Miért ennyire nem fair a genetika? Hogyan lehetek ennyivel csúnyább és szerencsétlenebb mint a húgom?
Sokkal csúnyább és mindenben rosszabb vagyok nála. 3 év van köztünk én 20 ő 17.
Sosem voltam egy szépség, de akkor jöttem rá, hogy mennyire gáz és csúnya vagyok, mikor a gyönyörű tesóm kamaszodni kezdett. Nyulánk, vékony testalkata van, dús, sok, szép haja, szép arca. Én vagy 10cm-el alacsonyabb vagyok. Erős csontozatú, nagy fenekű. Ráadásul csúnya szeplős vagyok, kevés, max vállig megnövő VÖRÖS hajam van és az orrom is hatalmas. A tesóm 10kg-al könnyebb tőlem, de ennyi centivel magasabb is. Pedig nem eszek sokat. Anya testalkatát örököltem, míg ő a nagynéninkét aki egy nádszál.
Nem elég, hogy mindenhol azt hallgatom, hogy ő milyen szép, elmehetne modellnek, imádják a fiúk. (Konkrétan volt, hogy hazahoztam egy srácot és ráhajtott a tesómra). Ő minden másban is jobb. A sportokban is ügyes én meg béna vagyok. Idén fejezte be a 11. osztályt, kitűnő tanuló. Egyetemre készül, biztos, hogy fel is fogják venni. Én már 2. éven próbáltam bejutni a vágyott karra, folytonos tanulás mellett, nem ment. Egy étteremben szállítok ki...úgy látszik, hogy többre nem vagyok való. Igen, tanulhatnék mást, de más nem érdekel.
Egyszerűen néha azt kívánnám, hogy ne lenne a húgom. Alapból sem érzem magam a toppon, az ő árnyékára meg szükségem igazán nincs.
Gonosz ilyet kívánni, mert nyilván nem tehet róla, hogy szép és okos és ügyes. Így született. És nem is dörgöli ezt az orrom alá. De másoktól folyton azt hallom, hogy ő milyen jó. Én nem is tudom mikor gyűjtöttem be utoljára ilyen dícséretet...
Hogy a fenébe lehet, hogy 2 ember gyereke ennyire különbözzön?
Ha egyszer lesz sajátom, biztos csak egyet vállalok.
Akkor nem fogyni kellene ész nélkül, hanem elkezdeni sportolni.
Másrészt meg ha nem süllyednél el az önsajnálatban, hanem elfogadnád magad - ugyanis amit írsz, az egyáltalán nem rossz, ilyen tulajdnoságok mellett nagyon vonzó is lehetnél -, ami a hajad illeti, egy jó fodrász sokat tud segíteni, mi lenne a megfelelö haj, ami az arcodhoz is illik. Meg ne hallgass anyádra, mert neki szemmel láthatóan fogalma sincs a témáról.
Sokáig én is így éreztem a nővéremmel kapcsolatban. Aztán beszéltünk erről, és elmondta, mennyi minden van amiben én vagyok a jobb. Ez elgondolkoztatott, és elindított bennem egy változást.
Kérdezd meg a húgodat, szerinte miben vagy jobb nála, ő miben néz fel rád.
Nézd, tökre megértelek mert én vöröshajú ocsmany gnóm vagyok de - akarmilyen hihetetlen - alapvetően nem vagyok "bárcsak ne létezne xy" gondolkodású.
Hogyan lehetséges ez? Két oka van:
Mindig lesz nálad jobb, és mivel rengetegen élünk a bolygón ezért 1 ilyen ember lesz a közeledben. Akarmilyen akademiai pályát vagy bármit futsz be, magas a matematikai valószínűsége annak, hogy lesz valaki aki valamiben jobb. El kell fogadni ezt az érzest.
Meg kell tanulni kihozni a legjobbat abból ami van, es ha jó kapcsolatot ápolsz a tesóddal, akkor abból jól jöhetsz ki, még ha ő "előrébb" is tart most az eletben. Örülni kell ha szépen kiszűri ezeket a lepattanó nyomorékokat azonnal, mert hidd el, hogy ezek a csávók egy másik, ugyanolyan kaliberű csajra lecsaptak volna, csak lehet, hogy akkor ha már szültél volna neki egy gyereket is meg évekig ápoltatta volna az anyját.
Informatikában dolgozok - egy rakás embernek nincs diplomája, ellenben pénzünk az van: viszont előtte van aki szakács volt, más árkot ásott fiatalon stb. es sokan választották azt, hogy munka mellett (benőtt kutaccsal) kezdik el az egyetemet, es akkor nem szóródnak ki könnyen, mint bizonyos "megbecsült" egyetemek "tehetséges" hallgatói.
"Igen, tanulhatnék mást, de más nem érdekel."
Na ebben van az erőd - tudod hány fiatal megy valami szar szakra ahova anyu/apu behajtották? Marha sokan. Te tudod mit akarsz meg mit nem, és ha abba az irányba mesz a lehetőségeidhez mérten amibe a szívad húz akkor fogod vinni valamire.
A vágyaid idővel változhatnak de az elszantságodnak nem kell - ha Eminem csak sírt volna, hogy mennyi nála jóképűbb, sikeresebb rapper van akiknek nem kell a nyomor miatt szívni akkor nem hallottuk volna egy számát sem soha.
ÚGYHOGY MOST MENJ! És bulizz a tesóddal vagy a barátaiddal, de nyugodtan küldd el a picsába azokat a csávókat akik miutan sikertelenül fűzögették XY-t, rád másznának; aztán keress egy jó magántanárt aki felkészít az egyetemre vagy egy új érettsegire meg tanulj nyelveket. Ja és a hajad szerintem csak vékonyszálú úgyhogy törik ha szarul eszel, nekem akkor volt csak vállig érő amikor az ajánlott szénhidratmennyiség háromszorosát zabáltam, de ettől függetlenül keress egy jó fodrászt meg endokrinológust (Budapesten tudok ajánlani fodrászt).
A sorrendet kedvedre cseréld fel.
Egyébként nagyon szomorú igazsag de: ha a húgod egyszer barmiben hibát vét, akkor is azt fogod hallgatni a környezetedtől, hogy segíts neki és akkor te megteheted amit szeretnél. Ezt sose a környezeted, hanem a tesóddal való kapcsolatod miatt tedd meg - ha úgy érzed megérdemli. Ha meg a tesód egyszer szarban hagyja a szüleidet akkor neked sem lesz kötelező segíteni.
De ez egy sötetebb jövőkép, mondjuk sajnos olyasmi amire nem árt gondolni azelőtt mielőtt szaros lesz a palacsinta.
Utolsó: te honnan veszed, hogy mennyi időt fordítok a művelődésemre? Elárulom! Sehonnan!
Mindig jártam magántanárokhoz, rengeteget tanultam és a mai napig széles témakörben szeretek olvasni és ezt gyakran teszem.
Az edzés pedig nem az én világom és igenis picsogni fogok miatta, ha másnak megadatott a jó alak, nekem meg nem. Utálok edzeni és nem is fogok. Bár nem is a fitt, kigyúrt alak a cél, hisz rátenne az erős csontozatomra.
19
Nem kell morcoskodni, nagyon kedvező válaszokat kaptál. :)
Talán találsz olyan mozgásformát, amit szeretsz. Soha nem tudhatod. És akkor azt csinálhatod, anélkül, hogy kényszernek és alakformálónak élnéd meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!