Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan vegyem rá a tesómat,...

Hogyan vegyem rá a tesómat, hogy ne adja el a lakását?

Figyelt kérdés

A lakás az ő nevén van, de én vagyok a haszonélvező.

A tesóm, a barátnője, meg a hamarosan megszülető gyermekük is a lakásban élnek. Nem túl nagy lakás, másfél szobás.

A barátnő a fejébe vette, hogy adják el a lakást és vegyenek nagyobbat. A terveik szerint addig albérletben laknának.

Felszólítottak, hogy mondjak le a haszonélvezetemről, mert így kevesebbet ér a lakás. Én megmondtam, hogy nem vagyok hajlandó erre, mert a szüleink direkt azért csinálták így, hogy semmi hülyeséget ne csinálhasson. Azóta megy a sértődősdi, hogy milyen szemét vagyok és rátelepszem a tesóm életére stb. Én csak attól félek, hogy nem látják reálisan az életüket és a lehetőségeiket. Gyesre és a tesóm 6 órás konyhai kisegítős munkájára nem fognak nagyobb lakást vagy házat kapni, a pénzt meg szépen fel fogják élni.

Hogy a fenébe téríthetném őket észhez?

2023. márc. 15. 10:49
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
23%
#20: de miért olyan evidens, hogy a kérdezőnek kellene befogadni őket, amikor a sógornő így sem szívleli őt? Már többször leírták, de mégis honnan jön ez?
2023. márc. 15. 11:53
 22/53 anonim ***** válasza:
92%
A tapasztalat az, hogy amikor bajban van valaki, azonnal elkezdenek törleszkedni ahhoz, aki előtte a hülyeségük útjában állt, és ha nem fogadja be őket még ő lesz a világ rossza. Amit az ember nagy ívben lesajnálna, de ott egy kisbaba, aki nem tehet a szülei hülyeségéről. Ebben a pillanatban egy lelkiismeretes ember egy pocsék dilemma előtt áll, ezt szeretné a kérdező elkerülni. Nem olyan nehéz ezt belátni.
2023. márc. 15. 12:02
 23/53 anonim ***** válasza:
89%
Nézd, én az eladási ár x%-ért lemondanék a haszonélvezetről, és hagynám őket hülyeséget csinálni, nem vagy felelős a nagykorú tesódért, de ha elbuknak, akkor se fogadd be őket, forduljanak máshoz. Lehet, hogy szűkös gyerekkel a 1,5 szoba, de nem lehetetlen, ismerek 2 gyerekes családot, akik ekkorában élnek, ez van, drágák az ingatlanok, ők össze tudják húzni magukat. A tesódék majd szembesülnek a valósággal, nekik is fel kell nőni.
2023. márc. 15. 12:04
 24/53 anonim ***** válasza:
32%
És amikor eltapsolták a lakásért kapott pénzt egy sok szobás albérletre, autóra, telefonra, nagy tv-re, márkás babakocsira és hasonlókra, elkedenek hívogatni, hogy csak egy hétre odaköltözhetünk-e, te azt mondanád, nem, menjetek az utcára a kisgyerekkel együtt?
2023. márc. 15. 12:09
 25/53 anonim ***** válasza:
86%

24

Természetesen nemet mondanék. :)

2023. márc. 15. 12:21
 26/53 A kérdező kommentje:

Esetükben kell egy kis segítség, hogy a mindennapjaik gördülékenyen menjenek. Segítség a bevásárlásban, a csekkek feladásában, néha nagytakarításban, egészségügyi dolgok intézésében... Annyira nagy baj nincs, a tesómmal hogy gondnokra legyen szüksége, családi segítséggel megoldható lenne, pontosabban eddig az volt.

A baratnője szüleivel már beszéltem, de ők nagyon másként állnak a dologhoz. Elmúlt 23, már nem az ő dolguk.

2023. márc. 15. 12:22
 27/53 anonim ***** válasza:
29%
24-es, igen, forduljanak az önkormányzathoz.
2023. márc. 15. 12:25
 28/53 Zowie ***** válasza:
97%
Felnőtt emberek és alapvető dolgokban szorulnak segítségre? Ááá, nincs nagy baj. Csak azt a szerencsétlen gyereket sajnálom.
2023. márc. 15. 12:27
 29/53 anonim ***** válasza:
19%
A barátnő szüleinek ebben az esetben igazuk van. Már megbocsáss, de felnőtt embereknek ilyen alap dolgokban nem kéne segítség, én ki is kértem volna magamnak, ha ennyire dedósnak néztek volna.
2023. márc. 15. 12:28
 30/53 anonim ***** válasza:
88%
A testvére valószínűleg valamilyen fokon értelmi sérült, a kérdező nem szeretné, ha hajléktalan lenne pár éven belül, mert a barátnője nem bír magával. Kérdező, ültesd le a barátnőt, hogy az új ingatlanba mégis mennyivel tudna beszállni, mert nem szeretnéd, ha testvéred bukná a szüleid által kapott lakást, és annak hányadában részesülne a tulajdonjog van. Hitelt írtad, hogy kizárt, így gondolom van a lánynak is pénze, ha nincs, de egy rosszabb környéken vennének, akkor pedig az új ingatlanon is legyen ő a tulaj, te pedig a haszonélvező. Ha nem az ingatlanra fáj a leányzó foga, akkor nem lesz ezzel probléma
2023. márc. 15. 12:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!