Mit csináljak ha a sógornőm össze akar ugrasztani az öcsémmel??
Teljesen utálja az egész családunkat, főleg engem és édesanyám a legjobban.
Eddig is bármit tettünk minden baj volt, persze soha nem nekünk a szemünkbe mondta csak az öcsémnek panaszkodott. Mikor férjhez mentem teljesen kiakadt, mert nekik még nem volt esküvőjük. Most terhes lett. És teljesen elakarja zárni öcsémet a családunktól. Mindent megtesz, kitalál dolgokat hogy össze ugrasszon minket. Mit csináljak vele? A tesómmal nem szeretnék rosszba lenni egy liba miatt. Ha kiosztanám akkor valószínűleg öcsém is megharagudna rám, ezt meg nem akarom hogy neki legyen rossz.
11
"Meg a faggatózás, mit főzött"
Jézusom.. Példákat soroltam fel egy egy kérdésre. Nem minden nap kérdezgeti..
A kaja sem minden napos ellenben a csajszi anyja minden nap viszi a kaját nekik, mert a sógornőm nem tud főzni.
"Miért vesz ruhát a felnőtt fiának anyuka? "
Karácsonyi ajándéknak vett neki egy pulóvert.
Nyilván megbeszélt időpontra érkezünk..
Fiús anyaként most elképzelem, hogy 20 év múlva nem kérdezhetem meg a gyerekeimet, mit főztek vagy nem vehetek nekik ajándékba egy pulcsit/nadrágot, mert kontrollmániás, belepofàzó sz*r anyós leszek. Durva.
Nem véletlenül akartam amúgy lányokat, mert én is azt látom, hogy a férfiak anyja mindig rossz és mindig le akarják koptatni őt a menyek.
Az a baj kérdező, hogy ez a segítség dolog olyan, hogy csak akkor jó, ha nem kéretlen. Ha nem kell nekik a kaja, akkor évente 5x sem kell. Ha egy falról visszapattansz, akkor ne fuss neki még 5x, 10x, 100x újra.
Tartsátok a kapcsolatot öcséddel telefonon, messengeren, találkozzatok valahol a városban egy kávéra, ott is tudtok 1-2 órát beszélgetni. Ha a sógornő nem érzi majd a nyomást, akkor lehet idővel ő is nyit felétek.
"Ha a sógornő nem érzi majd a nyomást, akkor lehet idővel ő is nyit felétek."
Ne haragudj, de ha a sógornő nyomásnak érzi azt, hogy az anyósa kéthavonta egyszer visz nekik a kajából, amit főzött, ott komoly gondok vannak.
De egyébként a kérdés alapján egyértelmű, hogy a sógornövel van a gond, ez a tipikus, amiről írunk, az ő anyja mehet, vihet kaját, ő belefolyhat az életükbe, a srác anyja meg takarodjon. Mindig ugyanaz a sztori.
Az a baj, kérdező, hogy ti kizárólag a sógornődet okoljátok a dolog miatt, pedig legyünk őszinték, a testvéred az, aki sz*rik a fejetekre. Önálló felnőtt ember, odamegy és azzal beszél, ahova és akivel akar, és veletek a jelek szerint nem nagyon akar. A feleségét sem teszi helyre, neki megfelel az, hogy nem nagyon van kapcsolat közöttetek.
Tudom, hogy rossz szembesülni ezzel a dologgal, pláne anyaként, de ideje elfogadnotok, hogy igazából azért a testvéreteknek nem vagytok annyira fontosak, hogy változzstni akarjon, neki ez megfelel a jelek szerint.
Én vagyok az anyuci pici fiás. Még mindig nincs a srácnak kapcsolata, pedig azért már jó sok idő eltelt, és igazából nem tudom, hogy erről engem miért tájékoztatott a közelmúltban. Biztosan hiányzik neki az anyucipótlék, mert a mosógépet sem tudta elindítani. Ha gondolod, megadom a számát, randizzatok, éljetek együtt pár hónapot és lehet tűrni az anyja viselkedését. Ha már mindenki pici fia manapság, nyugodtan kipróbálhatod :) Nekem 2,5 évig ment. SOha többé ilyen emberrel. Még azt is hozzámvágta, hogy ha egyszer gyerekünk lesz, akkor az ő anyjának bizony bele kell szólnia a nevelésbe és nekem ezt nyelvni kell, mert én nem értek hozzá ő meg már felnevelt 2 (egy depressziós lány és egy leválásra képtelen, fizikailag sérülten született fiú) gyereket. Hát akkor döntöttem el, hogy nem lesz gyerekem tőle. Nem az anyjával akarok gyereket nevelni, hanem a párommal. És nem úgy, ahogy a páromnak anyuci a szájába rágja.
Egyébként nyilván nem az a baj, hogy a család normális mértékkel tartaná a kontaktot vagy hogy néha főznek valamit. És ugye az itt nem volt leírva, hogy mi a mérték. Az exemnél kb meg sem mozdulhattunk anyuci nélkül, vagy anélkül, hogy anyucinak ne telefonált volna a pici fia. Ha elmentünk kirándulni egy napra, akkor az induláskori tankolás után megálltunk az út szélén, mert anyut fel kell hívni. És ha nem vette fel, akkor bizony vártunk :) Olyan nem volt, hogy anyuci ne tudjon minden lépésünkről. Arról is számot adott az exem, hogy mit vásároltam a saját megkeresett pénzemből, milyen pózban dolgozok éppen home officeban, beültem a kádba, megy a hasam, stb. Persze következő találkozáskor ez volt a téma, meg az, hogy anyuci jobban tud mindent is. Szóval a mérték nagyon fontos. Ez az egész kb akkor lett volna normális, ha tartanak egymással egy egészséges határt egy egészséges leválás után. Így viszont inkább egy szenvedés volt. És én erre az emberre meg az anyucijára pazaroltam el pár évet. Azért vagyok ilyen dühös és azért nem akarok soha többé ilyen kapcsolatot, mert kb kuka volt az a két évet, elképesztő stresszel és rengeteg veszekedéssel, amiben szerintük én nem voltam normális, mert az én családom tud egészséges határokat tartani, szerintem meg ők voltak nem normálisok, mert ez a napi szintű vegzálás ez már sok volt. Néha nemcsak "nyafiból" mondja valaki, hogy az exe anyu pici fia. Tényleg megadom a számát, ki lehet próbálni, hogy milyen.
18.
Nem tudjuk objektíven megítélni a helyzetet, mert csak a te véleményed ismerjük.
Ezért vannak a kérdések.
Nekem rámenősnek tűntök, de az is lehet csak nem vagytok szimpatikusak a csajnak.
Van ilyen, ezt el kellene fogadni.
Az is lehet, hogy tényleg kifogtatok egy zsarnokot, aki a mamlasz öcséd leuralja.
Mindent csak feltételezni tudunk.
Amúgy a tiltás az hogy megy? Előttetek nyíltan elveszi az öcséd elől az ételt, vagy a tesód utólag meséli el, hogy nem ehette meg?
Mert el nem tudom képzelni, hogy mehet egy ilyen dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!