Miért ennyire nem fair a genetika? Hogyan lehetek ennyivel csúnyább és szerencsétlenebb mint a húgom?
Sokkal csúnyább és mindenben rosszabb vagyok nála. 3 év van köztünk én 20 ő 17.
Sosem voltam egy szépség, de akkor jöttem rá, hogy mennyire gáz és csúnya vagyok, mikor a gyönyörű tesóm kamaszodni kezdett. Nyulánk, vékony testalkata van, dús, sok, szép haja, szép arca. Én vagy 10cm-el alacsonyabb vagyok. Erős csontozatú, nagy fenekű. Ráadásul csúnya szeplős vagyok, kevés, max vállig megnövő VÖRÖS hajam van és az orrom is hatalmas. A tesóm 10kg-al könnyebb tőlem, de ennyi centivel magasabb is. Pedig nem eszek sokat. Anya testalkatát örököltem, míg ő a nagynéninkét aki egy nádszál.
Nem elég, hogy mindenhol azt hallgatom, hogy ő milyen szép, elmehetne modellnek, imádják a fiúk. (Konkrétan volt, hogy hazahoztam egy srácot és ráhajtott a tesómra). Ő minden másban is jobb. A sportokban is ügyes én meg béna vagyok. Idén fejezte be a 11. osztályt, kitűnő tanuló. Egyetemre készül, biztos, hogy fel is fogják venni. Én már 2. éven próbáltam bejutni a vágyott karra, folytonos tanulás mellett, nem ment. Egy étteremben szállítok ki...úgy látszik, hogy többre nem vagyok való. Igen, tanulhatnék mást, de más nem érdekel.
Egyszerűen néha azt kívánnám, hogy ne lenne a húgom. Alapból sem érzem magam a toppon, az ő árnyékára meg szükségem igazán nincs.
Gonosz ilyet kívánni, mert nyilván nem tehet róla, hogy szép és okos és ügyes. Így született. És nem is dörgöli ezt az orrom alá. De másoktól folyton azt hallom, hogy ő milyen jó. Én nem is tudom mikor gyűjtöttem be utoljára ilyen dícséretet...
Hogy a fenébe lehet, hogy 2 ember gyereke ennyire különbözzön?
Ha egyszer lesz sajátom, biztos csak egyet vállalok.
19.
Hát picsogni egyszerűbb mint edzeni az tuti. :)
"és igenis picsogni fogok miatta"
Én a 16-os válaszadó vagyok, ez az a hozzáállás ami hátrébb visz, és most mindegy miről van szó - ez az "igenis leszarom amit mondanak, mert az a fontos, hogy nekem ez meg az szar, legalább rinyálok és azzal levezetem a feszkót" nem célravezető mert nem a megoldást keresed ilyenkor hanem a leggyorsabb megnyugvást. Ha magadat sajnálod egy kézenfekvő megoldásnál is, akkor nem figyelsz, és ebből egy embernek származik problémaja később: gondolom sejted ki az.
Én nem mondom mostmár, hogy szerintem mit csinálj meg mit ne csinálj mert elveted ami új és más mint amit eddig csináltál és nem figyeled van-e hiba abban, ahogy alkalmazod a javaslatokat bárkitől, de amikor szívsz akkor "Istennek" a sorsnak, genetikának vagy bármi egyébnek 0 köze van ahhoz hogy nem 100%-ot teszel abba amit akarsz.
Vannak akik nem tesznek bele mindent bizonyos dolgokba és ők lesznek azok akik a tehetségük ellenére később valahogy nem azt az életet élik amit igazán akarnak. Meg vannak akik azért nem foglalkoznak valamivel mert sem a folyamat, sem annak eredménye tényleg nem érdekli őket. Mondjuk nem spórolnak mert nem akarnak gazdagok lenni, és akkor tök boldogan isznak egy fröccsöt az utolsó forintjukból.
Az akarat szabad: mindenki úgy bassza el az életét ahogy akarja és lehet arra fogni amire jól esik - aztán vagy elégedettek leszünk a vegkimenetellel vagy nem.
Megértelek, nagyon sokáig én is úgy gondolkoztam magamról, ahogy te, de aztán megláttam magamban azokat a dolgokat, ami meg másnak nincs. Kíváncsi lennék egyébként, hogy nézel ki, mert azok alapján, amiket leírtál, nekem nem tűnsz csúnyának.
27N
A nagy segg éppen divat, és sok pasi fel meri vállalni, hogy bejön neki.
Én is irigy voltam a nővéremre, bár köztünk nincs akkora különbség, csak ő közelebb van egy istennőhöz, én meg közelebb vagyok az átlagoshoz, semmilyenhez.
De nagyon rosszul éreztem magam miatta, mert a húgoddal ellentétben az én nővérem az arcomba dörgölte, kérkedett, és élvezettel versengett velem. Úgy éreztem, hogy valaki vagy modellszerűen szép, vagy lúzer, ez a kettő létezik, más szempont nincs, és én a lúzer kategóriában vagyok. Túl sok idő telt el, mire elkezdtem használni a fejem, és tudatosult bennem, hogy egy csomó mindenkire felnézek, aki nem szép, de kedves, humoros, stílusos, okos stb., és szívesen lennék az ő bőrükben is. És egy csomó mindenkit irigylésre méltóan szépnek vagy vonzónak látok, pedig rövid a lába, nagy az orra, nagy a feneke, keskeny az ajka, alig van dereka stb., mégis szívesen lennék olyan, mint ők. Róluk sosem gondoltam, hogy lúzerek, amiért nem tökéletesek, csak magamról, én hülye.
Szóval leesett, hogy nem csak a klasszikus modell alkattal és arccal lehet szépnek lenni, és hogy a szépséget nem csak a külső határozza meg. A nővérem szépsége csak egy fajta szépség a sok közül, és nekem nem olyanná kell válnom, mint ő, hanem önmagam legjobb változatává. Meg kell látnom az előnyös tulajdonságaimat, és azokat erősíteni és szeretni. Kristen Bell sem akar Gal Gadot lenni.
"Az edzés pedig nem az én világom és igenis picsogni fogok miatta"
Akkor ÍJ...
"Ráadásul csúnya szeplős vagyok, kevés, max vállig megnövő VÖRÖS hajam van és az orrom is hatalmas."
Én is szeplős vagyok és a hajam is vörös és 10/10 pasinak bejövök általában ezekkel az adottságokkal:D Nem hiszem, hogy csúnya lennél. Amúgy meg sajnos én is olyan voltam, hogy ha lefogytam, felül már vézna voltam, míg a combom meg a fenekem még mindig óriási volt és tudod kik mondták, hogy mi a fenét foglalkozom ezzel? A fiúk. azt mondták, hogy "így vagy szép". Miért akarsz olyan lenni, ami nem a te alkatod? Könyörgöm, nem lehet mindenki Gisele Bundchen, de Gisele Bundchen meg pl. nem lesz soha Scarlett Johansson. Kinek ez, kinek az jön be, hozd ki MAGADBÓL a maximumot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!