Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A húgom (13 éves) e-cigit...

A húgom (13 éves) e-cigit vett magának, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Szerencsére nem valami lángész, mert engem kért meg, hogy vegyem át a csomagot amíg ő suliban van. A csomagra ragasztott matricán ott van hogy xy ecig vapers. Rendes lesokkolt

Nem gondoltam volna róla hogy ilyeneket rendel, főleg úgy hogy a családban egy dohányos sincs

Tudom ezekben nincs nikotin, de nagyon sok olyat ismerek akik az ilyen mézes mázas ízesített cuccok után lettek dohányosok

Mit tegyek szerintetek?

(Olyanokat nem kérek hogy had csinálja amit akar, mert még ő sem tudja hogy milyen függőseget tudnak ezek okozni)

2022. jan. 11. 13:24
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
74%
Jól írja a 6os, minél jobban tiltjátok, annál jobban akarja majd, csak hazudni fog, titkolózni. Beszélj vele róla te először, még ne mondd el a szüleidnek. Ne legyél szemrehányó, kiakadt. Higgadtan érdeklődj. Neki rontással még senki nem ért el semmit.
2022. jan. 11. 13:53
 12/34 A kérdező kommentje:
10-es itt az a szokás hogy szülinapra nevnapra, pénzt kap ajándék helyett mindenkitől és akkor arra tudja költeni amire akarja.
2022. jan. 11. 13:57
 13/34 anonim ***** válasza:
84%
Na hát akkor látszik, hogy ez a szokás nem jó mert a gyerek hülye :) Addig változtassatok, amíg tudtok. Majd ha tud felelősségteljesen viselkedni, kap pénzt. Az ő esetében ez majd szerintem 18+ legyen.
2022. jan. 11. 14:02
 14/34 anonim ***** válasza:
77%
Pedig a 8. nem hülyeség. Ebben az életkorban még nagyon is befolyásolhatók ilyenekkel. (+fogak)
2022. jan. 11. 14:03
 15/34 anonim ***** válasza:
95%
Amit a 13. ír, akár nyíltan meg is lehet mondani neki. Kislányom, úgy látjuk, káros dolgokra költöd a tőlünk kapott pénzt, ezentúl ajándékot kapsz ünnepeken.
2022. jan. 11. 14:05
 16/34 anonim ***** válasza:
100%
Én először megkérdezném, hogy kié ez a csomag és miért ide jött, valaki kérte tőle?
2022. jan. 11. 14:26
 17/34 anonim ***** válasza:
67%

16-os írta eddig a legjobbat. Ha azt mondja ő magának, akkor kézen fogod és a bontatlan csomagot a szülők elé viszitek. Esetleg előtte készítsd fel anyádat/apádat, hogy ha esemény lesz délután (ne áruld el!) akkor ne kezdjenek rikácsolni, hanem a megoldásra törekedni. A cucc meg mehet vissza elállással vagy a kukába. Tanulja meg a kismajom, azzal, hogy lehúzta a szülinapi pénzét a klotyóba a hülyesége miatt.

Hogy fizette ki egyáltalán? 18 év alattiként ezt a cuccot?

2022. jan. 11. 14:40
 18/34 anonim ***** válasza:
75%

“Jól írja a 6os, minél jobban tiltjátok, annál jobban akarja majd, csak hazudni fog, titkolózni. “

Nem jól írja. Ekkora baromságot. Ennyi erővel, ha drogozni kezd, azt is el kell nézni, mert különben titokban fogja csinálni. A tinik többsége le sem szarja a hegyi beszédet, mondhatsz neki bármit bárhogyan.

2022. jan. 11. 14:43
 19/34 anonim válasza:
11%

18-as.

Te most leírtad azt,amit én :D Mielőtt valami okosságot akarsz írni, gondold át.

2022. jan. 11. 14:57
 20/34 anonim ***** válasza:
88%
Oké 18, senki nem írta, hogy rá kell hagyni, meg hogy jó amit csinál, hanem hogy milyen MÓDON oldják meg a problémát. Még ez amúgy tök vaklálás, fél információból, következtetésekből támadni, vádolni valakit sosem volt nyerő. Persze oké, lehet, de eredményt úgy se hoz. Te irányítod az indulataidat és az érzelmeidet, nem azok téged. Forró fejjel üvöltsd le, verd meg, tuti siker.
2022. jan. 11. 15:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!