Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Kinek kéne takarítania ebben...

Kinek kéne takarítania ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő. Én még otthon élek a szüleimmel (még tanulok), de a nővérem már rég elköltözött (10+ évvel idősebb nálam), saját családja van.

Ma délután anyukám vigyáz majd a nővérem két gyerekére (betegek). A gyerekek már itt vannak, de a nővérem még nem ment el. Anyukám nemrég ért haza a munkából.

Az egyik gyerek (ovis) teljesen összepisilte a WC-t (ülőke, padló, mindenhová jutott), ami amúgy le se lett húzva, mert senki nem ment a gyerek után. Ez akkor történt, amikor a nővéremék már itt voltak, de anyukám még nem ért haza. Én éppen próbáltam a gyerekek ordibálása mellett beadandót írni, majd kimentem egy pohár vízért, és ekkor vettem észre a fent leírtakat, mert a WC a szobám mellett van, és nyitva volt az ajtaja. Akkor ért haza anyukám, amikor éppen jeleztem a nővéremnek a problémát. Azt a választ kaptam, hogy ha ennyire ráérek és ennyire zavar, akkor takarítsam fel. (Baromira nem érek rá, mert ma van a beadandó leadásának a határideje.)

Kinek a feladata lenne ezt feltakarítani?

2021. nov. 12. 12:45
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 anonim ***** válasza:
11%
49.én sem szeretem a szagokat. de egy gyereknél elviselem. a trükk az, hogy nem az orromon veszem a levegőt. próbáld ki 🙂
2021. nov. 12. 23:08
 52/67 anonim ***** válasza:
18%
Azt azért nem gondoltam hogy ebben az országban ennyi bunkó ember (és sajnos elsősorban nő) legyen, de van.
2021. nov. 13. 14:32
 53/67 A kérdező kommentje:
#51 Amikor a macskaalmot takarítom, öklendezek. Pedig egyáltalán nem veszek levegőt. Akkor is öklendezek, ha valakit hányni látok egy filmben. Látnom se kell, elég, ha hallom. Nem kell ahhoz semmilyen szagot érezni, hogy valaki rosszul legyen. (A gyerekpisitől nem vagyok rosszul, de teljesen érthető, ha más igen.)
2021. nov. 13. 16:59
 54/67 anonim ***** válasza:
98%
Ezt akartam mondani én is , hogy a látványtól is hányok. Nem kell a szagot éreznem.
2021. nov. 13. 17:28
 55/67 anonim ***** válasza:
98%

"Azt azért nem gondoltam hogy ebben az országban ennyi bunkó ember (és sajnos elsősorban nő) legyen, de van."

Gondolom bunkó alatt a kérdező nővérét érted , aki nem tanította meg a vécéhasználatra az ÓVODÁS gyerekét, és baszik takarítani... Mert azoknak van igaza, akik nem tűrnék ezt a pofátlan hozzáállást.

2021. nov. 13. 23:14
 56/67 anonim ***** válasza:
98%
Most komolyan arra pörgött itt rá mindenki, hogy ennyi idő alatt feltakaríthatta volna?? Nem ez a lényeg emberek, hanem, hogy 1, miért nem figyel anyuka a gyerekre, 2, ha már nem figyel akkor miért nem takarít miután megtörtént a baj, 3, ha nem takarít akkor viszont mi jogon szólogat be a tesójának aki szólni mert miatta.
2021. nov. 14. 00:37
 57/67 anonim ***** válasza:
24%

Feltakaríthatta volna ő is, de igazából te is...

Tudod... volt már nekem ettől durvább wc-s dologban is részem. A wc csésze aljában megállva temérdek kula... a wc csapjában semmi nyomás nem volt, szóval nem vitt le semmit. Egy 80 éves idős néni produkciója volt aki alig látott hallott és ment... az exem nagyanyja. Hát nem állt neki vederrel leöntözni. Exem nem volt egy pedáns ahogy utólag ugye kiderült, se nagy szakember, férfias munkához sem értett nagyon.. Hát képzeld, hogy amikor reggel ezzel szembesültem amikor ott voltam. Én öntöztem le. Én pucoltam ki más wc-jét. Nem volt szép látvány, de nem nehezteltem a nénire. Exnek viszont mondtam, hogy jó lenne igazán egy tartályt tenni mert ez így nem fasza. Sok minden nem volt náluk az... Sokat takaritottam ott. 2 férfi egy idős nővel gondolhatod nagy háziasszonyok voltak meg jeleskedtek a takarításban.

Az élet fintora, a férjem anyja és a többi női családtag sem jeleskedik a takarításban. Náluk laktunk egy ideig és ott is sokat takarítottam, mert engem zavart. Igen, a wc-t is. "Enni lehetett volna belőle" amíg ott laktunk. Hát most ne tudd meg hogy néz ki. Azóta hozzá sem nyúltak ahogy kinéz, 4 éve. Mintha ezer éves lenne, pedig 6 éve újították fel, vadi új volt. Csapok lerohadnak a falról kb, vésed róla a vízkövet. Mocskos a mosdókagyló, kád, csempe, gáztűzhely, minden!

Most vitatkozhatunk kinek a dolga lett volna...

Az én esetemben nem csak az enyém, bár én magamtól csináltam mert zavart, őket meg nem! Egy jó idő után mondjuk nem csináltam, amikor felmérgesítettek azzal, hogy én miben lehetek fáradt hiszen nem csinálok semmit. Éjszakás után is alvás nélkül kisuvickoltam az egész fürdőjüket, elmosogattam és hasonlók. Fát pakoltam stb. És én semmit nem csináltam soha?? Utána nem is csináltam az biztos, mert ennyibe nézték: semmibe. S mielőtt minek laktunk ott kérdés felmerül:

mert anyósom a spórolásra hivatkozva a férjem fejébe azt verte, hogy az albérlet ördögtől való mert idegennek adná a pénzt - nem neki... Én meg hülye voltam és nem mondtam azt, hogy akkor se nem. Na meg azt hittem előbb kikerülünk onnan, de csak sok vita volt mire sikerült. Na mindegy...

Szóval ha zavar, te is megteheted! Tudom az ő gyereke. De attól még megteheted. Én nem is tudtam volna elnézni.

2021. nov. 14. 02:34
 58/67 anonim ***** válasza:
96%

57

Te se bírtad, hogy cselédnek néznek, de azért a kérdezőnek ezt tanácsolod :D ne haragudj, de jó nagy hülye vagy, hogy évekig dzsuváztad mások mocskát, én biztos egy napig nem laktam volna náluk. De van aki szeret szenvedni, csak aztán ne játszuk a mártírt a neten.

2021. nov. 14. 09:46
 59/67 anonim ***** válasza:
96%
Éljenek a mások kakiját takarító félistenek. :D
2021. nov. 14. 09:57
 60/67 anonim ***** válasza:
15%
Éljenek a 3-4 éves kisgyerekek gyűlölői.
2021. nov. 14. 10:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!