Mit csináljak ha néha borzalmas haragot érzek a régen
meghalt apám iránt? Nem tudom elfelejteni/megbocsájtani
hogy csakis MAGÁNAK köszönheti hogy meghalt!
Teljesen érthető, amit érzel. Nem csak azt sajnálod, hogy emiatt halt meg, hanem hogy az alkohol miatt a gyerekeit is ignorálta. Pedig lehetett volna egy szép, kiegyensúlyozott életetek is. Halottról jót, vagy semmit, de én úgy gondolom, hogy jogosan haragszol rá, tényleg ő tette tönkre az életét/életeteket. De már nem tudsz mit tenni, ha élne, se változna meg valószínűleg.
Akaratgyenge ember volt.
2012. okt. 16. 23:47
12/19 anonim válasza:
Imádkozz érte ! Sokáig, akár évekig! És közben el fog múlni a haragod. Az ilyen problémán pszichológus nem segít...saját tapasztalat.
2012. okt. 17. 00:14
13/19 anonim válasza:
menj el pszichologushoz. ez pont az a terulet amiben o tud segiteni. hogy hogyan tedd helyre a lelkedben azt hogy apad igy viselkedett, hogyan fogadd el hogy ez tortent, hogy bocsass meg es hogy elj ezzel ezentul anelkul hogy felesleges fajdalmat okozzon. lehetleg olyan pszichologust valassz aki nincs azon a velemenyen hogy halottrol jot vagy semmit.
2012. okt. 17. 01:55
14/19 anonim válasza:
Megértelek. Joggal haragszol rá, és az a baj, hogy ezt most nem tudod a szemébe mondani.
Tudod mindenkinek van valami keresztje az életben. Van aki betegen születik, van akinek súlyos balesete lesz és élete végéig megrokkan, van akit elagy a házastársa. neked ez jutott, hogy nem olyan apát kaptál, akit megérdemeltél volna. Sajnos.
2012. okt. 17. 07:36
15/19 anonim válasza:
Szerintem ez a gyász egyik fázisa,vagy megragadtál valahol.Ha nem múlik el,akkor valószínű,az utóbbi és irány az agydoktor.
2012. okt. 17. 11:25
16/19 anonim válasza:
Ez teljesen természetes érzés. Nem kell vele senkihez elmenned.
2012. okt. 17. 14:13
17/19 anonim válasza:
Nagyon nagyon rossz lehet.Szerintem képzeld oda magad elé,hogy át öleled,és megpuszilod.De hány éves vagy?Mer ha már egy picit öregebb akkor meg lehet szokni.
2012. okt. 18. 17:16
18/19 anonim válasza:
Apukám 3 hónapja halt meg, részben az öngyilkossági kísérlete miatt. 13 éves vagyok, 8 éves öcsivel. Szintén haragot, düht érzek, hogy képes volt itthagyni minket, csak úgy. De ez elfog múlni, mert ha tényleg utáltad volna, nem éreznél a halála iránt szinte semmit. Nem is szabad elfelejteni az emlékeket. Akár rosszak, akár jók. Én arra jöttem rá apu halála miatt, hogy a dolgoknak történéseknek oka van. Mindennek, ezt jegyezd meg! Ennek is oka volt ott fent hogy apukád meghalt. Lehet hogy ez egy úgymond megváltás számotokra, nekem legalábbis ezt mondták. Addig szeresd az embereket amíg élnek. Hidd el, nem beszélek hülyeséget, ne akard tudni hogy én miket éltem át apa mellett. Szörnyű gyerekkorom volt, igaz hogy még csak 13 vagyok. Értékelj mindent az életben, főleg az életet.
2012. nov. 5. 22:48
19/19 A kérdező kommentje:
13évesen nagyon bölcs vagy,minden tiszteletem a tiéd.........!
Sokkal idősebb vagyok mint te akár az anyád is lehetnék.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!