Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit lehet tenni egy alkholista...

Mit lehet tenni egy alkholista testvérrel?

Figyelt kérdés
Bátyámról lenne szó, aki 28 éves és nem jár dolgozni, nem is akar semmit csinálni, még legkisebb akaratot sem mutat, hogy ezen bármit is változtatni akarna. Nagyszüleinknél lakunk és szegények már amúgy is nagyon rossz állapotban vannak, még el is viselik, hogy bátyám full berúgott állapotban van szinte minden nap.. Egyszer mondták neki, hogy ne is jöjjön ide többet, szóval egy ideig az egyik haverjánál volt, aztán visszakönyörögte magát ide, hogy nem fogja többet ezt csinálni, de még mindig folytatja ezt az életvitelt..
tegnap 09:22
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
87%
Semmit. 🤷‍♀️
tegnap 09:29
 2/25 anonim ***** válasza:
93%

Semmit.

Nem fogsz tudni valtoztatni rajta.

tegnap 09:32
 3/25 anonim ***** válasza:
80%
Miből van pénze alkoholra, ha nem dolgozik?
tegnap 09:48
 4/25 anonim ***** válasza:
69%
Volt esélye változtatni, de nem tette. El kell küldeni megint és megszakítani vele minden kapcsolatot.
tegnap 09:58
 5/25 anonim ***** válasza:
0%
Vársz nyugodtan, és mindent te örökölsz.
tegnap 11:33
 6/25 anonim ***** válasza:
36%

Valami mentális alapbaja lehet, mint depresszió, szorongás, vagy ilyesmi. Azt áztatja alkoholba. Ha elismerné, hogy baja van, és elmenne pszichiáterhez, az segíthetne. Csak sajnos ezt legfeljebb az árok széléről fogja megtenni.

Tehát elvileg az segíthet, ha ezt elmondjátok, eljutni segítetek, de nem etetitek, segítgetitek mással, hanem otthonról sipirc van, amíg nem tesz komoly lépéseket.

tegnap 12:34
 7/25 anonim ***** válasza:
74%
Semmit. Max rábeszéled nagyszüleidet, hogy a béke érdekében tegyék ki de végleg. Nem kötelességük pátyolgatni. Neked se. Az ilyen menjen a híd alá.
tegnap 13:05
 8/25 anonim ***** válasza:
73%

Ki kell tenni a lakásból.

Egy fillért nem adni neki.

Ha ez lenne a helyzet nálunk úgy vágnám ki mint macskát szarni.

tegnap 13:16
 9/25 anonim válasza:
77%

"Valami mentális alapbaja lehet, mint depresszió, szorongás, vagy ilyesmi. Azt áztatja alkoholba."

Ez is reális forgatókönyv. Én is így jártam. Nem feltétlen léhűtő az ember. Én is mentem volna dolgozni, de fejben nagyon káosz volt nálam. Egész nap csak feküdtem, meg akartam halni.

tegnap 13:18
 10/25 anonim ***** válasza:
35%
Az ilyenek a társadalom legalja, mérgezik saját magukat ami nem akkora baj viszont tönkreteszik a saját családjukat is. Ezeket el kell távolítani a család közeléből akkor lesz csak nyugalom a családban. Nálunk egy ilyen egy pillanatig nem maradna mert vágnám ki a francba az összes cuccával.
tegnap 13:27
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!