Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak ha néha borzalma...

Mit csináljak ha néha borzalmas haragot érzek a régen meghalt apám iránt? Nem tudom elfelejteni/megbocsájtani hogy csakis MAGÁNAK köszönheti hogy meghalt!

Figyelt kérdés

2012. okt. 16. 22:49
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
73%

A harag a fájdalom egyik megnyilvánulási módja. Szimplán amiatt haragszol mert nincs veled, pedig...

Lehet, hogy lehetett volna másképp, de az is lehet hogy akkor más miatt halt volna meg.

Szerintem hiányzik neked, ezért nem tudod elengedni.

Meg kell bocsájtanod, ajánlom neked a családfelállítást, nekem segített hasonló ügyben, bár én élő személynek nem tudtam megbocsájtani.

2012. okt. 16. 23:03
 2/19 A kérdező kommentje:

Igen hiányzik,és nem is értem miért???:(

Kemény alkoholista ember volt,és olyankor iszonyat agresszív. Rengeteget szenvedtünk miatta! Ehhez még napi 3doboz cigi is elment,sokat volt hogy szűrő nélkül szívta.

Aztán elvitte a rák. Gége és szájüregi rákja lett,a nyelvét kivágták.....borzalmas volt!!!:( De mind magának köszönheti,mert ha nem piál és bagózik ennyire nincs ez a betegség,legalábbis meg lehetett volna gyógyítani. De esze ágában nem volt leszokni,csak mikor már meg volt a baj. Bár a bagót majdnem végig szívta.

Sokat utánaolvastam ennek. Tudom hogy hülye vagyok és nem tudok mit tenni!!!:(((

2012. okt. 16. 23:14
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Szeretted? Jóban voltatok? Ha igen, akkor valószínűleg nagyon dühös vagy rá, hogy "itthagyott". Ha nem, akkor pedig szimplán utáltad.
2012. okt. 16. 23:15
 4/19 A kérdező kommentje:
Ez az hogy nem utálom......
2012. okt. 16. 23:16
 5/19 anonim ***** válasza:
73%
Nézd, akárhogy fáj, ő nem szeretett titeket. Aki ilyen züllött életet választ ahelyett, hogy a családjára vigyázna, nekik biztosítana boldog életet, annak nem jelent semmit sem a felesége sem a gyereke. Nem lett volna szabad családot alapítania, tönkretéve ezzel két másik ember életét. Akinek te ennyit jelentettél, az neked se jelentsen többet. Ne vele foglalkozz hanem azokkal, akikről tudod, hogy szeretnek téged.
2012. okt. 16. 23:23
 6/19 anonim ***** válasza:

Én nem jelenteném ki ilyen könnyedén egy számomra vadidegen emberről, hogy "nem szerette a családját" azért mert volt egy durva függősége.. nem szabad ilyenekkel dobálózni.

Kérdező: szerintem annak sem könnyebb, akinek a visszafogottan élő, dolgos, szerető apja hal meg hirtelen, mert elüti egy autó, vagy szintén rákja lesz..

Lehet hogy hülye a kérdés, de miért baj, hogy haragot érzel? Bűntudatod van miatta? Ha nagyon rossz ezzel az érzéssel együttélni, fordulj szakemberhez, de ha nem, akkor fogadd el, hogy ezt érzed, bizonyára nem ok nélkül.

2012. okt. 16. 23:34
 7/19 anonim ***** válasza:
Azzal hogy ő ilyen életet élt megmutatta neked hogy hogyan nem érdemes élni. (Ha ő nem lett volna láncdohányos meg alkesz akkor lehet hogy most nálad találnának daganatot a sok cigi miatt, ki tudja...) Megmutatta hogyan nem érdemes élni és hogyan nem érdemes meghalni. Az ilyen szülők a hibáikkal nevelnek. Neked "csak" tanulnod kell belőlük. Ha ez sikerül akkor többé nincs okod haragudni rá.
2012. okt. 16. 23:34
 8/19 anonim ***** válasza:
Én pedig kijelentem, ha kell még kétszer is. Nagyon közelről néztem végig nem egy ilyen történetet. Egész más egy véletlen baleset, aki a szenvedélyét választja, az azt szereti. Be lehet menni bármelyik kocsmába, tele vannak ilyen "családszerető", igazi férfiakkal.
2012. okt. 16. 23:41
 9/19 A kérdező kommentje:

Talán azért érzek haragot mert a szenvedélye fontosabb volt mint a gyerekei,mert ha felhagy velük akkor......mindegy! Nem lett volna ő rossz ember. Gondoltam már én is hogy dokihoz megyek ezzel!!!

Én ki nem állhatom az alkoholt még ünnepnapon sem iszom,és 3,5éve abbahagytam a cigizést 12év után.

2012. okt. 16. 23:42
 10/19 anonim ***** válasza:
Mindenképp jó ötlet a doki vagyis egy pszichológus. Néhány beszélgetés alatt segít neked más irányból nézni az életednek ezt a szomorú fejezetét.
2012. okt. 16. 23:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!