Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nem fizet a nővérem , mit tegyek?

Nem fizet a nővérem , mit tegyek?

Figyelt kérdés
A nővérem 11 éves lánya összetörte a vadonatúj iPad pro-mat, miután megsértődött hogy anyukája nem vesz neki ilyet. Bosszúból térddel beleugrott az iPadba , ketté tört, kuka az egész nem vettem rá garanciát mert vigyázok mindenre. A nővérem csak annyit mondott hogy kérjen bocsánatot. Nem ajánlotta fel hogy rendezi a károkat. Amikor már mentek el gondoltam megkérdezem kifizeti-e mégis csak majdnem fél milliós kárt okozott a lánya. Erre ő nagyon megsértődött, hogy hogy merek ilyet kérni és milyen pofátlan vagyok, ha van ennyi pénzem ilyen hülyeségre akkor tudok venni egy másikat is. Erre én régóta spóroltam és szükségem van hozzá a munkámhoz is.Csak szerintem kéne kifizetnie? Én is ha összetörnék náluk valamit alap hogy kifizetném.

2022. jan. 17. 23:58
 131/177 anonim ***** válasza:
80%

“ Visszakérdezel anélkül, hogy válaszolnál. :) Nagyon elegáns. :) (Nem.)”

Ez pedig olyan szellemes megfogalmazás. (Nem)

Vannak kérdések amit nem kell megválaszolni. Ha pl. megkérdezném, hogy “Édesanyàd lopja még a tyúkokat?” Kétlem, hogy egy higgadt igent vagy nemet kapok rá, úriember pedig meg sem válaszolja.

De akkor mondjuk úgy reagálok a kérdéseidre, mert nem mind lehet megválaszolni.

“ - Mi a célod (célotok) ezzel?”

1. Más nevében nem írhatok, mivel nem tudhatom más célját. Nekem nincs célom azzal, hogyha megjegyzem, ha valami gyanússá válik. A többes számmal pedig én nem értem a te célod. Szerinted mindenkit egy kalap alá kell venni, aki megkérdőjelezi a történetet? Aki nem veled ért egyet, az mint a ti? A pirézek, vagy ez olyan mint az oltott-oltatlan viták? Vagy fidesz-ellenzéki viták? Aki nincs velünk, az ellenünk van? Erre gondoltál azzal a kis zárójeles kifejezéssel?

“- Ha kiderül, hogy lekamuztál és hiteltelenítettél valakit, aki pedig igazat mondott, akkor mit csinálsz?”

Megint csak értelmetlen kérdés, mert nem kamuztam. De látom, ha 10-szer leírom, hogy az elején a kamuzók ellen a kérdező mellé álltam, akkor sem jut el a tudatodig.

Hitelteleníteni sem szoktam. De tegyük fel, ha tévedek valamiben, belátom és elnézést kérek. Volt már rá példa, hogy egymásnak feszülésből úgy köszöntünk el valakivel, hogy még más témában segítettünk is egymásnak.

2022. jan. 18. 21:07
 132/177 anonim ***** válasza:
27%
129? Olvasgass kicsit vissza.... a kérdező jelentette ki hogy megvolt a feljelents és milyen hamar... a angy gondolkodás közepette persze.
2022. jan. 18. 21:25
 133/177 anonim ***** válasza:
90%

#132 "Nekem nincs célom azzal, hogyha megjegyzem, ha valami gyanússá válik." - van célod, különben nem írnád ide.

"Megint csak értelmetlen kérdés, mert nem kamuztam." - a kérdések, cikkek, hírek kamunak kikiáltása úgy, hogy nem tudod, mi az igazság, kamuzás.

"De látom, ha 10-szer leírom, hogy az elején a kamuzók ellen a kérdező mellé álltam, akkor sem jut el a tudatodig." - erre meg már többször reagáltam, ami a te tudatodig nem jutott el ezek szerint.

2022. jan. 18. 21:34
 134/177 anonim ***** válasza:
3%

#133 "kérdező jelentette ki hogy megvolt a feljelents és milyen hamar"

A kérdező a 75. kommentben jelentette ki, hogy meg volt a feljelentés. Mit állított Ön? Hogy "Igazából már azelőtt megvolt papíron a feljelentés, hogy sok válasz érkezett volna"

A 75 sok vagy kevés válasz Ön szerint?

2022. jan. 18. 21:46
 135/177 anonim ***** válasza:
0%

“ erre meg már többször reagáltam, ami a te tudatodig nem jutott el ezek szerint.”

Végülis, ha az anyámba küldtél volna, azt is nevezhetjük reakciónak. Ehhez képest örülhetek, hogy “csak” egy kalap alá veszel valakivel, aki csípőből kamut kiált.

“ a kérdések, cikkek, hírek kamunak kikiáltása úgy, ”

Nem kiáltottam ki kamunak semmit. Gyanúsnak bizonyos mozzanatát. Ne játszd az egybitest, intelligensebb vagy te annál. Pontosan tudod, mi a különbség.

2022. jan. 18. 21:51
 136/177 anonim ***** válasza:
63%
Nézd meg mennyi idő alatt érkezett az a 75 válasz, és most az idő a léyneg a angy részletes átgondolás, és mérlegelés miylen hamar megtörtént.
2022. jan. 18. 21:57
 137/177 anonim ***** válasza:
90%
Kérdező, mit szólt a nővéred a feljelentéshez?
2022. jan. 18. 22:21
 138/177 anonim ***** válasza:
25%
#135 Konkrétan te játszod az egybitest a nyilvánvaló tagadásával, de én még azt sem tudom hozzá tenni, hogy 'ne csináld, mert intelligensebb vagy annál'. Lezártam veled a szájtépést.
2022. jan. 19. 08:07
 139/177 anonim ***** válasza:
89%
#136 A 75. válasz 14:27-kor érkezett. Nem értem a problémát. Egy-két óra nekem is elég lenne a megfontoláshoz és döntéshozáshoz. Attól, hogy Ön ülne ezen 3 napot, még nem mindenki működik így.
2022. jan. 19. 08:10
 140/177 anonim ***** válasza:
70%

138: nem tagadtam semmit. Megmondtam pontosan, meddig hittem a kérdezőnek, és azt is megmondtam, honnantól vannak kétségeim. Tehát ezt sem tagadtam.

Persze ez egy harmadik eset, amihez legalább 2 biz kellene.

Bocsánat, hogy megbántottalak az intelligencia felhozásával, tévedtem. Elfogytak az érveid, személyeskedsz. :)

“ Lezártam veled a szájtépést.”

Na ezt jól tetted. Ez Eddig az egyetlen rosszindulatmentes mondatod.

2022. jan. 19. 08:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!