Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan vegyem rá a tesómat,...

Hogyan vegyem rá a tesómat, hogy ne adja el a lakását?

Figyelt kérdés

A lakás az ő nevén van, de én vagyok a haszonélvező.

A tesóm, a barátnője, meg a hamarosan megszülető gyermekük is a lakásban élnek. Nem túl nagy lakás, másfél szobás.

A barátnő a fejébe vette, hogy adják el a lakást és vegyenek nagyobbat. A terveik szerint addig albérletben laknának.

Felszólítottak, hogy mondjak le a haszonélvezetemről, mert így kevesebbet ér a lakás. Én megmondtam, hogy nem vagyok hajlandó erre, mert a szüleink direkt azért csinálták így, hogy semmi hülyeséget ne csinálhasson. Azóta megy a sértődősdi, hogy milyen szemét vagyok és rátelepszem a tesóm életére stb. Én csak attól félek, hogy nem látják reálisan az életüket és a lehetőségeiket. Gyesre és a tesóm 6 órás konyhai kisegítős munkájára nem fognak nagyobb lakást vagy házat kapni, a pénzt meg szépen fel fogják élni.

Hogy a fenébe téríthetném őket észhez?

2023. márc. 15. 10:49
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
83%

Az érthető, hogy babával már szűkös lesz a másfél szoba. A nagyobb lakás, a hozzá szükséges hitel kinek a tulajdona lenne?

Egyrészt nem vagy köteles lemondani a haszonélvezeti jogodról. Én azt tenném, hogy lemondok, például az eladási ár X%-áért és ha az új lakásból a rád eső összeggel arányosan egy részt a baba nevére íratnak. Így ezután nem tudják ész nélkül elkótyavetyélni, hitelhez használni, csak a gyámhatóság bevonásával.

2023. márc. 15. 11:25
 12/53 anonim ***** válasza:
8%

"Soha nem is laktam abban a lakásban"

Akkor semmi közöd az egészhez. Szállj ki az ingatlanból, és hagyd békén a testvéred.

2023. márc. 15. 11:27
 13/53 anonim ***** válasza:
93%

De miért tenné ideiglenesen lakhatatlanná a saját tulajdonát; gondolkozz!

Amúgy meg...ha alapból ilyen balhés a viszony, adjátok el az ingatlant, és menjenek akár a falnak is. Nem neked kell őket megmenteni.

Ha nem egyezkedsz velük, örökké te leszel a szemükben az életük elrontója.

2023. márc. 15. 11:29
 14/53 anonim ***** válasza:
33%
Nem szúrnék ki a testvéremmel, én azt csinálnám. Írtam, hogy erősebb a haszonélvezeted, mint az ő tulajdonjoga. Viszont neked már van családod, van saját házad. A helyedben az eladási ár X %-áért lemondanák a részemről. Hadd éljék az életüket. Felnőtt emberek vagytok, a testvéred is, nem egy pólyás baba, akire vigyázni kell, hogy ne csináljon hülyeséget, csak mert anyádék anno azt mondták. Szakadj le róla, ne legyél pióca az életükben. A nő helyében én is hergelném tesódat... :)
2023. márc. 15. 11:32
 15/53 anonim ***** válasza:
77%

Persze, engedje el a kezüket, pár hónap múlva meg ott fog állni a díszes család az ajtajában, hogy jöttek odaköltözni hozzá, mert elfogyott a pénzük...

Ülj le a kedves feleséggel beszélni, próbálj meg értelmet verni az ostoba fejébe az elemi matematika segítségével. Ha nem megy, akkor sem engedném hogy eladják a lakást, pontosan a saját érdekükben.

2023. márc. 15. 11:35
 16/53 A kérdező kommentje:

A tesóm havi 130E Ft-ot keres. Nem hiszem, hogy kapnának hitelt.

Nem akadályozni akarom. Tudom, hogy egy kis segítséggel meg tudnak állni a maguk lábán, de az a kis segítség nélkülözhetetlen. Attól próbálom megóvni őket, hogy végképp tönkremenjenek.

2023. márc. 15. 11:40
 17/53 anonim ***** válasza:
12%

15

Mit nem értesz azon, hogy hadd éljék a saját életüket?

Csórók ott állnak a kezükben egy csecsemővel, és a kérdező nem engedi őket tovább lépni az életben.

Tegyük fel Pesten laknak, eladják az 50 m2-es lakást 40-50 misiért ha jó környéken vannak (amiből a kérdező kap mondjuk 5 misit), emellé vesznek fel 10 millió babavárót és vesznek egy szobával nagyobb lakást valahol. 3 gyerek után vissza se kell fizetni, 2 után meg kamatmentes, valami nevetséges 40 ezer per hó a törlesztő.

Nem értem miért kell rátelepednie a saját testvérére. Úgy bass*ák el az életüket, ahogy akarják, nem értem milyen Istennek képzeli magát a kérdező, hogy ő rendelkezni akar a testvére élete felett.

2023. márc. 15. 11:43
 18/53 anonim ***** válasza:
19%
És mi lenne az a kis segítség? Hogy továbbra is Te törölgeted az orrát helyette? Megvárod, amíg többet keres, és akkor az aktuális monetáris politika és az ingatlanpiac összevetésében Te mint a Nagy Testvér jóváhagyod a terveit?
2023. márc. 15. 11:44
 19/53 anonim ***** válasza:
12%

16

És neked ahhoz mi közöd, hogy mennyit keresnek és milyen és mennyi hitelt vesznek fel? Ki vagy te, az anyja? Vagy a felesége? Jézusom.

2023. márc. 15. 11:44
 20/53 anonim ***** válasza:
83%

Szép gondolat, hogy hagyd őket érvényesülni, de nem az itt bőszen kardoskodók fogják befogadni vagy pénzelni őket, ha 1-2 éven belül elkopik a pénz drága babaholmira, jó telefonra vagy egy olcsó vételárú, de drágán javítható autóra. Mert akinek kevés pénze van és hirtelen sok lesz, könnyen elveszti a kontrollt.

Az én tanácsom: vagy tarts ki és ne engedd eladni, VAGY tegyék, de te felejtsd el őket. A szüleitek nem azt a feladatot bízták rád, hogy a magad kárán neveld és tartsd el a felnőtt öcsédet, plusz két embert.

2023. márc. 15. 11:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!