Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért ennyire nem fair a...

Miért ennyire nem fair a genetika? Hogyan lehetek ennyivel csúnyább és szerencsétlenebb mint a húgom?

Figyelt kérdés

Sokkal csúnyább és mindenben rosszabb vagyok nála. 3 év van köztünk én 20 ő 17.

Sosem voltam egy szépség, de akkor jöttem rá, hogy mennyire gáz és csúnya vagyok, mikor a gyönyörű tesóm kamaszodni kezdett. Nyulánk, vékony testalkata van, dús, sok, szép haja, szép arca. Én vagy 10cm-el alacsonyabb vagyok. Erős csontozatú, nagy fenekű. Ráadásul csúnya szeplős vagyok, kevés, max vállig megnövő VÖRÖS hajam van és az orrom is hatalmas. A tesóm 10kg-al könnyebb tőlem, de ennyi centivel magasabb is. Pedig nem eszek sokat. Anya testalkatát örököltem, míg ő a nagynéninkét aki egy nádszál.

Nem elég, hogy mindenhol azt hallgatom, hogy ő milyen szép, elmehetne modellnek, imádják a fiúk. (Konkrétan volt, hogy hazahoztam egy srácot és ráhajtott a tesómra). Ő minden másban is jobb. A sportokban is ügyes én meg béna vagyok. Idén fejezte be a 11. osztályt, kitűnő tanuló. Egyetemre készül, biztos, hogy fel is fogják venni. Én már 2. éven próbáltam bejutni a vágyott karra, folytonos tanulás mellett, nem ment. Egy étteremben szállítok ki...úgy látszik, hogy többre nem vagyok való. Igen, tanulhatnék mást, de más nem érdekel.

Egyszerűen néha azt kívánnám, hogy ne lenne a húgom. Alapból sem érzem magam a toppon, az ő árnyékára meg szükségem igazán nincs.

Gonosz ilyet kívánni, mert nyilván nem tehet róla, hogy szép és okos és ügyes. Így született. És nem is dörgöli ezt az orrom alá. De másoktól folyton azt hallom, hogy ő milyen jó. Én nem is tudom mikor gyűjtöttem be utoljára ilyen dícséretet...

Hogy a fenébe lehet, hogy 2 ember gyereke ennyire különbözzön?

Ha egyszer lesz sajátom, biztos csak egyet vállalok.

2021. júl. 11. 09:46
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
89%
Vagy egy kis önbizalomhiány genetika helyett.
2021. júl. 11. 09:47
 2/46 anonim ***** válasza:
97%

Ha tényleg igaz a történet, én nagyon megértelek. (Ezért nem akartam húgot, pedig csak 6 éves voltam, amikor a tesóm megszületett. Extázisban voltam, hogy öcsém lett.)

A vörös haj nagyon ritka (az emberiség 1-2 százaléka), kérlek, becsüld meg. Vannak férfiak és nők is, akik imádják (pl. én). Fura, azt hittem, a vörös haj mindig dús, ha a tiéd nem az, akkor csináltass rövid frizurát.

Az alkatod miatt ne izgulj.

Az eszed miatt se, majd rájössz, hogy mi érdekel, nem biztos, hogy egyetemre kell menned.

2021. júl. 11. 09:53
 3/46 anonim ***** válasza:
88%

Hát ez van kislány :/ Sajnállak, de biztosan nem vagy bányarém, még ha húgod mellett annak is érzed magad. Kinek mit dob a gép. Alkatodon tudsz változtatni sporttal, ennyit tehetsz, meg max eljársz smink tanfolyamra. A rövid haj nem gáz, hajfestéket is feltalálták már, akár bugyirózsaszín is lehet. Egy jó fodrász csodákra képes.

Szóval válts stílust, meglátod jönnek majd a dícséretek. Széles mosoly!!!

Suliba meg iparkodj, meglesz az, csak hajrá!

2021. júl. 11. 09:54
 4/46 A kérdező kommentje:

Önbizalomhiány nyilván van, de az a fentiek eredménye. Ha szép lennék, talán meg is oldódna. Bumm.

Hát az enyèm nem dús. A rövid haj nem illik az arcomhoz és anyám szerint se lenne tartása, naponta mosogatnom, állítgatnom kéne.

2021. júl. 11. 09:56
 5/46 anonim ***** válasza:
86%

Ennyiből amit leirtál, nekem jobban bejösz mint a tesód. Egyet tanulj meg. Nincs olyan, hogy ronda. Mindenkinek van szépsége, csak tudni kell azt megtalálni.

Az elhízás ellen meg aki akar tehet ellene.

2021. júl. 11. 10:00
 6/46 A kérdező kommentje:
Nem elhízott vagyok hanem szerencsétlen alkat. Konkrétan volt, hogy felül lefogytam úgy, hogy a bordám kint volt, alig volt mellem, de a fenekem még így is nagy volt.
2021. júl. 11. 10:03
 7/46 anonim ***** válasza:
88%

Valaki meg a körte alkatot szereti. Ne akarj olyan lenni, mások, ha mindenki egyforma lenne, unalmas lenne. Ismerek olyat, aki kimondottan a nagyfenekű lányokra bukik, a vékony szóba se jöhet! Szép vagy, hidd el, nem kell elhinni azt, ami a magazinokból ömlik! A befutott színésznők se igazán szépek, aki nagyon szép ott, annak manapság már karriere sincsen. Egyedi vonásokkal lehet csak elérni valamit, különben tucat arc leszel.

Öltözködéssel tudsz az alakodon korrigálni. Anyádnak se hidd el, amit mond, profi fodrász alá nyír a ritka hajnak és akkor nem lapul el. Nekem volt olyan fodrászom, aki úgy megnyírt, reggel csak megráztam a fejem és minden tincsem állt, ahogy kellett! Pedig elképesztő makacs hajam van!

Fesd be olyanra, amilyenre akarod. Kérj egy vagány stílust! Meglátod, hogy f@sza lesz ;)

2021. júl. 11. 10:18
 8/46 anonim ***** válasza:
95%
Próbáld meg magadat úgy szeretni, ahogy vagy. Egyetemen nekem is volt olyan szerelmem, akinek a húgához képest előnytelenebb alkata volt, mégis őt szerettem meg, nem a húgát, mert a személyisége sokkal jobb volt. Élj azzal, amid van, irigységgel nem jutsz előre az életben. 35/F
2021. júl. 11. 10:27
 9/46 anonim ***** válasza:
99%
Próbáld meg elfogadni magad úgy ahogy vagy én is bele voltam betegedve a külsőmbe olyan szinten hogy az öngyilkosságon is gondolkoztam. Aztán túl tettem magam rajta úgy voltam vele hogy leszarom aki igy is szeret jó aki nem az meg ne nézzen rám. Nem a külső határozza meg hogy milyen ember vagy
2021. júl. 11. 10:31
 10/46 anonim ***** válasza:
54%

6

Nem akarok ünneprontó lenni, de tényleg nem szép a kicsi mell-nagy popsi kombináció. De nekem is az van, aztán mégis elkeltem (egy pár évre :) ). Szerintem tényleg annak kell örülni, amink van. Van karunk, lábunk, testünk, fejünk. Ez sem elhanyagolandó.

És nem minden a test. Ahogy 8-as írja.

Barátkozz meg ezzel a tesó problémával és barátkozz vele is.

Egy nagyon jó filmet ajánlok, az a címe, hogy Öt történet az elmebajról, fent van a neten. Ha az első meg a harmadik történetet megnézed, akkor majd látod, miért ajánlom (két lánytestvérről és a rivalizálásukról meg az egymás iránti szeretetükről (is) szól).

2021. júl. 11. 10:34
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!