Az idősebb testvérnek kötelessége rendszeresen vigyázni
a kistestvérre?
Figyelt kérdés
Az egyik barátom a napokban panaszolta, hogy a 17 éves fia nem hajlandó vigyázni a 3 éves kicsire és ez neki mennyire fáj. Nem akartam mondani neki, azért, hogy ne legyen sértődés, de szerintem, ha ezt rendszeresen akarja, akkor nem elvárható. Ti erről mit gondoltok?
Nálunk úgy működött, hogy mindig! rám volt sózva, mert "úgyis otthon vagyok".
Igen, és mondjuk tanulnék, leckét írnék, nem este hétkor akarok nekiállni, és tizenegykor is a könyvek felett ülni.
De tökmindegy, nekem vigyázni kellett, pont. Mondanom sem kell, sohasem akarok gyereket. Elég volt 14-20 éves koromig "anyukát" játszanom - NEM önszántamból.
2022. okt. 21. 11:41
102/118 A kérdező kommentje:
Vidéki családról van szó. A szülők 18:00-ig dolgoznak, az ovi viszont csak 16:00-ig biztosítja a gyerekfelügyeletet. Persze még mindig nem értek egyet azzal, hogy a nagytesó legyen a rendszeres pesztra.
2022. okt. 21. 11:42
103/118 anonim válasza:
Ja, és nálunk mi volt?
Bármi történt a kicsivel, ÉN voltam leb...va, mert miért nem vigyáztam rá?
ÉN, mikor NEM én szültem, csak a nyakamba lett dobva.
Arról nem tehetek, hogy amíg mondjuk tampont cserélek, felmászik a szekrényre és leesik - vagy bocs, akkor kössem magamhoz? Ne már.
Persze könnyebb volt engem lecs.szni, mint bevallani, hogy sajnálom, lányom, mi vagyunk a hülyék, amiért egyáltalán rád testélunk egy örömozgó 4 évest.
2022. okt. 21. 11:47
104/118 anonim válasza:
102-es - oldják meg a szülők! Ők vállalták. A gyerek is 16-ig suliban van, és akkor jön az, mint nálunk, hogy este hétig nem is tud pl a leckével foglalkozni.
2022. okt. 21. 11:48
105/118 anonim válasza:
Szerintem akkor anyuka mondjon fel. Aztán 1 fizuból nem lesz gond arra hogy "tampont kell cserélni" nyilván ez esetben nem.... Mert nem lesz pénz tamponra.
Probléma megoldva. Nem kell túlterhelni szegény 17 évest
2022. okt. 21. 11:53
106/118 anonim válasza:
Mert szerinted a 17 éves nevelgesse napi több órában az ovis öccsét/húgát? Nem az anyja. Ki kérte édesanyát, hogy szüljön még egyet, ha nincs ideje ellátni?
2022. okt. 21. 11:56
107/118 anonim válasza:
Szerintem erre az egész kérdésre egy a válasz: nem a nagyobbnak szüljük a kisebbet. Ebből egyenesen következik az, hogy a nagyobbnak NEM kötelessége vigyázni a kisebbre. Készy
2022. okt. 21. 12:10
108/118 anonim válasza:
Értem én a "nem a nagyobbnak szültünk" dolgot.
Én a megdást írtam le.
Vagy felmond anyuka/apuka és nem lesz csak 1 kereső (mert gondolom nem kapkodna anyuka után a munkerő piacon jelenleg h máshova menjen) Vagy a 17 éves segítségét kéri
2022. okt. 21. 12:21
109/118 anonim válasza:
Más munkarendben is lehet dolgozni, ami mellett az ovist el tudják látni. Nem kapkodnának érte a munkaerőpiacon. Aha. Úgyhogy majd a nagy felneveli a kicsit, nem gond.
2022. okt. 21. 12:29
110/118 anonim válasza:
2 gyerekem van. Soha eszembe se jutott a nagyot használni bébiszitternek. Max annyit hogy figyelj rá amíg leszűröm a tésztát, ne lábatlankodjon nekem a forró víznél. Vagy amíg átveszek egy csomagot. A gyerekvállalás felelősség. Tinik nem alkalmasak szülőnek. A gyerek felé a szülőknek van felelősségük, a testvéreknek nincs. Abba se volt beleszólásuk, hogy legyen- e testvér, vagy sem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!