Kinek kéne takarítania ebben a helyzetben?
A helyzet a következő. Én még otthon élek a szüleimmel (még tanulok), de a nővérem már rég elköltözött (10+ évvel idősebb nálam), saját családja van.
Ma délután anyukám vigyáz majd a nővérem két gyerekére (betegek). A gyerekek már itt vannak, de a nővérem még nem ment el. Anyukám nemrég ért haza a munkából.
Az egyik gyerek (ovis) teljesen összepisilte a WC-t (ülőke, padló, mindenhová jutott), ami amúgy le se lett húzva, mert senki nem ment a gyerek után. Ez akkor történt, amikor a nővéremék már itt voltak, de anyukám még nem ért haza. Én éppen próbáltam a gyerekek ordibálása mellett beadandót írni, majd kimentem egy pohár vízért, és ekkor vettem észre a fent leírtakat, mert a WC a szobám mellett van, és nyitva volt az ajtaja. Akkor ért haza anyukám, amikor éppen jeleztem a nővéremnek a problémát. Azt a választ kaptam, hogy ha ennyire ráérek és ennyire zavar, akkor takarítsam fel. (Baromira nem érek rá, mert ma van a beadandó leadásának a határideje.)
Kinek a feladata lenne ezt feltakarítani?
Nagyon egyszerű; ha nála jártok vendégségben, te is hugyozd körbe a fürdőszobát, aztán majd mondhatod a nővérednek, hogy ha nem tetszik neki, akkor takarítsa fel.
Mert ezek szerint őt nem zavarja, hogyha húgyban él.
Mondjuk az sem szép, hogy rögtön a beadandóval takarózol, de ez más lapra tartozik.
Én mondjuk ha beadandóm se lenne, csak seggem vakarom egész nap annyira nincs semmi dolgom, akkor se csináltam volna meg.
Undorító.
Hordjon pelenkát ha nem tudja a wct használni. Takarítson fwl maga után a kis hugyos, vagy az anyja. Kit érdekel milyen rokon.
Normális ember feltakarít maga után, vagy a gyereke után (ha az még nem képes rá).
Feltöröltem volna egy ronggyal.
Szóltam vólna a nővéremnek, hogy történt egy kis baleset a mosdóban, de feltakarítottam.
Aztán ha ilyen paraszt módon válaszol, hozzáb*sztam volna a hugyos rongyot, hogy "ha ennyire zavar, tanítsd meg célozni a kölyködet".
Kérdezõ te szereted a nõvéred gyerekeit?
Lehet a kis gyereknek gyorsan kellett pisilnie és észre sem vette,hogy mellé pisilt.
A nővéred az ágyon telózik, miközben a két beteg gyereke közül az egyik összehugyozza a wc-t és még neki áll feljebb?
Egy ovis korú gyerek, igen egy 3 éves is már tudja használni a wc-t.
A lusta tesód miért passzolja le a beteg gyerekeit hozzátok? Mikor az nagymama épp beeseik az ajtón, már pesztrálhatja is őket.
A nővéred egy seggfej...
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Pár dolgot szeretnék tisztázni. A gyerekkel abszolút semmi gondom nincs, balesetek előfordulnak, és amúgy is betegek, ráadásul nem tipikusan fejlődő gyerekről van szó. Ha én vigyázok rá, takarítok utána, kérdés és hiszti nélkül. De most nem rám volt bízva, és dolgom volt, pár perce lettem kész a beadandóval, este hatig kellett feltölteni, de ennyire nem lehet kiszámolni. Ebből a tárgyból nem lesz vizsgánk, csak a beadandót értékelik, ha nem adom le, nincs mit értékelni. Nem a világ vége lett volna, de igenis fontos, főleg az ösztöndíj szempontjából. Nemcsak összehányni szerettem volna valamit, és úgy gondolom, hogy sikerült igényes munkát leadnom.
Mint már említettem, a kérdést és az első válaszaimat ebéd közben írtam. Evés közben telefonozni lehet, beadandót írni nem igazán. Nem szerettem volna WC-pucolással foglalkozni miközben amúgy is tiszta ideg voltam a határidő miatt, így szóltam a nővéremnek. Nem gondoltam, hogy feszültség lesz belőle, ha tudtam volna, valóban egyszerűbb lett volna feltörölni. Bár én egy sima feltörlés után még nem szívesen ülnék rá a WC-re, ennél azért alaposabban szoktam takarítani.
A nővérem nem csinált mást, nincs előzmény, nem emiatt akadtam ki. Az egyetem és a munka miatt vagyok feszült, ezért reagálok túl mostanában sok dolgot. Bár túlreagálásnak azért nem teljesen mondanám, evés közben kiírtam egy kérdést, majd mostanáig eszembe se jutott. Egyszerűen érdekelt mások véleménye, ennyi. Nemcsak azoké, akik egyetértenek velem, hanem mindenkié.
A koszt nekem kellett végül feltakarítani, mert használnom kellett a mosdót, és addig semmi változás nem történt az ügyben.
Én sem takarítottam volna fel és nem azért, mert nincs öt percem.
A) Nem az én kölyköm :D
B) Még a gondolatától is hányingerem van, hogy pisit takarítsak :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!