Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan vegyem rá a tesómat,...

Hogyan vegyem rá a tesómat, hogy ne adja el a lakását?

Figyelt kérdés

A lakás az ő nevén van, de én vagyok a haszonélvező.

A tesóm, a barátnője, meg a hamarosan megszülető gyermekük is a lakásban élnek. Nem túl nagy lakás, másfél szobás.

A barátnő a fejébe vette, hogy adják el a lakást és vegyenek nagyobbat. A terveik szerint addig albérletben laknának.

Felszólítottak, hogy mondjak le a haszonélvezetemről, mert így kevesebbet ér a lakás. Én megmondtam, hogy nem vagyok hajlandó erre, mert a szüleink direkt azért csinálták így, hogy semmi hülyeséget ne csinálhasson. Azóta megy a sértődősdi, hogy milyen szemét vagyok és rátelepszem a tesóm életére stb. Én csak attól félek, hogy nem látják reálisan az életüket és a lehetőségeiket. Gyesre és a tesóm 6 órás konyhai kisegítős munkájára nem fognak nagyobb lakást vagy házat kapni, a pénzt meg szépen fel fogják élni.

Hogy a fenébe téríthetném őket észhez?

2023. márc. 15. 10:49
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
92%
Tiéd a haszonélvezet joga, ami mindent felülír, innentől kezdve nincs is miről beszélni. Írod alapvető dolgokban is segítségre van szükségük, szellemileg nem épek? Leírásod alapján nekem ez jön le
2023. márc. 15. 13:32
 42/53 anonim ***** válasza:
10%
próbáld gyámság alá vetetni a tesódat.Működne minden, mint eddig, ha te lennél a gyámja.
2023. márc. 15. 14:49
 43/53 anonim ***** válasza:
88%
S itt a szokásos szitu, jön az élet vagy a házastárs s máris lőttek a testvéri és egyéb családi kapcsolatoknak....
2023. márc. 15. 16:23
 44/53 anonim ***** válasza:
95%
Gyámság alá vételhez nem elég annyi, hogy sík hülye a pénzügyekhez és kicsorog a kezéből az a kevés is, amit megkeres.
2023. márc. 15. 16:27
 45/53 anonim ***** válasza:
19%

Én haszonélvezőként holnap kipaterolnám a tesómékat, és problem solved.

Nem érdekelne a nyűgje, le lehet szállni rólam.

2023. márc. 15. 16:47
 46/53 anonim ***** válasza:
96%
Ha nem engedsz az akaratuknak, készülj arra,hogy Te leszel mindig az a személy aki tönkretette az életüket. Mert soha nem fogják felfogni ésszel hogy mitől mentetted meg őket. S nem csak ők fognak gyűlölni,hanem a gyerküket is erre trenírozzák majd.
2023. márc. 15. 17:02
 47/53 anonim ***** válasza:
85%
45:csakhogy a Kérdezőnek van lelke és lelkiismerete veled ellentétben.
2023. márc. 15. 17:13
 48/53 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem gyűjtenek pénzt, és adják el akkor ha megvan a különbözet, nem értem. A mostani albi árak mellett mégis hogyan tervezik? Én ezzel érvelnék...
2023. márc. 15. 22:07
 49/53 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem beszéljétek meg a problémáitokat vagy hogy kinek mi baja az élettel

nem a lakás az igazi probléma itt

2023. márc. 16. 10:00
 50/53 anonim ***** válasza:
86%
Az még mindig nem derült ki, hogy akkor fogyatékos e a testvér és azért kell e ez a móka, vagy csak szivatás volt a szülők részéről.
2023. márc. 16. 10:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!