Az idősebb testvérnek kötelessége rendszeresen vigyázni a kistestvérre?
Azért kíváncsi lettem hogy hogy lehet h ilyen sok időt kell a kissebbre vigyázni?!
Nálunk reggel 6-18 van ovi. tehát aki bp-n dolgozik és dugó van, az is beér és vígan hazaér.
Ha csak 5ig lenne ovi akkor is max 1 óra amit kell vigyáznia a tesóra.
Hogy lehet h reggel el. egy dolgozni és csak este 7re ér haza mi d a 2 szülő (ha 4kor zár az ovi, így jönne ki a 3 óra tesószittelés)
Azért az ovist én se csapnám be 6-ra az oviba, 12 óra hosszára.
Amúgy a legtöbb helyen 7-től lehet vinni és kb 4-kor már nincs bent gyerek, de 5-kor garantáltan.
Egyébként aki műszakba jár dolgozni, az nem 8-tól 4-ig dolgozik. Valószínű így. Meg ahogy írták, hogy a szülők hétvégén lófrálnak, a kisgyerek nyűg, rábízzák a nagyra szombatra míg ők pl shoppingolnak.
Aki műszakba jár az 2kor végez, ha délelőttösHa 12 órás műszak akkor 6kor végez, de nem minden nap.....
Az h kb nincs bent más gyerek... Senkit nem érdekel. Az ovi nyitvatartási ideje a lényeg
A hétköznapra vagyok kíváncsi, azt nem értem.
Oviban ne hagyja a gyereket annyi időre, a nagy ne vigyázzon rá. Akkor?
Fizessen sittert? Az mennyiben jobb?
Nem az óvónénikről szól, hogy a gyerek ne legyen 6-tól 18-ig oviban, hanem a szerencsétlen gyerekről. Plusz kelhet 5-kor.
Aki 2-kor végez tökjó, csak reggel is fel kell kelteni a gyereket, felöltöztetni, megreggeliztetni, bevinni. Az biztosan nem fog menni.
Nem kell szitter. Olyan munkát kell vállalni, ami mellett el tudom látni az óvodásomat, nem másokra testálni.
Az alap kérdésben nem szerepel a munkarend. Engem ez érdekel h hogy lehet az h minden nap 3 órát kellene a kicsire vigyáznia a nagynak.
Kár volt belekeverned a műszakozást, mert mint írtam is akkor korábban végezne és nem kellene a nagynak vigyáznia rá
Nem rosszabb az oviban sem, mint az h a nagy lerakja fél5kor a tv elé aztán szevassz...
A dolgozó anyukák is javarészt, hiszen ha hazaérnek el kell mosogatni, kaját, rendet csinálni stb...
Korábban végezne, de reggel mire a gyereket oviba lehet vinni, anyuka már a műszakban van.
Vagy reggel tudja vinni, de estig dolgozik és nem tud érte menni.
Ezért kevertem bele a műszakozást.
Nem rosszabb az oviban annak a gyereknek, akit 5-kor kiszednek az ágyból, 6-ra bevisznek és este 6-ig otthagynak? Bár még egyszer hozzátenném, nincs ilyen nyitvatartás az ovikban. A gyakorlatban biztosan nincs. És a szerencsétlen kisgyerek jó ha aludni hazamehet kb.
Igen, dolgozó anyuka vagyok, míg kicsi volt a gyerekem, 8-tól 4-ig dolgoztam, oviba vagy suliba mentem érte, utána játszó, közért, kaja, fürdés. Nem este értem haza, míg őt valaki felügyelte, hogy életben maradjon.
"Korábban végezne, de reggel mire a gyereket oviba lehet vinni, anyuka már a műszakban van."
Van apuka is aki viheti.
"Bár még egyszer hozzátenném, nincs ilyen nyitvatartás az ovikban. A gyakorlatban biztosan nincs."
De van. Agglomeráció! Nálunk fél 6 körül hozzák el az utolsókat, mert olyan a forgalom h bp bár 10km még is van h 1-1,5 óra az út.
A megyeszékhely melletti faluban (ahol felnőttem,) szintén fél6kor jöttek el az utolsó gyerekek fél5ig dolgoztak a szülők, 5kor indult a busz haza....
Még én is így jártam oviba. reggel fél 7kor mentünk, anyu a 7es busszal ment dolgozni, majd az 5össel haza. (apum kamionozott, nem volt otthon)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!