Hogyan vegyem rá a tesómat, hogy ne adja el a lakását?
A lakás az ő nevén van, de én vagyok a haszonélvező.
A tesóm, a barátnője, meg a hamarosan megszülető gyermekük is a lakásban élnek. Nem túl nagy lakás, másfél szobás.
A barátnő a fejébe vette, hogy adják el a lakást és vegyenek nagyobbat. A terveik szerint addig albérletben laknának.
Felszólítottak, hogy mondjak le a haszonélvezetemről, mert így kevesebbet ér a lakás. Én megmondtam, hogy nem vagyok hajlandó erre, mert a szüleink direkt azért csinálták így, hogy semmi hülyeséget ne csinálhasson. Azóta megy a sértődősdi, hogy milyen szemét vagyok és rátelepszem a tesóm életére stb. Én csak attól félek, hogy nem látják reálisan az életüket és a lehetőségeiket. Gyesre és a tesóm 6 órás konyhai kisegítős munkájára nem fognak nagyobb lakást vagy házat kapni, a pénzt meg szépen fel fogják élni.
Hogy a fenébe téríthetném őket észhez?
Igazából tényleg rátelepszel az életére, meg akarod mondani, mit és hogy csináljanak, dönteni helyettük. Persze, érthető, hogy ezt jóindulatból teszed, de erre nincs olyan megoldás, ami mindenkinek jó lesz.
El kell döntened, vállalod-e életed végéig a testvéred életének igazgatásával járó stresszt, mert garantálom, hogy ez egy élethosszig tartó program lesz neked, ha nem adjátok el a lakást. Vagy azt mondod, legyen nyugodt életed, a lakás árának X részéért mondj le a haszonélvezetről és kalap-kabát mindenkinek, innentől nem kell velük tartani a kapcsolatot.
Nyilván úgyis az elsőt választod, mert a szüleid a nyakadba pakolták ezt a terhet, csak akkor az a kérdés, mit akarsz tulajdonképpen? Nem fogod tudni megváltoztatni a véleményüket, ha erre gondolsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!