítek én időnként, de azért van egy határ. Pl. valakinek csak nem volt kedve buszozni, 10 perces át, városon belül, és majdnem a háza előtt áll meg a busz.
Ő se nagyszüleinktől nem kérdezi meg jöhet e, se tőlünk.
11-es a szívemből szólt: "Ha valaki megkapta használatra és életvitelszerűen ott él, akkor még a tulajdonosnak sincs joga engedély nélkül beállítani oda, pláne nem ott aludni. Ld. pl. bérleménynél, ahol a tulajdonos nem mehet be a saját lakásába a bérlő engedélye nélkül. Mert neki adta (pénzért) használatba, és az OTTHON fogalma ott kezdődik (és ezt a magyar jog is így látja), hogy azt enged be az ember, akit akar és azt nem, akit nem akar."
A nagyszüleink soha nem állítottak ide hozzánk, nem élnek vissza azzal hogy én vettem, és az én tulajdonjogom.
8-as.
Mondtam. de mindig úgy csinálja, hogy ő hetekkel ezelőtt kigondolja a programmját Budapesten, és csak az utolsó pillanatban előtte egy nappal bejelnti hogy ő ezt és ezt fogja BP-n csinálni, és jön.
Ma pénteen mondta hogy holnap jön a csajával:D. mert már megevették a mozi jegyet Westendbe.
9-es. nem a fiútesóm nem lakik abban a lakásban amit ő kapott. az "X" város.
meg otthon lakik "Y" városban anyuékkal, ahol egyébként felnőttünk születésktől fogva. Csak olyan a munkája hogy számítógép- full home office, és bárhonna tud dolgozni. abban a lakásban kb már fél éve nem volt, üresen áll.
A barátnőjével meg nem laknak együtt, ő otthon lakik az anyukájával. És a fiútesóm is a szüleinknél van. csak kedvére járkál egyik helyről a másikra, mert a munkálya megengedi. hol a csaja szüleinél van, hol otthon, hol a csaj albérletébe. Aztán van ez a helyzet is mikor hozzánk beállít BP-n.
Féltek tőle, hogy nem mertek ellent mondani neki? Hívd vissza és mondd meg, hogy nem tud odamenni, mert zavarna, ellenben tudsz egy remek hotelt a Westend közelében. Ha előbb szólt messze megkérdezett volna, lehet, hogy más lenne a válaszotok, de így sajnos nem fog menni.
Nagy levegő és közben lakatost hívjatok zárcserére.
Egy mozijegy kb 2000 forint. Olyan nagy ügy ha ugrik az a pénz?
Azt mondom ha a guns and roses koncertre vett volna 100 ezres jegyeket, nem most kezdenék el kemenykedni, de egy mozijegyre hivatkozni egészen nevetséges. Szépen mondd meg neki hogy nem jöhet. Ha nem mondod akkor örökre ez lesz, ami most. Vállalni kell a konfliktust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!