Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Kinek kéne takarítania ebben...

Kinek kéne takarítania ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő. Én még otthon élek a szüleimmel (még tanulok), de a nővérem már rég elköltözött (10+ évvel idősebb nálam), saját családja van.

Ma délután anyukám vigyáz majd a nővérem két gyerekére (betegek). A gyerekek már itt vannak, de a nővérem még nem ment el. Anyukám nemrég ért haza a munkából.

Az egyik gyerek (ovis) teljesen összepisilte a WC-t (ülőke, padló, mindenhová jutott), ami amúgy le se lett húzva, mert senki nem ment a gyerek után. Ez akkor történt, amikor a nővéremék már itt voltak, de anyukám még nem ért haza. Én éppen próbáltam a gyerekek ordibálása mellett beadandót írni, majd kimentem egy pohár vízért, és ekkor vettem észre a fent leírtakat, mert a WC a szobám mellett van, és nyitva volt az ajtaja. Akkor ért haza anyukám, amikor éppen jeleztem a nővéremnek a problémát. Azt a választ kaptam, hogy ha ennyire ráérek és ennyire zavar, akkor takarítsam fel. (Baromira nem érek rá, mert ma van a beadandó leadásának a határideje.)

Kinek a feladata lenne ezt feltakarítani?

2021. nov. 12. 12:45
A kérdező szavazást indított:
1.: A gyerek anyjáé, vagyis a nővéremé, mert az ő felügyelete alatt történt.
2.: Azé, aki délután vigyázni fog a gyerekre, vagyis anyukámé, mert délután úgyis ő lesz értük a felelős.
3.: Azé, aki legközelebb megy WC-re, mert neki van gondja a WC állapotával.
4.: A gyereké, tanuljon felelősséget.
202 szavazat
1 2 3 4 5 6 7
 1/67 A kérdező kommentje:
Szerintem a nővérem feladata kéne, hogy legyen, de kíváncsi vagyok, Ti mit gondoltok.
2021. nov. 12. 12:47
 2/67 anonim ***** válasza:
28%
Mondjuk en szo nelkul feltakaritottam volna, max utolag jegyzem meg a nővéremnek, hogy mi történt. Én vagyok otthon, az én igényem szerint legyen tisztaság, ergo én csinálom meg, így biztosan kész is van és megfelelően is van megcsinálva.
2021. nov. 12. 12:49
 3/67 anonim ***** válasza:
98%
Én szólnék az anyjának, hogy történt egy kis baleset és kész. Gondolom egy szülőnek nem nagy kaland ezt feltakarítani.
2021. nov. 12. 12:50
 4/67 anonim ***** válasza:
26%

Piszlicsáré probléma, bolhából csinálsz elefántot. Aki épp felfedezi, az rászánja azt az 5 percet és feltakarítja. Teljesen mindegy, hogy ki.

A beadandóra meg ne fogd már, hogy nincs 5 perced. Ha ma van a határidő, akkor biztos nem tegnap este adták fel.

Nagy kislány vagy, meg tudod oldani mindkét dolgot valószínűleg.

2021. nov. 12. 12:51
 5/67 A kérdező kommentje:
Nem, nem ma adták fel a beadandót, de két hétig az ágyat nyomtam, felkelni nem tudtam, nemhogy beadandót írni. De nem ez a kérdés lényege. A válaszokat köszönöm mindenkinek.
2021. nov. 12. 12:55
 6/67 anonim ***** válasza:
84%
Férfi vagyok, ha ez egy óvodás korúval nálunk történik percek alatt felcsapom és kész.
2021. nov. 12. 12:58
 7/67 anonim ***** válasza:
66%
Feltakarítod, szólsz, hogy mi történt és legközelebb figyeljenek egy kicsit jobban. Értem, hogy dolgod van, de minek egy két perces dologból vitát csinálni? Főleg, hogy erről még kérdést is írsz ami helyett szintén csinálhatnád a dolgokat
2021. nov. 12. 12:59
 8/67 anonim ***** válasza:
24%
Persze, hát kifogás mindig van, ezt már megszoktuk. És természetesen a tanulmányaid további sorsa attól az 5 perctől függne, ez is egyértelmű. Nincs még egy olyan fontos ember a Földön, mint te, sima ügy.
2021. nov. 12. 12:59
 9/67 anonim ***** válasza:
83%
Én nem takarítottam volna fel, mert öklendezek minden ilyentől. Nincs gyerekem, gondolom majd ha lesz hozzá kell szoknom. Szerintem nem a te dolgod. Ha kiborult volna 1 pohár tej, nyilván feltörlöm de az ilyen jellegü ügyeket nem bírom.
2021. nov. 12. 13:00
 10/67 anonim ***** válasza:
86%
Én is szóltam volna a nővéremnek, hogy a gyereke most hugyozta össze a wc-t és hagyta benn a végterméket. Nehogy már én takarítsam más gyereke után a pisit. Oké, rokon, de ez azért nekem elég undorító lenne.
2021. nov. 12. 13:02
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!