Hogyan téritsem észhez apámat?
Sziasztok. Ott szeretném kezdeni, hogy 16 éves lány vagyok. Sosem volt apukámmal jó kapcsolaton, eddig nem voltunk rosszban, de kezdem igazán utálni őt. Egy munkahelyen dolgozom vele, természetesen én diákmunkásként és megállás nélkül beszólogat. (Nemtudok sajnos máshova menni) anyámat megállás nélkül szidja, lehülyézi, barátnőmre azt mondja gusztustalanul néz ki (vagy egy septum-ja) engem haszontalannak, semmirekellőnek hív, mert ma nem mentem be mert félreléptem és bedagadt a bokám (pedig mindent rendesen csinálok, munkahelyen hozzá sem nyúlok a telefonomhoz, szombatonként is bejárok) mindemellett 16 éves kis pisisnek hív ami oké, elnézem de ennek a pisisnek mesélte el, hogyan akarna öngyilkos lenni.
Szóval a mai nap elegem lett, mindent leírtan neki, hogy az összes gyereke utálja mert bunkó és csak veszekedni és ártani tud mindenkinek, alkoholista is, felesleges dolgokra veri el a pénzét, és nagyon gyorsan változtatnia kell ezen.
Letiltott.
Mit tegyek? Nagyon haragszom rá, de ő az apám és úgy érzem valamit ha tudok bármit, hogy észhez térjen, ha tudok tenni, a végén még tényleg megöli magát... Ha van ötletetek kérlek írjátok le.
Ha az első komolyabb kérdés a "Letiltott. Mit tegyek?", akkor ti eszerint nem éltek együtt. Felteszem anyáddal élsz, aki elvált eme alkoholista hímtől. Ebben az esetben csak az a dolgod, hogy a munkahelyeden helytállsz stb. A letiltással ne tegyél semmit. Sz@rd le!
A nem-tökhülye munkatársak (és akik nem haverod cimborái) kiismerik az ilyen alkoholistákat, és pontosan tudják, hogy miért mond ilyent, és nem vakok, hogy észrevegyék, hogy rendesen dolgozol.
Kérdező: #8 eléggé hosszadalmas, de rövidebben és szakszerűbben ezt nem lehet elmondani. Részben a saját esetem is azt igazolja, hogy egy ember - kivéve a terapeutát - annál többet foglalkozik mások életével és annál jobban kritizálja őket, minél több a saját baja, amikkel neki szégyenletes lenne foglalkozni vagy ahhoz is gyáva/hülye, hogy felismerje őket.
Én, amióta magammal sokkal többet foglalkozok (főleg fejben) annál kevesebbet beszélgetek anyámmal másokról és annál kevésbé érdekel, hogy ő miket tud másokról, és annál kevésbé akarom a villamosajtóból az ott állókat lerugdosni leszálláskor. Pedig megérdemelnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!