Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nem fizet a nővérem , mit tegyek?

Nem fizet a nővérem , mit tegyek?

Figyelt kérdés
A nővérem 11 éves lánya összetörte a vadonatúj iPad pro-mat, miután megsértődött hogy anyukája nem vesz neki ilyet. Bosszúból térddel beleugrott az iPadba , ketté tört, kuka az egész nem vettem rá garanciát mert vigyázok mindenre. A nővérem csak annyit mondott hogy kérjen bocsánatot. Nem ajánlotta fel hogy rendezi a károkat. Amikor már mentek el gondoltam megkérdezem kifizeti-e mégis csak majdnem fél milliós kárt okozott a lánya. Erre ő nagyon megsértődött, hogy hogy merek ilyet kérni és milyen pofátlan vagyok, ha van ennyi pénzem ilyen hülyeségre akkor tudok venni egy másikat is. Erre én régóta spóroltam és szükségem van hozzá a munkámhoz is.Csak szerintem kéne kifizetnie? Én is ha összetörnék náluk valamit alap hogy kifizetném.

2022. jan. 17. 23:58
 161/177 anonim ***** válasza:
26%
Azt én nem tudom, hogy miért nem mered felvállalni.
2022. jan. 19. 11:01
 162/177 anonim ***** válasza:
87%
Ez szimpla alaptalan vádaskodás.
2022. jan. 19. 11:04
 163/177 anonim válasza:
100%
Kérdező, azóta történt valami változás, sikerült lerendeznetek a dolgot a nővéreddel?
2022. jan. 19. 13:04
 164/177 anonim ***** válasza:
0%

A keresztfiam, aki a testvérem gyereke is összetörte a laptopomat. Éppenséggel csak nem voltunk szemtanúi, mert a konyhában főztünk kávét a tesómmal, 5-percre hagytuk magára a gyereket aki 5-éves és amúgy nagyon nagyon kedves, érzékeny, eleven gyerek, nincs félrenevelve.

A laptop az ágyon volt kinyitva, ő meg a billentyűzetre csapott durván. Az alaplap tört el benne. A gyerek sírt utána, és bevallotta, és bocsánatot is kért amúgy. A laptopot már nem volt érdemes megcsináltatni...

A tesóm nyilván nem ajánlotta fel a pénzt, mert úgy se lehet megcsináltatni már... Vagyis de, de több pénzbe került volna mint amit már maga a laptop ért.

Nyilván jól megsertődtem, meg veszekedtünk, de azóta kibékültünk.

Rengeteget segített nekem a lakás felújításban, több százezer akár MILLIÓ forintot spórolt nekem azzal konkrétan, hogy ezermester és ő csinált mindent, falakat emelt, vizetszerelt, áramhoz is ért. Tehát, így azért úgymond "jól" jártam. :)

2022. jan. 19. 13:37
 165/177 anonim ***** válasza:
86%
146, 149, 161 stb. olyan komplexen gondolkodik, hogy az már tisztán imaginárius :D
2022. jan. 19. 16:26
 166/177 anonim ***** válasza:
26%
#165 Ezt bóknak veszem, köszi. :) Imádtam a diszkrét matekot egyetemen. :)
2022. jan. 19. 16:29
 167/177 anonim ***** válasza:
100%
Persze ha én mondom, akkor gondolom csak “köntös”. Nemde?
2022. jan. 19. 17:08
 168/177 anonim ***** válasza:
87%

Bírom azokat a válaszolókat, akik egy mesevilágban élnek. Nem tudják, hogy milyen kegyetlen a valóság. :)

De írok egy saját példát hátha megértik:

Egyik unokatestvérem úgy kért pénzt nagymamánktól érettségi bulira, hogy nem hogy nem sikerült az érettségije, nem hogy nem ment el, de még csak nem is iratkozott az érettségire.

Amúgy mi lett végül az ügyből?

2022. jan. 19. 17:16
 169/177 anonim ***** válasza:
Még mindig megy az adok kapok?:D
2022. jan. 19. 17:28
 170/177 anonim ***** válasza:
88%
168, szerintem nem abban kételkedik senki, hogy nem akaródzik fizetni, és nem is abban, hogy ne törte volna össze a gyerek. A gyerekek genyák tudnak lenni.
2022. jan. 19. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!