Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy térítsem észhez kicsit a...

Hogy térítsem észhez kicsit a páromat, hogy leszakadjon a szüleiről?

Figyelt kérdés

A barátom 26 éves lesz, jogász végzettsége van, mégis leegyszerűsítve traktort vezet... Ez nyilván túlzás, de a szülei (vagyis az apja inkább) a mezőgazdaságban dolgoznak, és nekik segít. Rengeteg földjeik, állataik vannak, meg egyéb befektetéseik, érdekeltségeik is (már a környező országokban is), szóval jól élnek, rendesen kap pénzt, de mégis hiába élünk külön, az van nálunk, amit az ő családja mond.

Pl. pár hete szerettünk volna lemenni a Balatonhoz, nem hetekre, csak reggel menni, este jönni. Megbeszéltük, hogy majd piknikezünk, sétálunk, ilyesmi. Erre indulás előtt 2 nappal "mellékesen" megemlíti a párom, hogy az anyja és a nagynénje azt mondták, hogy ő nem mehet a Balatonhoz, mert hogy tizenvalahány éve ők voltak már ott, és mennyire bunkó volt velük az étteremben a pincér, a szállásnál próbálták feltörni az autójukat éjjel és hogy oda ő nem mehet. Vagy pl tavaly tavasszal szerettem volna venni egy Alfa Romeot, hatalmas szerelem volt nekem az a típus. Mondta a barátom, hogy a felét fizeti akkor. Jó, már voltunk Budapesten a szalonban, megnéztük, komolyan érdeklődtünk, és ez szóba jött egy családi ebédkor. Ahol a barátom apja kijelentette, hogy nekem olasz autóm nem lehet, csak németet vehetünk, így kénytelen voltam elbúszúzni a kinézett autótól.

Amíg egyetisták voltunk, akkor is minden összetűzésük után a barátom adta fel úgymond a harcot, és nekem is csak annyit mondott, hogy "hát végülis csak ők azok, akiktől a pénzt kapom". Akkor még azt mondtam, hogy jó jó, igaz, mert tényleg első szóra kapott meg mindent, nem kellett dolgoznia. De most meg már dolgozik, amikor sok a munka, sokszor kora reggeltől éjszakáig. Szóval már nem az a felállás, hogy ott van egy 20-22 éves gyerek, aki viszi a pénzt, de nem dolgozik. Ezt sem értem, hogy elvégzett egy nehéz szakot, amivel (a kapcsolataik révén is) sz.rrá kereshetné magát, de nem, ő inkább a családi vállalkozásban segít... Kérdeztem, hogy ezek az évek akkor mire mentek el, és mondta, hogy ő a jogot az elején komolyan sem gondolta, de aztán már úgy volt vele, hogyha beleölt 2 évet, befejezi. És okos, van esze hozzá, mert cum laudeval végzett. Folyton azzal jön, hogy a szülei után ez az egész rá marad, és hogy fájna az apjának, ha egy élet munkáját eladná, és nem törődne vele. Nekem meg ez fáj, hogy itt vagyunk 25-26 évesen, de minden lépésünkről be kell számolni, éppen azt nem kérdezik meg, hogy éjszaka milyen pózokban csináltuk.

2020. máj. 12. 19:06
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
78%

Olaszt én se vettem volna ha ennyi vízasztal.... :D

Szerintem ha messzire költöznétek akkor már nehezebben szólna bele a dolgokba a család.

Persze ehhez ott kéne hagyni a gazdaságot stb.

Ha gyors és drasztikus változást akarsz akkor komoly válaszút elé kell állítanod a párodat.

Ha csak simán "odaszólsz" akkor nem lesz kb semmi.

De ez csak az én véleményem lehet rosszul látom.

2020. máj. 12. 21:32
 12/18 anonim ***** válasza:
34%
szerk: vigasztal*
2020. máj. 12. 21:32
 13/18 anonim ***** válasza:
92%

Amikor elkeztem olvasni hirtelen azt hittem ismerősöm írta ki.

De még fiatal vagy, inkább hagyd.

Ismerősöm ugyanebben a helyzetben van. Most fog költözni két gyerekkel, valószínűleg a férje nélkül :/

2020. máj. 12. 22:51
 14/18 anonim ***** válasza:
83%
Az fel sem merült benned, hogy a párod tényleg azt akarja csinálni, amit most csinál? Te magad írtad, hogy a jog nem feküdt neki, csak azért végezte el, mert már elkezdte. Szerintem téged az zavar, hogy nem egy "jogász" a pasid, "csak" egy mezőgazdász. Szakíts vele és kíméld meg magadtól..
2020. máj. 13. 03:51
 15/18 anonim ***** válasza:
95%

8-assal értek egyet. Miért nem vetted meg az autót? Komolyan nem értem. Tényleg téged is ők pénzelnek? Akkor miért csodálkozol?

Szóval azt mondják neki, hogy "nem mehet" a Balatonra, és akkor ő nem is megy. Ez komoly azért. Ilyenkor bólogatni kell, aztán másnap szépen beülni a kocsiba és meg sem állni a Balatonig. De ti engedelmeskedtek és nem mentek. Mert nem "engedtek el". Te is tudod, hogy ez nem normális, de a te viselkedésed sem az, hogy mindennek aláveted magad.

2020. máj. 13. 09:27
 16/18 anonim ***** válasza:
92%

Nézd a dolgot a jó oldaláról.

-Nem vehetek olasz autót? Ok, megfelel nekem az a Z4-es BMW cabrió is.

-Nem mehetünk balcsira? Papa, a Seychelle-szigeteken tetszettek már járni? Ott nem fog a pincér csúnyán rám nézni.

Ha a párodnak mindenre az a válasza hogy csak ők azok akiktől a pénzt kapjátok, akkor (most csúnyát fogok mondani, lehet lepontozni) vedd az egészet üzletnek, ha a pároddal képzeled el a közös jövőtöket. Hisz tanult felnőtt emberek vagytok, és az életben mindennek ára van. Egyébként a pénzszórás fel szokta nyitni az ilyen szülők szemét, és ha erre is rákérdeznek, akkor kell velük leülnötök és komolyan elbeszélgetni. Természetesen a pároddal közösen.

2020. máj. 13. 09:54
 17/18 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem a párod nem is akar leszakadni a szüleiről..

Biztosan kompromisszum elé állítanám.

Bár jómagam nem kezdenék eleve anyuci pici fia típusával.

2020. máj. 13. 10:06
 18/18 anonim ***** válasza:
93%
Amúgy biztos nagyszerű jogász válna egy olyan emberből, aki a saját érdekeit sem tudja képviselni. Nyilván másokét fantasztikusan érvényre tudná juttatni... Jobb neki a mezőgazdaságban.
2020. máj. 13. 11:28
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!