Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Kinek kéne takarítania ebben...

Kinek kéne takarítania ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő. Én még otthon élek a szüleimmel (még tanulok), de a nővérem már rég elköltözött (10+ évvel idősebb nálam), saját családja van.

Ma délután anyukám vigyáz majd a nővérem két gyerekére (betegek). A gyerekek már itt vannak, de a nővérem még nem ment el. Anyukám nemrég ért haza a munkából.

Az egyik gyerek (ovis) teljesen összepisilte a WC-t (ülőke, padló, mindenhová jutott), ami amúgy le se lett húzva, mert senki nem ment a gyerek után. Ez akkor történt, amikor a nővéremék már itt voltak, de anyukám még nem ért haza. Én éppen próbáltam a gyerekek ordibálása mellett beadandót írni, majd kimentem egy pohár vízért, és ekkor vettem észre a fent leírtakat, mert a WC a szobám mellett van, és nyitva volt az ajtaja. Akkor ért haza anyukám, amikor éppen jeleztem a nővéremnek a problémát. Azt a választ kaptam, hogy ha ennyire ráérek és ennyire zavar, akkor takarítsam fel. (Baromira nem érek rá, mert ma van a beadandó leadásának a határideje.)

Kinek a feladata lenne ezt feltakarítani?

2021. nov. 12. 12:45
1 2 3 4 5 6 7
 11/67 A kérdező kommentje:

Ebéd közben nem tudok beadandót írni, ettől még ide kiírhatok egy kérdést. Nyilván azért írtam ki, mert érdekel mások véleménye, nem gondolom magam fontosabb embernek másoknál, de eléggé zavar, hogy a nővérem, aki a kanapén telefonozik és hagyja, hogy közben a gyerekek szétpakolják az egész házat, így válaszol. Rosszul esett, főleg a hangnem. Érdekes, hogy ha az én macskám csinál valamit, akkor nem annak a feladata takarítani, aki észreveszi, hanem mindig az enyém. Ez a kettős mérce zavar igazából. Nem vitát akartam a nővéremmel, meg se fordult a fejemben, hogy ekkora gondot csinál abból, hogy jeleztem a balesetet..

Amúgy mielőtt elkényeztetett hercegnőnek gondoltok, nem a szüleim tartanak el, dolgozok, amikor csak lehet, a saját költségeimet én állom, plusz beszállok a kajába, rezsibe, és szoktam takarítani, bevásárolni, gyerekekre vigyázni.

2021. nov. 12. 13:11
 12/67 anonim ***** válasza:
12%
Csak a gyerekek akikre vigyázol ne pisiljenek és ne piszkoljanak össze semmit.
2021. nov. 12. 13:14
 13/67 anonim ***** válasza:
26%
Volt 10 perced kiírni a kérdést, de nem volt 10 perced feltakarítani a gyerek után.
2021. nov. 12. 13:32
 14/67 anonim ***** válasza:
89%
Nővérének illett volna feltakarítani. Lesülne a pofámról a bőr, ha ilyen flegma választ adnék, rokon vagy sem. A gyerekét meg tanítsa meg, hogy úgy WC-zzen, hogy ne kelljen még a padlót is takarítani utána.
2021. nov. 12. 13:33
 15/67 anonim ***** válasza:
86%

Én is szólnék a testvéremnek, hogy legyen kedves összepucolni a gyereke után. Szeretem az unokaöcsém, de azért megvannak a határok.

Egy óvodás korú gyerek pedig, ha nem is tud rendesen wc-t használni, de azért már tudja jelezni a szülőjének, hogy pisilnie kell.

2021. nov. 12. 13:35
 16/67 anonim ***** válasza:
90%

Ha valakihez elviszem a gyerekem, akkor az enyém a felelősség, ha kárt vagy piszkot csinál.

Egy óvodás is tudja, hogy hogyan kell használni a WC-t, ha rendesen meg lett neki mutatva.

Ha pedig bajt csinál, szól az anyjának, hacsak nem fél szólni.

Nekem nincs gyerekem, de volt már rámbízva gyermek és számomra egyértelmű volt, hogy az én feladatom utána összetakarítani.

2021. nov. 12. 13:47
 17/67 anonim ***** válasza:
94%

Jó alkalom tanítani a kis gyereket, meg lehet neki mutatni, hogy kell lehúzni a wc-t, illetve elmondani neki, ha mellé megy, szóljon egy felnőttnek.

Természetesen, ne a kis gyerek takarítson, nem is szabad leszidni de tanítani lehet, hogy legközelebb mit tegyen ilyen helyzetben.

Lehet az mondani, hogy a nővéred dolga, de mindez 10 perc így akár te is elmagyarázhatod.

Meg már mindegy, gondolom valaki csak megcsinálta azóta :D

2021. nov. 12. 13:50
 18/67 anonim ***** válasza:
100%
Ki takarított végül, kérdező?
2021. nov. 12. 13:52
 19/67 anonim ***** válasza:
85%
A gyereké, ha már tud beszélni és felfogja a dolgokat, az anyjáé, ha még nem ment el, és ott van. Az édesanyádé, ha a gyerek őrá lett bízva, és a gyermek anyja elment.
2021. nov. 12. 14:00
 20/67 anonim ***** válasza:
81%

Pföh, takarítsa fel az anyja. Ha az nem, akkor a mama.

Én tuti nem nyúlnék hozzá. Inkább hugyoznék a kertben vagy akárhol.

2021. nov. 12. 14:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!