Ebben az esetben dolgoznátok az öcsémmel?
Figyelt kérdés
Öcsém 21 éves, 11évvel fiatalabb, mint én. Az utóbbi 2évben 4munkahelye volt, és sehol sem bírta tovább két hónapnál. Jelenleg is fél éve munkanélküli és szüleinken élősködik. Az a fajta ember, akire semmit nem lehet bízni, mert vagy meg sem csinálja, vagy tönkreteszi. A boltba sem lehet elküldeni egy listával, mert a felét elfelejti, vagy rosszat vásárol. Én egy autószerelő műhelyben dolgozom villamosmérnökként, ahova most szerelőinast keresnek, és szüleink megkértek, hogy intézzem be öcsémet. Nem örülök az ötletnek, mert öcsémet ismerve ezúttal sem állná meg a helyét, és csak én égnék miatta. Azonkívül is valószinü, hogy a második nap már én zavarnám haza, ha meglátnám hogyan szerencsétlenkedik, vagy pofázik valamit. Rajta is látszik, hogy nem akar velem/nekem dolgozni, de az öregek erősködnek, hogy segítenem kell neki.2021. ápr. 8. 09:59
2/32 anonim válasza:
Szólnék a főnöknek, hogy hívja már be, felelősséget nem vállalsz érte, de a szülők eröltetik, hogy szólj az érdekében. Ha utána nem veszi fel vagy kirudja téged nem érdekel. Csak azért szólsz, hogy ne lehessen mondani, hogy nem tetted.
3/32 anonim válasza:
Szerintem se, felnőtt ember, meg tudja oldani maga.
4/32 anonim válasza:
Magaddal b.sznál ki!
Az ilyet el kell felejteni!
5/32 anonim válasza:
"öregek".... szépen beszélesz az emberekről akik felneveltek, és villamosmérnöki egyetemre járattak. Te sem lehetsz külonb a testvérednél.
6/32 anonim válasza:
Sokkal felelősségteljesebb és komplexebb dolog egy autójavítás, mint boltba menni bevásárlólistával. Biztosan nem bíznám rá emberek életét, amíg képtelen egy bevásárlást elintézni. Viszont szépen zárják el a szüleid a pénzcsapot és osszák ki neki a ház körüli feladatokat. Ha pedig pl. rosszul vásárol be, akkor menjen újra el a boltba, és vegye meg, amit elfelejtett. Ha kell, többször is vissza kell küldeni, különben soha nem fogja megtanulni.
7/32 anonim válasza:
A 2-es ötlete a legjobb, ha normál viszonoyd vana fönökkel.
Ha behívja elbeszélgetésre, és utána nem veszi fel, akkor nem tudnak beléd kötni a szülök sem.
De komolyan semmi esetre sem javasolnám, mert akkor csak te jössz ki rosszul az egészböl.
Ettöl függetlenül sem tartom jó dolognak, ha rokonokat beajánlanak a saját helyükre, ez gyakorlatilag minden esetben rosszul sül el.
5-ös: igen sok helyen használják a szülök szóra szinonímaként az öregek, öregeim kifejezést, ennek semmi negatív töltése sincs!
9/32 A kérdező kommentje:
Az egyetlen mérnök vagyok a cégnél, szakmai oldalról úgyis én kellene döntsek, hogy alkalmas-e a munkára. Azt pedig már tudjuk, hogy önállóságra is alkalmatlan, nemhogy munkára.
2021. ápr. 8. 11:41
10/32 anonim válasza:
akkor mi a kérdés? te ismered a legjobban, és te tudod hogy nem lenne alkalmas, több szempontból se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!