Kinek kéne takarítania ebben a helyzetben?
A helyzet a következő. Én még otthon élek a szüleimmel (még tanulok), de a nővérem már rég elköltözött (10+ évvel idősebb nálam), saját családja van.
Ma délután anyukám vigyáz majd a nővérem két gyerekére (betegek). A gyerekek már itt vannak, de a nővérem még nem ment el. Anyukám nemrég ért haza a munkából.
Az egyik gyerek (ovis) teljesen összepisilte a WC-t (ülőke, padló, mindenhová jutott), ami amúgy le se lett húzva, mert senki nem ment a gyerek után. Ez akkor történt, amikor a nővéremék már itt voltak, de anyukám még nem ért haza. Én éppen próbáltam a gyerekek ordibálása mellett beadandót írni, majd kimentem egy pohár vízért, és ekkor vettem észre a fent leírtakat, mert a WC a szobám mellett van, és nyitva volt az ajtaja. Akkor ért haza anyukám, amikor éppen jeleztem a nővéremnek a problémát. Azt a választ kaptam, hogy ha ennyire ráérek és ennyire zavar, akkor takarítsam fel. (Baromira nem érek rá, mert ma van a beadandó leadásának a határideje.)
Kinek a feladata lenne ezt feltakarítani?
Nincs 3 perced feltakaritani, de van időd vitatkozni a testvéreddel, kiirni ide egy kérdést, vitatkozni a válaszadókkal. Miért vered át magad?
Amúgy sok szempontból lehet itt nézni a dolgokat, bármelyik válasz lehet opció. Takaritsd inkább fel, aztán kevesebb feszültség lesz az életedben annál, mint amit most csinálsz
Szólsz a nővérednek nyilván, és feltakarítod hogy segítsél neki.
Ha beszól akkor meg helyzethez mérten megbeszélni.
Tehát ha ő vigyáz a gyerekre és tudta akkor vagy takarítsa fel vagy szóljon. Ha meg nem tudta akkor meg mi fenének szól be?
Én feltakarítottam volna, de ez én vagyok.
Viszont itt jóval nagyobb gondot vélek a háttérben, ha ilyen piszlicsáré dolog miatt így kiakadsz, itt más cifrábbat is csinált már a nővéred, jól gondolom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!