Mit csináljak ha a sógornőm össze akar ugrasztani az öcsémmel??
Teljesen utálja az egész családunkat, főleg engem és édesanyám a legjobban.
Eddig is bármit tettünk minden baj volt, persze soha nem nekünk a szemünkbe mondta csak az öcsémnek panaszkodott. Mikor férjhez mentem teljesen kiakadt, mert nekik még nem volt esküvőjük. Most terhes lett. És teljesen elakarja zárni öcsémet a családunktól. Mindent megtesz, kitalál dolgokat hogy össze ugrasszon minket. Mit csináljak vele? A tesómmal nem szeretnék rosszba lenni egy liba miatt. Ha kiosztanám akkor valószínűleg öcsém is megharagudna rám, ezt meg nem akarom hogy neki legyen rossz.
Hmmm.
Azt írtad te vetted a ruhát karácsonyra, amit tilt a sógórnő.
Erre valaki írta, hogy anyukád vette és arra reflektáltál.
Fura. Biztos anyukád is pont vett pulcsit amit letiltott a sógórnő...
Az öcséd is megéri a pénzét. :D
Eltiporják, nektek meg kesereg?
Én hasonló helyzetben vagyok. Aki nincs benne, nem érti, persze, amit leírtál az sokféle forgatókönyvvel lejátszódhatott, de mivel pl az én sógornőm egy kontrollmániás nárcisztikus, pénzéhes nő, át tudom érezni a helyzeted. Nálunk bűbájos volt, amíg össze nem házasodtak, és a szüleim támogatták őket anyagilag, jó kerestük ellenére. Aztán ahogy nyeregben érezte magát, jöttek az ő részéről a szurkálódások. Példák: a nyugdíjas szüleim kérték, hogy megegyezés szerint, kamat nélkül fizessék vissza azt az összeget, amit kölcsön kaptak, mikor egy ugyanakkora összeget ajándékba is kaptak tőlük. A tesóm ebben nem talált kifogást, a sógornőm szerint szemetek. Kifogásolja, hogy milyen bútort vesznek a szüleim a saját lakásukba, beleszól (negatívan) a nyugdíjas apukám hobbijába, én rossz vagyok, mert nem olyan ruhában mentem át segíteni neki, mint amit elképzelt, és az is gond volt, hogy pontosan azt csináltam, amit kért, nem találtam ki a gondolataiból, hogy többet kellett volna. A tesómat maximális kontroll alatt tartja, a gyerekekkel zsarolja. A házasságuk már nem jó, de a tesóm nem mer válni a gyerekek miatt, akikkel pl eszelősen üvölt a nő, amikor ideges.
A válaszom: nem tudsz tenni semmit, amíg a tesód nem lép. Amíg a tesód szerelmes belé, addig csak elfordul tőletek, ha figyelmezteted, amint nem lesz már szerelmes belé, de a nő már még fogta pl gyerekekkel, akkor sem tudsz lépni, amíg a tesód hajlandó őrlődni a xarban.
Ez van, a nő el fogja érni valamilyen van sapka-nincs sapka játszmával, hogy teljesen leválassza rólatok a tesódat. Ha azt látod, hogy elszigeteli a családjától, barátaitól, anyagilag megpróbálja kiszolgáltatott helyzetbe hozni, folyamatosan kontrollálja, akkor ezek jelek, hogy a tesód egy mérgező kapcsolatban van. Csak annyit tehetsz, hogy érezteted vele, rátok mindig számíthat, amikor pedig elhatározza, hogy lép, támogassátok!
Mint a masik oldalon allo fel, valaszolnek. Pont a napokban ugrottam ossze a ferjem hugaval, szentul meg van gyozodve arrol, hogy en a batyjat iranyitom, es telebeszelem a fejet, es miattam megy tonkre a csalad, merthogy nem penzeljuk az anyjat, es ahogy irta, biztos nekem ez ismeretlen mert az en csaladom mas. Hat, valoban. Az en csaladom nem penzel egy munkanelkuli alkoholistat aki inkabb piara meg cigire kolti a fizeteset, minthogy a szamlait befizesse. Ha ez baj, akkor en ulok forditva a korhintan.
Akik ezt mondjak, hogy a csaladtagjukat befolyasolja a hazastarsa, azok leminositik es lenezik a sajat rokonukat egy elet- es donteskeptelen ovodassa, aki nem tud onalloan dontest hozni es nincs velemenye. Az pl eszebe se jut a kedves sogornomnek, hogy a ferjemmel ebben a temaban egyet ertunk, hiszen nem osztotta volna ki ot, ha neki adna igazat, hanem szembeszallt volna velem es megvedte volna a hugat. Szoval ezt a “helyette beszelsz” “te iranyitasz” “befolyasolod” stb szar dumakat be kellene fejezni. Kerdezo, ha a testvered mashogy gondolkodna, arrol tudnal. Az nem opcio, hogy o is besokallt toletek?
38. Soha nem próbálta elmondani szépen, sem csúnyán. A tesómnak nincs velünk problémája nemtudom ezt miért nem lehet megérteni. Nem fojtjuk meg. És ez a nő nem határozott hanem egy narcisztikus, antiszociális zsarnokoskodó..
Pont hogy nem tesszük ezt szóvá a tesomnak mert nem neki akarunk rosszat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!