A húgom (13 éves) e-cigit vett magának, mit csináljak?
Szerencsére nem valami lángész, mert engem kért meg, hogy vegyem át a csomagot amíg ő suliban van. A csomagra ragasztott matricán ott van hogy xy ecig vapers. Rendes lesokkolt
Nem gondoltam volna róla hogy ilyeneket rendel, főleg úgy hogy a családban egy dohányos sincs
Tudom ezekben nincs nikotin, de nagyon sok olyat ismerek akik az ilyen mézes mázas ízesített cuccok után lettek dohányosok
Mit tegyek szerintetek?
(Olyanokat nem kérek hogy had csinálja amit akar, mert még ő sem tudja hogy milyen függőseget tudnak ezek okozni)
Meg kell kérdezni tőle, hogy szüksége van-e rá, miért rendelte, miért kell ez neki, szüksége van-e a következményekre is, nincs jobb dolog, amire költhette volna a pénzét? Illetve ugye nem csak az e-cigi kerül pénzbe, önmagában nem használható, mint a kocsi benzin nélkül
Egy ember meggyőzésére jó módszer a kérdezősködés, mert ha jó kérdéseket teszel fel neki, elgondolkozik rajta, hogy talán tényleg hülyeséget csinált
És talán nem azért vetette át veled, mert "nem egy lángész", hanem mert megbízik benned, ha erre is van esély, ebben az esetben ne rohanj rögtön a szülőkhöz, mert elveszítheted a bizalmát
Nem azért velem vetette át mert ő nem volt itthon, amúgy a csomagon nincs semmi olyan hogy csak 18 éven felüliek vehetik át.
Nem is értem most akkor már a 10 éves is rendelhet ilyeneket úgy hogy nem is kell azonosítani magát, csak be pipálni hogy elmúlt 18?
ma 16:38 "De van benne nikotin"
Meglátszik, hogy nem értesz hozzá. Az E-cigibe való folyadéktól függ, hogy van-e benne nikotin vagy nikotin mentes. Ha nikotin mentes akkor csak a gyümölcs ízesítést és az adalékanyagokat tartalmazza, nikotin nélkül.
Az viszont igaz, hogy E-cigi készüléket 18 év alatti nem vásárolhat. És dohányboltba sem teheti be a lábát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!