Mit tennétek, ha a tesótok, vagy más közeli rokonotok, vagy ismerős, barát, akár idegenek azt mondogatnák hogy rondák meg kövérek vagytok?
És teszem azt akkor is, ha lefogytál, sportolsz, kikupáltad magad, de még mindig mondogatják a megjegyzéseiket, vagy ha nem azt hogy kövér vagy, hanem másba kötnek bele, pl. hogy áll a frizurád, vagy milyen ruha van rajtad.
És hasonlítgat másokhoz, hogy ''bezzeg a nem tudom ki így és így néz ki te pedig nem''.
Mit csinálnátok?
Meg lehet szakítani a kapcsolatot a mérgező emberekkel. Ha rokon, ha anya, ha tesó, ha férj, akárki.
Rövidtávon veszteség, hosszútávon nyereség.
Mi akadályoz meg benne?
Röviden: elküldeném a picsába. Tök jó, hogy a saját rokonság gondoskodik arról, hogy az ember minél szarabbnak lássa magát.
Mondjuk általában én sokáig tartom a szám, de ha végül megszólalok, akkor viszont odaszúrok, ahol a legjobban fáj. Javaslom tedd te is ezt, hátha észbe kap.
4#: az, hogy azért vannak családtagok, rokonok, akikkel tartom kapcsolatot (nem minddel rossz a helyzet), aztán sajna előfordul, hogy azok a mérgező emberek is felbukkannak, meghívják őket azzal az ürüggyel hogy ''mégis csak a bátyád/öcséd/nővéred/unoka öcséd, stb.'' (konkrétumot nem írtam, lehet akárki) és joga van itt lenni, meg a ''jajj tedd már túl magad rajta'' '' ne törődj vele''.
Az a durva, ha én visszaszólnék valami hasonlót, én lennék a bunkó, ha ők, akkor jajj mit veszem fel, ne törődjek vele.
Az egyik szülőmet látogatom, azt sikerült elérnem hogy legalább amíg ott vagyok ne hívja meg egyikőjüket se, nagyobb családi eseményekre nem is megyek.
Gond az folyamatosan róluk beszél mi van velük (az engem miért kellene érdekeljen?).
Az ilyenek nem barátod és nem igazi család.
Bunkóság bárkinek ilyet mondani. De ha valami pont annak mondja, aki közel áll hozzá, akit elvileg szeret, az nagyon gáz.
Én sem tartanám ilyen emberekkel a kapcsolatot. Persze előtte elmondanám nekik (normálisan) hogy bántó és nem normális, amit tesznek. És gondoljanak bele, hogy ha velük így viselkedne valaki, akkor nekik hogy esne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!