Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A húgom (13 éves) e-cigit...

A húgom (13 éves) e-cigit vett magának, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Szerencsére nem valami lángész, mert engem kért meg, hogy vegyem át a csomagot amíg ő suliban van. A csomagra ragasztott matricán ott van hogy xy ecig vapers. Rendes lesokkolt

Nem gondoltam volna róla hogy ilyeneket rendel, főleg úgy hogy a családban egy dohányos sincs

Tudom ezekben nincs nikotin, de nagyon sok olyat ismerek akik az ilyen mézes mázas ízesített cuccok után lettek dohányosok

Mit tegyek szerintetek?

(Olyanokat nem kérek hogy had csinálja amit akar, mert még ő sem tudja hogy milyen függőseget tudnak ezek okozni)

2022. jan. 11. 13:24
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
88%
Én szimplán beszélnék vele, mint testvér a dologról és elmagyaráznám neki hogy mi a gond ezzel.
2022. jan. 11. 15:12
 22/34 anonim ***** válasza:
25%
Van nikotin mentes E-cigi folyadék is. Az pedig nem káros. Csak a nikotinost 18 felettiek vásárolhatják meg.
2022. jan. 11. 15:14
 23/34 anonim ***** válasza:
100%
21# szerintem az kevés. És nem a -talán szintén kiskorú- tesó kompetenciája. még az is lehet, hogy nem a kislányé, hanem valami barátja nem merte magukhoz rendelni, mert ott nézik a szülők a postát. Akkor annak a gyereknek a szüleit sem biztos, hogy kihagynám, hiszen ők a sajátjukért felelnek.
2022. jan. 11. 15:16
 24/34 anonim ***** válasza:
94%

Meg kell kérdezni tőle, hogy szüksége van-e rá, miért rendelte, miért kell ez neki, szüksége van-e a következményekre is, nincs jobb dolog, amire költhette volna a pénzét? Illetve ugye nem csak az e-cigi kerül pénzbe, önmagában nem használható, mint a kocsi benzin nélkül

Egy ember meggyőzésére jó módszer a kérdezősködés, mert ha jó kérdéseket teszel fel neki, elgondolkozik rajta, hogy talán tényleg hülyeséget csinált

És talán nem azért vetette át veled, mert "nem egy lángész", hanem mert megbízik benned, ha erre is van esély, ebben az esetben ne rohanj rögtön a szülőkhöz, mert elveszítheted a bizalmát

2022. jan. 11. 15:19
 25/34 anonim ***** válasza:
94%
Dumálj vele először te, instant bemártani szülőknek csak a kettőtök közti kapcsolatot rombolná.
2022. jan. 11. 15:41
 26/34 A kérdező kommentje:

Nem azért velem vetette át mert ő nem volt itthon, amúgy a csomagon nincs semmi olyan hogy csak 18 éven felüliek vehetik át.

Nem is értem most akkor már a 10 éves is rendelhet ilyeneket úgy hogy nem is kell azonosítani magát, csak be pipálni hogy elmúlt 18?

2022. jan. 11. 15:56
 27/34 anonim ***** válasza:
100%
26# oké, hogy átvetted, de addig a folyamatban lenni kellett valami szűrőnek: ki, mikor fizette ki, a cigarettás oldal használata gondolom 18 alatt nem megengedett. Oké, hogy bepipálja, de akkor is kérdéseket vet föl, hogy egy gyerek hogy jut alkoholhoz és cigarettához? Lehet rendelni? Na nem. Valaki elutalta/kártyával fizette a webshopnak a pénzt, vagy bement bankba befizetni. Hívd fel a cigarettás céget, hogyan lehet náluk rendelni és fizetni, ha szerencséd van megmondják ki egyenlítette ki a vételárat, lehet nem is testvéred volt, rögtön közelebb leszel a megoldáshoz, és nem is tudja meg tesód, hogy kételkedsz benne.
2022. jan. 11. 16:03
 28/34 anonim ***** válasza:
90%
De van benne nikotin, és 18 év alatt nem adhat senki el neki ilyet. Hogy fizette ki? Kp- bán?
2022. jan. 11. 16:38
 29/34 anonim ***** válasza:
100%

ma 16:38 "De van benne nikotin"

Meglátszik, hogy nem értesz hozzá. Az E-cigibe való folyadéktól függ, hogy van-e benne nikotin vagy nikotin mentes. Ha nikotin mentes akkor csak a gyümölcs ízesítést és az adalékanyagokat tartalmazza, nikotin nélkül.

Az viszont igaz, hogy E-cigi készüléket 18 év alatti nem vásárolhat. És dohányboltba sem teheti be a lábát.

2022. jan. 11. 16:50
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
Ja nem értek hozzá, csak 20 éve cigizek. Van cigi, folyadék és heets is nikotinmentes, de készüléket nem vehet. A boltba se teheti be a lábát. Kólát venni se.
2022. jan. 11. 16:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!