Hogy térítsem észhez a tesómat?
A testvérem legidősebb fiával miatt van problémánk.
A fiú most 21 éves. 18 évesen, 2020 tavaszán, érettségi előtt csúnyán összebalhézott az apjával, ezután a mamához, anyukánkhoz költözött. Onnan kb fél év után el kellett költöznie, mert nem tartotta be a megbeszélt dolgokat ( tanuljon, érettségi után egyetem, okj vagy munka, segítsen kisebb házimunkákban, szóval semmi extra). Onnan koliba ment, elkezdett egy technikumot. Onnan a covid miatt el kellett mennie -ez kb 2020 telén történt.
Ezután egy haverjánál lakott 2021 tavaszáig, majd az időközben elhunyt másik mamája lakásába költözhetett, miután hajlandó volt kibékülni az apjával.
És itt kezdődnek a gondok. A tesómék azt a lakást újítgatják lassan, ki akarták adni albérletbe. De lassan egy éve ott lakik a nagyfiú, nem jár iskolába és nem is dolgozik. A nővéremék tartják el, úgy hogy a moratórium miatt nem fizetik a saját házuk hitelét.
A tesómat teljes mértékben kihasználja a gyerek, csúnyán is beszél vele, de mégsem hajlandó a sarkára állni, csak pénzeli tovább, mert nem akar összeveszni a fiával.
Eközben a fiú kígyót-békát mond az anyukánkra, hogy kirakta őt. Emiatt a tesómmal is megromlott a viszony, mert nyilvánvaló, hogy nem hibás a mama (az anyukánk), nem hagytam, hogy kihasználja a fia. A tesóm pedig mindenben a fiának hisz, miközben végig be volt avatva mindenbe, mikor a mamánál lakott a gyerek.
Az a fiú össze- vissza hazudozik és mindenkit csak kihasznál.
Mit tennétek a helyembe, hogy lehetne észhez téríteni a tesóm?
Köszönöm!
"de mégsem hajlandó a sarkára állni, csak pénzeli tovább, mert nem akar összeveszni a fiával"
majd ha eleg szar lesz akkor lep valamit
Köszönöm a hasznos válaszokat.
Tudom, hogy nem kéne vele foglalkozni, de sajnos nem tűröm jól az igazságtalanságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!