Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan vegyem rá a tesómat,...

Hogyan vegyem rá a tesómat, hogy ne adja el a lakását?

Figyelt kérdés

A lakás az ő nevén van, de én vagyok a haszonélvező.

A tesóm, a barátnője, meg a hamarosan megszülető gyermekük is a lakásban élnek. Nem túl nagy lakás, másfél szobás.

A barátnő a fejébe vette, hogy adják el a lakást és vegyenek nagyobbat. A terveik szerint addig albérletben laknának.

Felszólítottak, hogy mondjak le a haszonélvezetemről, mert így kevesebbet ér a lakás. Én megmondtam, hogy nem vagyok hajlandó erre, mert a szüleink direkt azért csinálták így, hogy semmi hülyeséget ne csinálhasson. Azóta megy a sértődősdi, hogy milyen szemét vagyok és rátelepszem a tesóm életére stb. Én csak attól félek, hogy nem látják reálisan az életüket és a lehetőségeiket. Gyesre és a tesóm 6 órás konyhai kisegítős munkájára nem fognak nagyobb lakást vagy házat kapni, a pénzt meg szépen fel fogják élni.

Hogy a fenébe téríthetném őket észhez?

2023. márc. 15. 10:49
1 2 3 4 5 6
 31/53 Zowie ***** válasza:
90%
Tesód esetleg szellemileg visszamaradott, ezért oldották így meg a szüleitek? Mert az utolsó válaszodból nekem ez jön le. Ha igen, akkor igazat adok neked, viszont ha nem, akkor hagynám, csináljanak, amit akarnak, viszont kérnék x összeget a haszonélvezet lemondásáért.
2023. márc. 15. 12:40
 32/53 anonim válasza:
76%

Ha ilyen kevés pénzből élnek, akkor anyagi segítség nélkül nem fognak tudni fenntartani egy nagyobb lakást. Mondjuk már azt se értem, hogy tudtak így gyereket vállalni.

Hol van a mostani lakás? És hol akarnak vásárolni? Mi a terv, miből akarják kifizetni? Kevésbő drága helyen szeretnének nagyobbat venni?

Babavárót fel lehet venni, de ha most 130 ezer Ft-ból plusz gyesből élnek, hogy fogják a 3 gyereket felnevelni? Ennyi fizetésből érdemben hitelt se fognak kapni, egyébként a babaváróban se vagyok biztos, mert annak is vannak minimális feltételei, az se biztos, hogy teljesül.

Van, aki anyagilag segíti őket? A barátnő mivel foglalkozik, mennyit keresne, ha visszamenne dolgozni?

2023. márc. 15. 12:41
 33/53 anonim válasza:
84%
Egyébként azt megértem, hogy nem akarod engedni, hogy anyai csődbe jussanak. Utána nem tudom, kihez tudnának fordulni, de még ha nem is kötelezne semmi, gondolom nem hagynád, hogy hajléktalanok legyenek, vagy éhezzenek, akkor pedig végül mégis neked kellene állni a költségeidet, az meg senkinek se lenne jó.
2023. márc. 15. 12:44
 34/53 anonim ***** válasza:
24%
Annak a lakásnak jelenleg te vagy a királya, azonnal beköltözhetsz ha akarsz és senki nem szólhat semmit míg életben vagy. Ugyanakkor ha a testvéred élete nagy hibáját készül elkövetni abban tényleg neked kell megakadályozni? Ha nem kell neked az a lakás hagyd, had hibázzon aztán majd szembenéz vele mikor úgy alakul, hogy megbánja.
2023. márc. 15. 12:44
 35/53 anonim válasza:
90%
*költségeiket
2023. márc. 15. 12:45
 36/53 anonim ***** válasza:
95%

Írhattad volna előbb is, hogy a testvéred enyhén sérült. (Nincs ezzel semmi probléma; megesik az ilyen.) Nyilván a szülők is azért juttatták ilyenformán nektek a lakást (tulajdonjog kontra haszonélvezet), hogy így védjék ezt a gyereküket.

Ha gondokra nincs is szüksége, egy támogatott döntéshozó szerepébe azért belehelyeztetheted magadat. Olvasgasd a TASZ-t és kérd a segítségüket.

[link]

2023. márc. 15. 12:45
 37/53 anonim ***** válasza:
58%
36 Szerintem nem fogyatèkos mert a kèrdezô a segîtsèget pènzügyi èrtelemben ertette tehàt pl befizeti a csekket.
2023. márc. 15. 12:51
 38/53 anonim ***** válasza:
100%

Nem csoda, hogy szüleid így rendelkeztek. Mégis honnan lenne pénzük nagyobb lakásra, ha így sem tudtak félretenni, hogy ingyen laktak, nincs lakbér. Egy albérlet plusz 150ezer Ft lenne minimum. Amellett spórolnak? Leteszik a 3 havi kauciót? Mindegyik sérült? Minden hitel fizetéshez kötött, nem kapnak hitelt, ha nem látja a bank, hogy vissza tudják fizetni.

Megmondanám a tesómnak, hogy akkor minden kapcsolat megszakítva, ha ennyire nem érti a matekot, lemondasz, hivatalos papír, amiben leírjátok, hogy se gyámság, se semmi nem terhel téged a továbbiakban, mert nem fog nálad lakni, ha befuccsol a dolog.

2023. márc. 15. 12:54
 39/53 anonim ***** válasza:
36%
Felnőtt ember, saját döntésekkel, nem lehet jobban beleszolni.
2023. márc. 15. 13:19
 40/53 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem is hívd fel a nőt, próbáld meg megbeszélni vele ezt. Mennyiért akarnak venni, honnan lesz erre pénz, mert hitelt nem fognak kapni. Romos házat annyi fizuból az életbe nem fognak felújítani, szóval az is kuka. Nem is tudom, hogy albérletben ennyiből hogy fognak megélni babával, akár egy rövid ideig.

Ha adnának egy reális, korrekt választ, akkor én hagynám. De csak akkor. Ha jön a hülyeséggel, agresszióval, akkor onnantól fixen nem engedném, hogy eladják a lakást. Inkább legyenek rám dühösek egy életen át, minthogy hajléktalanok legyenek.

2023. márc. 15. 13:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!