Jogosoan nem szeretem ha a tesóm beállít hozzánk a barátnőjével?
Még 5 éve kaptam én és a lánytesóm BP-n lakást a nagyszüleimtől. azóta már elvégeztük az egyetemet dolgozunk, apárom is velünk él, ő is dolgozik. A fiú tesónk is kapott lakást csak egy vidéki városban mert odament továbbtanulni.
Ő már nincsen ott, mert 90%ban home officban dolgozik, ezért ő bárhol lehet kb, munkaidő alatt.
Most az csinálja hogy a megkérdezésünk nélkül közli pénteken, hogy ő másnap feljön a barátnőjével és itt lesz 1-2-3 napokat.
Ez nekem nagyon nem tetszik, hogy csak így beállít hozzánk, mikor mi lakunk itt. Én szeretném a hétévégét otthon nyugiba tölteni, és nem hozzájuk alkalmazkodni, hogy ők mikor jönnek, meg aztán ott mit csinálnak.
Jaa, és nekem és a lánytesómnak nincs is kulcsa a fiú tesónk lakásához, és sose mentünk oda hozzá, "szállodába". nem járkáltunk a nyakára.
Az nem tetszik hogy a fiú tesóm úgy viselkedik mintha neki is köze lenne ehhez a lakáshoz ahol mi élünk, és teljes joggal beteszi magát oda a barátnőjével. Úgy hogy meg se kérdezi, hogy jöhet e csak közli hogy ő jön.
(a lakások a nagyszüleink tulajdona)
"Még 5 éve kaptam én és a lánytesóm BP-n lakást a nagyszüleimtől."
"(a lakások a nagyszüleink tulajdona)"
Csak használatra kaptátok a lakást, nincs semmi lepapírozva? Haszonélvezők se vagytok?
5-ös ha nem lenne haszonélvezetünk a lakáson, akkor nem tehetnénk meg hogy nem engedjük hogy odajöjjön?
legalább kérdezné meg tőlünk, nem önkényesen kijelenti hogy ő ekkor és ekkor jön.....
Tehát a ti lakásotokban te, a lánytesód és a te párod laktok életvitelszerűen együtt, a fiútesódnak meg van egy másik lakása más településen, ahol ő a barátnőjével lakik együtt. Ugye jól értettem?
Nos, akkor ő hozzátok vendégségbe jön a saját otthonából. Ez legyen a kiindulópont.
Mondd meg neki, hogy normális ember nem közli, hogy vendégségbe megy, pláne nem ottalvós vendégségbe, hanem akkor megy, ha hívják. Ill. kérni lehet ritkán, indokolt esetben, de nem pofátlanul gyakran; és el kell fogadni, ha nemet mondanak.
A jelen helyzetben egyszerűen mondd ezt el neki, és hogy ne jöjjenek, mert terhetekre vannak. Sértődés lesz? Először biztosan. De aki ilyen pofátlan, azzal vállalni kell a konfliktust, különben csak egyre jobban elszemtelenedik.
(Megj.: Szomorú, hogy ilyen testvére van valakinek. Van egy sejtésem, hogy ő az egyetlen fiúgyerek és kb. mindent lehetett neki az elmúlt 20 évben, ti meg - lányok - korlátok között nevelkedtetek. Ő egy önző, pofátlan alak lett, ti meg normális emberek. Szóval a szüleitek hibája is, hogy most itt tartotok.)
Első körben azonnal lecserélném a zárat,második körben, ha megint bejelenti, hogy jön, jelezném, hogy nem alkalmas. Onnantól, ha akaratotok ellenére potyára jön, mert nem tud bejutni, az ő felelőssége. Hidd el, ebből tanulni fog, nem fog másodjára is odapofátlankodni.
Ha eddig évekig nem jeleztétek, hogy zavar, akkor amúgy nem csoda ha azt hitte, hogy ez oké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!