Hogy térítsem észhez kicsit a páromat, hogy leszakadjon a szüleiről?
A barátom 26 éves lesz, jogász végzettsége van, mégis leegyszerűsítve traktort vezet... Ez nyilván túlzás, de a szülei (vagyis az apja inkább) a mezőgazdaságban dolgoznak, és nekik segít. Rengeteg földjeik, állataik vannak, meg egyéb befektetéseik, érdekeltségeik is (már a környező országokban is), szóval jól élnek, rendesen kap pénzt, de mégis hiába élünk külön, az van nálunk, amit az ő családja mond.
Pl. pár hete szerettünk volna lemenni a Balatonhoz, nem hetekre, csak reggel menni, este jönni. Megbeszéltük, hogy majd piknikezünk, sétálunk, ilyesmi. Erre indulás előtt 2 nappal "mellékesen" megemlíti a párom, hogy az anyja és a nagynénje azt mondták, hogy ő nem mehet a Balatonhoz, mert hogy tizenvalahány éve ők voltak már ott, és mennyire bunkó volt velük az étteremben a pincér, a szállásnál próbálták feltörni az autójukat éjjel és hogy oda ő nem mehet. Vagy pl tavaly tavasszal szerettem volna venni egy Alfa Romeot, hatalmas szerelem volt nekem az a típus. Mondta a barátom, hogy a felét fizeti akkor. Jó, már voltunk Budapesten a szalonban, megnéztük, komolyan érdeklődtünk, és ez szóba jött egy családi ebédkor. Ahol a barátom apja kijelentette, hogy nekem olasz autóm nem lehet, csak németet vehetünk, így kénytelen voltam elbúszúzni a kinézett autótól.
Amíg egyetisták voltunk, akkor is minden összetűzésük után a barátom adta fel úgymond a harcot, és nekem is csak annyit mondott, hogy "hát végülis csak ők azok, akiktől a pénzt kapom". Akkor még azt mondtam, hogy jó jó, igaz, mert tényleg első szóra kapott meg mindent, nem kellett dolgoznia. De most meg már dolgozik, amikor sok a munka, sokszor kora reggeltől éjszakáig. Szóval már nem az a felállás, hogy ott van egy 20-22 éves gyerek, aki viszi a pénzt, de nem dolgozik. Ezt sem értem, hogy elvégzett egy nehéz szakot, amivel (a kapcsolataik révén is) sz.rrá kereshetné magát, de nem, ő inkább a családi vállalkozásban segít... Kérdeztem, hogy ezek az évek akkor mire mentek el, és mondta, hogy ő a jogot az elején komolyan sem gondolta, de aztán már úgy volt vele, hogyha beleölt 2 évet, befejezi. És okos, van esze hozzá, mert cum laudeval végzett. Folyton azzal jön, hogy a szülei után ez az egész rá marad, és hogy fájna az apjának, ha egy élet munkáját eladná, és nem törődne vele. Nekem meg ez fáj, hogy itt vagyunk 25-26 évesen, de minden lépésünkről be kell számolni, éppen azt nem kérdezik meg, hogy éjszaka milyen pózokban csináltuk.
Olaszt én se vettem volna ha ennyi vízasztal.... :D
Szerintem ha messzire költöznétek akkor már nehezebben szólna bele a dolgokba a család.
Persze ehhez ott kéne hagyni a gazdaságot stb.
Ha gyors és drasztikus változást akarsz akkor komoly válaszút elé kell állítanod a párodat.
Ha csak simán "odaszólsz" akkor nem lesz kb semmi.
De ez csak az én véleményem lehet rosszul látom.
Amikor elkeztem olvasni hirtelen azt hittem ismerősöm írta ki.
De még fiatal vagy, inkább hagyd.
Ismerősöm ugyanebben a helyzetben van. Most fog költözni két gyerekkel, valószínűleg a férje nélkül :/
8-assal értek egyet. Miért nem vetted meg az autót? Komolyan nem értem. Tényleg téged is ők pénzelnek? Akkor miért csodálkozol?
Szóval azt mondják neki, hogy "nem mehet" a Balatonra, és akkor ő nem is megy. Ez komoly azért. Ilyenkor bólogatni kell, aztán másnap szépen beülni a kocsiba és meg sem állni a Balatonig. De ti engedelmeskedtek és nem mentek. Mert nem "engedtek el". Te is tudod, hogy ez nem normális, de a te viselkedésed sem az, hogy mindennek aláveted magad.
Nézd a dolgot a jó oldaláról.
-Nem vehetek olasz autót? Ok, megfelel nekem az a Z4-es BMW cabrió is.
-Nem mehetünk balcsira? Papa, a Seychelle-szigeteken tetszettek már járni? Ott nem fog a pincér csúnyán rám nézni.
Ha a párodnak mindenre az a válasza hogy csak ők azok akiktől a pénzt kapjátok, akkor (most csúnyát fogok mondani, lehet lepontozni) vedd az egészet üzletnek, ha a pároddal képzeled el a közös jövőtöket. Hisz tanult felnőtt emberek vagytok, és az életben mindennek ára van. Egyébként a pénzszórás fel szokta nyitni az ilyen szülők szemét, és ha erre is rákérdeznek, akkor kell velük leülnötök és komolyan elbeszélgetni. Természetesen a pároddal közösen.
Szerintem a párod nem is akar leszakadni a szüleiről..
Biztosan kompromisszum elé állítanám.
Bár jómagam nem kezdenék eleve anyuci pici fia típusával.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!