Mennyire ismerős ez a mondat, kisebb testvérek?
"Bezzeg a nővéred/bátyád..."
Általában miért példálóznak a szüleitek az idősebb testvéreitekkel? Jogosnak érzitek?
A nagyobb testvér úgy érzi,hogy mindenért ő felelős, őt szidják le mindenért,a kicsi sose hibás,mert a nagyobbank legyen több esze.
A kisebb testvért a nagyobb után akarják formálni.
Sose jó egyiknek se. 🙄
Nekem sose mondtak ilyet, de jogosnak érezném.
A 8 évvel idősebb bátyám mindenben messze leköröz.
17/lány
Én kaptam olyat, hogy "de a hugod jobban...", de húgaimnak sose mondtak ilyet, még akkor sem amikor tényleg jobb voltam.
Viszont én mindenért kaptam letolást. :/
Illetve a húgaim mindent megkaptak azonnal.
Lásd: Én nagyon szeretek fényképezni, és több mint egy fél évig kérleltem a szüleimet folyamatosan, hogy kapjak egy gépet, akár a legbénábbat is, mert nem volt otthon. (Miután a húgom eltörte, de persze "semmi baj, még kicsi")
Végre karácsonyra megkaptam az áhított gépet... erre a húgom elkezdett nyafizni, hogy neki miért nincs, ő is akar, és EGY ÉVEN BELÜL kinyafizott egy fényképezögépet, egy videójátékot, egy táblagépet és egy mobilt.
Én meg néztem, hogy mi a f.?!
"De ő még kicsi"
Oh... és a húgom egész kiskorunkban csesztetett, (kicsi a korkülönbség) és kihasználta, hogyha ő üt meg, akkor az "véletlen" (minden esetben), ha én ütök VISSZA, akkor az gyilkossági kísérlet, mert "ő a pici". (-_-)
Tehát ezt a drága "nyomorult életű kistesó" sztorit el lehet felejteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!