Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Normális hogy a báttyám...

Normális hogy a báttyám barátnője akivel 1 éve vannak együtt mindenhova velünk jön?(Családi nyaralások stb.)

Figyelt kérdés
2022. júl. 17. 09:06
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
85%

"ha a szülők szívesen viszik a párt is, akkor az tök jó"

De nem csak a szülőket érinti a kérdés, hanem a testvéreket is. Őket miért oké belekényszeríteni egy olyan helyzetbe, ahol egy félidegent is kerülgetniük kell? A családi nyaralásnak szerintem az kéne, hogy legyen a lényege, hogy a család jól tudja érezni magát - abban pedig a szülőkön kívül a testvérek is benne vannak, mások viszont nem.

2022. júl. 19. 08:19
 42/56 anonim ***** válasza:
68%

Nem csak a szülőket érinti, de azért ők fizetik. És az idősebb testvér is a család tagja, ő meg a csajával érzi jól magát a nyaraláson.

Plusz igazából az egész kommentem arra ment rá, hogy bizonyos kor után az ember a párjával akar nyaralni, és nem a szüleivel meg a tesójával. Szóval két opció van, vagy viszik a párt is, vagy járnak ezentúl az idősebb gyerek nélkül nyaralni. Persze, ha mondjuk az adott gyerek 15 éves, az nyilván más. De egy 18-20+ dolgozó embernek van X nap szabadsága, amit nyaralással tud tölteni, nyilván inkább megy a párjával.

De igazából pont ezért nem értem, hogy sokan minek erőltetik ezt a több generációs együtt nyaralást. Biztos van ahol működik, de legtöbb esetben a tini is inkább lógna a haverokkal, a korosztályával, és a szülőknek is pihentetőbb a nyafogó kamasz nélkül.

Amúgy végső soron mindegy. A kérdező nem válaszol, mivel párszor jól le lett oltva szerintem már nem nézi a kérdést. Így azt sem tudjuk, hány évesekről van szó, miért baj a kérdezőnek, hogy a csaj is megy, a szülőknek mi a véleményük, a báty elmenne-e a csaja nélkül, vagy akkor inkább kihagyja az egészet... Így nem lehet válaszolni, mindenki a sztori mögé képzel egy szituációt a saját tapasztalatai alapján (én pl a csaj szempontját tudom áterezni, és alapból az a kiindulópontom, hogy egy ilyen nyaralás inkább nyűg, mint öröm). Másnak meg mások az egyéni tapasztalatai, ezért mást lát a kérdés mögé is.

2022. júl. 19. 13:48
 43/56 anonim ***** válasza:
82%

"ők fizetik"

Nyilván ők fizetik, ha egyszer ők a családfenntartók... De nem attól lesz jó egy családi nyaralás, hogy puccparádés helyre mennek milliókért, hanem attól, hogy együtt a család. A család. Nem a család plusz félidegenek.

"a csajával érzi jól magát"

Akkor menjenek el kettesben is nyaralni. De attól, hogy szerelmes, még ne legyen önző.

"legtöbb esetben a tini is inkább lógna a haverokkal, a korosztályával, és a szülőknek is pihentetőbb a nyafogó kamasz nélkül"

Szerintem meg legtöbb esetben a tini szívesen megy a szülőkkel is - meg külön a haverokkal is. És a szülők is szeretnek (még) a (kamasz) gyerekeikkel együtt (is) nyaralni legtöbb esetben.

"azt sem tudjuk, hány évesekről van szó, miért baj a kérdezőnek, hogy a csaj is megy"

Valószínűleg pont azért, mert még tini a kérdező, ezért még épp eléggé kötődik a testvéréhez.

2022. júl. 19. 14:25
 44/56 anonim ***** válasza:
41%

Igen, kérdező valószínűleg tini. De a báty simán lehet egy 20 körüli fiatal felnőtt. Akinek nincs ideje/kedve mindenkivel is elmenni nyaralni, mert van önálló akarata.

Ha a felvázolt szituban a kérdező ragaszkodik a bátyjához, akkor neki kell kompromisszumot kötnie. Mivel senkit nem lehet arra kényszeríteni, hogy elmenjen egy olyan nyaralásra, amire nem akar. A kérdező ne legyen önző, fogadja el, hogy ha a bátyjával akar nyaralni, akkor ez van. Vagy ha nem tudja elfogadni a csajt, akkor ne várja el a bátyjától, hogy részt vegyen a nyaraláson.

Azért nehogy már egy szerelmes felnőttől el legyen várva, hogy kötelező legyen az öcsikével/hugikával is elmenni a nyaralásra, amihez a csaja nélkül semmi kedve. Hadd maradjon otthon, egy családi nyaralás régen rossz ha kötelező.

De ez is csak feltételezés, hogy a kérdező ragaszkodik a bátyjához. Simán lehet, hogy őt is rühelli a csajával együtt. Akkor megint más a szitu.

2022. júl. 19. 14:41
 45/56 anonim ***** válasza:
64%
Ami még amúgy eszembe jutott, hogy egy év kapcsolat nem olyan nagyon kevés. Persze, nem is olyan hű de sok, de sokan ennyi idő után pl már házasodnak. Én is csak 19 voltam, mikor összejöttem a férjemmel, ha emiatt egy év után még érezhetően úgy bántak volna velem, hogy "aktuális csaj", akkor most nem lenne túl jó a kapcsolatunk. Most meg már jön a gyerek. Ez tipikusan az a kor, amikor a szülők már csak ideig-óráig vannak nyeregben, aztán a gyerek saját családot alapít. Ha addig úgy álltak a menyhez, ahogy, akkor utána majd lehet lesni, ha nem viszi az unokát, meg csak ünnepnapokon nyitják a szülőkre az ajtót. Szóval lehet b.szakodni az ember párjával, hogy majd csak a házasság után lesz valaki, de azt elfelejtik az emberek, hogy lehet akkor már az új asszony nem akar a család igazi tagja lenni. És akkor lehet csodálkozni, hogy miért mindig a másik anyós látja csak az unokát, meg miért nem akarnak részt venni a nagy családi eseményeken. Szóval ez egy oda-vissza dolog, könnyű pofára esni mindkét oldalon. Akkor is ha az új csaj képzel magáról túl sokat, és akkor is, ha az anyósék csak a gyűrű után hajlandóak elfogadni a menyüket.
2022. júl. 19. 15:00
 46/56 anonim ***** válasza:
81%

"ha a bátyjával akar nyaralni, akkor ez van"

De ő nem "a bátyjával" akar nyaralni, hanem "a családjával", ami a bátyja nélkül nem "a család" - és a bátyja barátnőjével együtt sem "a család".

"csak feltételezés, hogy a kérdező ragaszkodik a bátyjához. Simán lehet, hogy őt is rühelli a csajával együtt."

Akkor nem tette volna fel a kérdést.

"nehogy már egy szerelmes felnőttől el legyen várva, hogy..."

Épp ez az: sokkal inkább elvárható egy felnőttől (és még akkor is, ha a bátyja nem nagykorú, inkább felnőtt, mint a kérdező, hiszen idősebb) az, hogy tekintettel legyen a saját családjára, mint egy tinitől az, hogy tekintettel legyen a bátyja (aktuális) szerelmére.

2022. júl. 19. 15:03
 47/56 anonim ***** válasza:
77%

"ha emiatt egy év után még érezhetően úgy bántak volna velem ... a szülők ... Ha addig úgy álltak a menyhez ... csak ünnepnapokon nyitják a szülőkre az ajtót ... miért mindig a másik anyós látja csak az unokát ..."

Itt most a testvérről van szó, nem a szülőkről.

2022. júl. 19. 15:06
 48/56 anonim ***** válasza:
86%

"Azért nehogy már egy szerelmes felnőttől el legyen várva, hogy kötelező legyen az öcsikével/hugikával is elmenni a nyaralásra, amihez a csaja nélkül semmi kedve."

Azért azt szögezzük le, hogy ha valaki csak a párjával érzi jól magát, ott komoly bajok vannak. Egészséges felnőtte ember képes a barátaival és a családjával is jól érezni magát. Nem mondom hogy pár óránként nem jut eszébe a párja, de attól még boldog .A kapcsolat első pár hónapjában normális hogy csak a másikról szól az életük és ha 2 wc lenne a fürdőben, sz*rni is együtt mennének, de 1 év után ez már nem játszik.

2022. júl. 19. 15:15
 49/56 anonim ***** válasza:
84%

"Azért nehogy már egy szerelmes felnőttől el legyen várva, hogy kötelező legyen az öcsikével/hugikával is elmenni a nyaralásra, amihez a csaja nélkül semmi kedve."

Akkor ne menjen. Nincsen elvárva semmi. Ha ez nem elvárható ey szerelmes felnőttől, akkor az igen, hogy legyen annyi vér a pucájában, hogy odaálljon a szülei és a testvére elé, és azt mondja, hogy: "Figyeljetek, én most inkább a párommal megyek nyaralni, mert ahhoz van kedvem."

Ja bocsi, csak akkor meg neki kéne fizetnie az egészet. az meg nem gyere be.

2022. júl. 20. 11:50
 50/56 anonim ***** válasza:
34%
49-es: Na végre, valaki, aki megfogalmazza ebben az országban!
2022. júl. 20. 22:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!