Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ebben az esetben dolgoznátok...

Ebben az esetben dolgoznátok az öcsémmel?

Figyelt kérdés
Öcsém 21 éves, 11évvel fiatalabb, mint én. Az utóbbi 2évben 4munkahelye volt, és sehol sem bírta tovább két hónapnál. Jelenleg is fél éve munkanélküli és szüleinken élősködik. Az a fajta ember, akire semmit nem lehet bízni, mert vagy meg sem csinálja, vagy tönkreteszi. A boltba sem lehet elküldeni egy listával, mert a felét elfelejti, vagy rosszat vásárol. Én egy autószerelő műhelyben dolgozom villamosmérnökként, ahova most szerelőinast keresnek, és szüleink megkértek, hogy intézzem be öcsémet. Nem örülök az ötletnek, mert öcsémet ismerve ezúttal sem állná meg a helyét, és csak én égnék miatta. Azonkívül is valószinü, hogy a második nap már én zavarnám haza, ha meglátnám hogyan szerencsétlenkedik, vagy pofázik valamit. Rajta is látszik, hogy nem akar velem/nekem dolgozni, de az öregek erősködnek, hogy segítenem kell neki.

2021. ápr. 8. 09:59
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
98%
Nem kell. azt csináld, ami neked jó. magadat égetnéd ezzel. Ha tudod milyen az öcséd, akkor tudod, hogy nem való oda. Nem való és kész. Nem segíts szerintem. Lehet, hogy k*csögségnek látszik, de akkor is. Aki lehúzza a "csapatot" az nem jó, alkalmatlan. Ez ilyen.
2021. ápr. 8. 12:13
 12/32 anonim ***** válasza:
98%
Roviden: nem.
2021. ápr. 8. 12:14
 13/32 anonim ***** válasza:
99%

Ha vagy olyan viszonyban a főnökkel, én is azt mondanám, hogy hívja be, az nem kerül semmibe, rá egy hétre meg szóltok neki, hogy felvettetek valaki mást.

A másik lehetőség, hogy ő mondja meg a szüleiteknek, hogy ő nem akar nálatok dolgozni, vagy mert a munka nem felel meg neki vagy mert nem akar protekciót. Amíg a szüleitek győzködik, hogy adja be a derekát, addig szintúgy betelik a helyetek és annyi.

2021. ápr. 8. 12:14
 14/32 anonim ***** válasza:
98%

10. Szerintem a kérdező csak megerősítést akar, mert gondolom nyomást helyeznek rá a szülei, érzelmi zsarolás stb.

Nálunk is az a helyzet, hogy testvérem hasonló, mint a kérdező öccse. Na jó szinte ugyanolyan a leírás alapján, csak testvérem idősebb. Nálunk apám és másik alkalommal egy rokon protezsálta be munkahelyre, mindkettő elképesztően könnyű munkakör volt jó fizetéssel (persze ő keveselte, önbizalma az van). Hatalmas égés lett belőle, még csak nem is szólt a főnökeinek egyetlen alkalommal sem, hogy lelép. És semmi megbánást nem tanúsított. Ennek ellenére szüleim már inkább homokba dugták a fejüket ezek után. És én mai napig hallgathatom, hogy a testvéreknek segíteni kell egymást (miközben engem is kihasznált többször és aztán belém is rúgott), anyám folyamatosan rám neheztel, hogy én miért hidegülök el szegény testvéremtől, testvéri szeretet, bla bla. Kemény ezt hallgatni és marha idegesítő, de inkább ez, mint hogy engem is birkaként rászedjen újra meg újra meg újra és elbxssza az életemet.

Tehát kérdező bármilyen fájdalmas, konfrontálódni kell a szülőkkel. Más megoldás nincsen. Mert mindig lesz újabb és újabb kérés.

Nagyon megértem a kérdezőt, undorító helyzet és persze mindig a sxxggfej testvér van sajnálva.

2021. ápr. 8. 12:15
 15/32 anonim ***** válasza:
98%
14: Pontosan ezt érzem én is. És ez nagyon fontos! Velem is ugyanez volt valamikor. csak nem testvérrel, hanem nagybácsival. Teljesen megértem én is a kérdezőt!
2021. ápr. 8. 12:17
 16/32 anonim ***** válasza:
91%
Családtaggal együtt dolgozni nem saját vállalkozásban is erősen kétséges, ilyen rokonnal meg kifejezett tragédia. Valószínűleg nem kapott otthon megfelelő nevelést és sokáig csak a dédelgetett kis öcsike volt, így a személyiség-fejlődése erősen félresiklott.
2021. ápr. 8. 12:37
 17/32 A kérdező kommentje:
Apánk szerszámlakatos, ezermester és én mellette a műhelyben nőttem fel. Rajongtam a műszaki dolgokért, amit neki köszönhetek, ezért is választottam ezt a pályát. Sajnos 15éve félig lebénult, így öcsémnek már nemtudta átadni ezt a tudást. Talán emiatt kallódott el, de akkorsem hiszem, hogy az én dolgom lenne felelősséget vállalni érte.
2021. ápr. 8. 12:54
 18/32 Savlekotő ***** válasza:
100%

Rajta is látszik, hogy nem akar velem/nekem dolgozni.

Nem ő egyáltalán nem akar dolgozni,sok ilyen van,maradnak a gyerekszobában marok marcsival..

2021. ápr. 8. 13:14
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
A szüleid nincsenek tisztában a tesód képességeivel? Komolyan mondom, ha a saját gyerekem lenne, se tenném be olyan munkahelyre, ahol elég egy laza csavar, és emberek halhatnak meg miatta az úton. Rokon ide vagy oda, mondd meg a szüleiteknek, hogy szakmailag nem felel meg.
2021. ápr. 8. 13:16
 20/32 Savlekotő ***** válasza:
100%
A szüleiddel beszélj mert ha ők nem lesznek mi lesz? A hátadon te cipelheted a púpot..
2021. ápr. 8. 13:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!