Apám egy alkoholista, szerintem nem fogja túlélni a telet. Mit tegyek?
6 éves voltam amikor anyám terhes volt az öcsémmel és apám akkor is ivott de anyám rávette, hogy menjen elvonóra és megjavult. Ez 15 éve volt. Azóta csak néha 1-2 sört vagy 1-2 felest ivott, nem volt semmi baj. De pár hónapja nagyon súlyos. Ahol nyitva van a kapu oda bemegy pénzt vagy piát kérni, a kocsmában megissza mások elől és nem fizet, ismeretlenektől kéreget meg minden ilyet csinál. Szerencsére mindenki ismeri a faluban és tudnak bánni vele. Eddig adtak neki pénzt vagy egy pohár valamit utána meg tesóm meg én járkáltunk mások után hogy kifizessük és valamelyik nap szóltam mindenkinek, hogy úgy adjanak neki hogy nem lesz kifizetve. A kocsmába is bemegy és ott hisztizik egy deci rumért de nem adják neki oda pénz nélkül. Ott dolgozik 2 fiatal csaj és azon gondolkoztam hogy mi lesz ha annyira agresszív hogy esetleg megtámadja őket. Amikor tiszta (és régebben is) egy jófej ember volt, soha nem bántott senkit és mindenki szerette, szívesen látták mindenhol. Családja volt, a felesége szerette, vannak gyerekei, munkája is volt és mégis ez kell neki. Anyám már kirakta otthonról de nem is baj. Teljesen össze van szakadva, látszik rajta hogy iszik rendesen, büdös, összehugyozza magát meg undorító az egész. Sose látom józanon. Valamelyik nap bementem abba a kocsmába kávézni és ő is bejött és kérni akart tőlem pénzt de mondtam hogy nekem nincs rá pénzem erre elkezdett kiabálni velem én meg megvertem. Nem akartam bántani de muszáj volt. Biztos hogy nem fog tavaszig élni mert nincs hova mennie télen meg az utcán lesz. Kicsit sajnálom de nem akarom befogadni, anyám meg egyáltalán nem akarja látni. Mit csináljak?
21/F
Ember... Tudod, én is nagyon szívesen elverném egyszer édes jó aranyapámat! Most vérszemet kaptam, azt hiszem.
Őőő, mit csináljál? Mivel én legszívesebben egy urnában látnám szívesen az öreget, azt mondom: tegyél rá. Spirálban. Ha valakinek ennyire jól esik, hogy iszik, akkor tegye. Nem a te dolgod. Szerintem.
Hűha, hát ez nem semmi.
Nem sok mindent tudsz tenni... ha magától nem akar megjavulni akkor ti csinálhattok bármit. Ez már azaz eset amikor szerintem nem segít semmi. Szerintem neki már vége.
Ez az ő élete az ő sorsa maga választotta a gyermeki törődésnek is meg vannak a határai. Nem cipelheted a keresztjét pláne nem a végtelenségig. Sokszor a segítség többet árt. Ha valakit folyton körbeugrálnak, segítik, sajnálják ezerrel még jobban neki áll mert tudja: van támasz. Hát ezt megcsinálta magának viselje a felelősséget ha erre nem képes így járt.
Ti megtettétek, amit lehetett de ha nem érzi fontosnak a saját életét a családját azon már nem lehet segíteni.
Az én apám is a piálásba halt bele. 12 éves voltam másnap mentem volna hozzá a havi láthatásra mert ugye anyu elvált tőle és külön lakott. Ha a tesói előző nap este nem mennek fel hozzá én találom meg a hulláját. Szép lett volna. Ha őt nem érdekli, hogy a családját megnyomorítja mennyi segítséget érdemel? Tudom, hogy nehéz de tovább kell rajta lépni akár az apád akár nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!