Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy térítsem észhez kicsit a...

Hogy térítsem észhez kicsit a páromat, hogy leszakadjon a szüleiről?

Figyelt kérdés

A barátom 26 éves lesz, jogász végzettsége van, mégis leegyszerűsítve traktort vezet... Ez nyilván túlzás, de a szülei (vagyis az apja inkább) a mezőgazdaságban dolgoznak, és nekik segít. Rengeteg földjeik, állataik vannak, meg egyéb befektetéseik, érdekeltségeik is (már a környező országokban is), szóval jól élnek, rendesen kap pénzt, de mégis hiába élünk külön, az van nálunk, amit az ő családja mond.

Pl. pár hete szerettünk volna lemenni a Balatonhoz, nem hetekre, csak reggel menni, este jönni. Megbeszéltük, hogy majd piknikezünk, sétálunk, ilyesmi. Erre indulás előtt 2 nappal "mellékesen" megemlíti a párom, hogy az anyja és a nagynénje azt mondták, hogy ő nem mehet a Balatonhoz, mert hogy tizenvalahány éve ők voltak már ott, és mennyire bunkó volt velük az étteremben a pincér, a szállásnál próbálták feltörni az autójukat éjjel és hogy oda ő nem mehet. Vagy pl tavaly tavasszal szerettem volna venni egy Alfa Romeot, hatalmas szerelem volt nekem az a típus. Mondta a barátom, hogy a felét fizeti akkor. Jó, már voltunk Budapesten a szalonban, megnéztük, komolyan érdeklődtünk, és ez szóba jött egy családi ebédkor. Ahol a barátom apja kijelentette, hogy nekem olasz autóm nem lehet, csak németet vehetünk, így kénytelen voltam elbúszúzni a kinézett autótól.

Amíg egyetisták voltunk, akkor is minden összetűzésük után a barátom adta fel úgymond a harcot, és nekem is csak annyit mondott, hogy "hát végülis csak ők azok, akiktől a pénzt kapom". Akkor még azt mondtam, hogy jó jó, igaz, mert tényleg első szóra kapott meg mindent, nem kellett dolgoznia. De most meg már dolgozik, amikor sok a munka, sokszor kora reggeltől éjszakáig. Szóval már nem az a felállás, hogy ott van egy 20-22 éves gyerek, aki viszi a pénzt, de nem dolgozik. Ezt sem értem, hogy elvégzett egy nehéz szakot, amivel (a kapcsolataik révén is) sz.rrá kereshetné magát, de nem, ő inkább a családi vállalkozásban segít... Kérdeztem, hogy ezek az évek akkor mire mentek el, és mondta, hogy ő a jogot az elején komolyan sem gondolta, de aztán már úgy volt vele, hogyha beleölt 2 évet, befejezi. És okos, van esze hozzá, mert cum laudeval végzett. Folyton azzal jön, hogy a szülei után ez az egész rá marad, és hogy fájna az apjának, ha egy élet munkáját eladná, és nem törődne vele. Nekem meg ez fáj, hogy itt vagyunk 25-26 évesen, de minden lépésünkről be kell számolni, éppen azt nem kérdezik meg, hogy éjszaka milyen pózokban csináltuk.

2020. máj. 12. 19:06
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
95%

Próbálkoztál már vele, hogy megváltozzon? Igen.Lett eredménye? Nem. A szülők mindenbe beleszólnak? Igen. Párod úgy érzed, hogy hajlik feléd? A leírás alapján nem...

Ezek után igazából mi a kérdés?

2020. máj. 12. 19:22
 2/18 anonim ***** válasza:
96%

Vagy megszokod a helyzetet, vagy szakítasz vele.

"éppen azt nem kérdezik meg, hogy éjszaka milyen pózokban csináltuk" lehet, hogy ezt is kérdezik, csak a "párod" ezt nem közli veled.

2020. máj. 12. 19:33
 3/18 Savlekotő ***** válasza:
87%
ő nem mehet a Balatonhoz, após mondja meg milyen kocsit vehetsz? Puha pöcs a párod és nem férfi jól megszívod vele,mert majd család eldönti a ti életetek minden percét is. Vén fax vagyok,de Én már elköszöntem volna a Balatonosnál,hogy by..
2020. máj. 12. 19:38
 4/18 anonim ***** válasza:
60%

Attól még nem biztos, hogy ügyes jogász lenne, csak mert cum laude-val végzett, hiába vannak kapcsolatok is, az olyanoknak, akiknek jogászra van szükségük, fontosabb az, hogy az illető értse a dolgát, semmit, hogy a ő a haverom/üzleti partnerem fia.

Lehet, hogy bizonytalan a jogászi képességeiben/rátermettségében, ezért nem mer igazán belemerülni a témába, hogy aztán kudarcok érjék. Na meg, lehet, hogy nem is keresne annyit vele, mint a családi vállalkozásban.

Az Alfa Romeo-t megvehetted volna, ha annyira a szíved csücske volt, max. fizetted volna a hitelt.

A barátodnak fontosabb a biztos bevételi forrás, mint a kettőtök dolgai. Én nem ítélem el ezért. Még nem állt annyira a saját lábára, ezért nem téged helyez előtérbe. Nincs elvakulva a szerelemtől, de ez csak jó dolog, ez nem azt jelenti, hogy nem szeret téged, nincsenek tervei veled. Az lenne gáz, ha rózsaszín ködben élne a szerelemtől.

2020. máj. 12. 19:42
 5/18 anonim ***** válasza:
92%

Én biztos vettem volna akkor fele pénzből egy olcsóbb alfat, (így ugye csak saját pénz) hogy érezzék hol a határ.

Ezt nektek kell megszabnotok.

Ha o nem, akkor majd te megszabod, ha ez sem segít jöhet a szakítás.

2020. máj. 12. 19:42
 6/18 anonim ***** válasza:
52%
A pénzük gondolom azért jól jön neked is.
2020. máj. 12. 19:44
 7/18 anonim ***** válasza:
78%

Hát igen, te is, Kérdező, csak azt várod, hogy neked is majd csurran-cseppen. Ez azért elég kihasználós sztori, hogy ha a barátod nem ad bele, akkor nem veszed meg a kocsit. Hiszen előbb akartad megvenni, majd azután közölte a barátod, hogy belead. Ja, hogy mégsem ad bele, így már nem kell.

Meg kellett volna venned azt a kocsit, mert így pont olyan kinézete van, hogy félig meg akartad vetetni magadnak.

2020. máj. 12. 19:48
 8/18 anonim ***** válasza:
94%
Azt nem értem, a kocsit miért nem vetted meg? Nehogy azt mond már, hogy te is az apjáéktól függsz. Jah, hogy akkor már lehet hitelt kellett volna felvenni? Kíváncsi lennék egyébként, hogy te anyagilag mennyit adsz bele, ebbe a kapcsolatba.
2020. máj. 12. 20:10
 9/18 anonim ***** válasza:
83%
Ha el tudod képzelni az életedet egy ilyen papírpöts mellett, akkor hajrá!
2020. máj. 12. 20:24
 10/18 anonim ***** válasza:
84%
Vannak bajok
2020. máj. 12. 20:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!